Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот із ревеню

Компот із ревеню

16-03-2015, 13:23
1 086
Компот із ревеню
Ревінь - овоч не для всіх звичний, але корисний, тому наші співвітчизники все частіше стали вирощувати його на своїх городах. Але ревінь вживають не тільки у свіжому вигляді, його і законсервувати на зиму можна, наприклад, зробити з ревеню компот, сік або варення. Такі заготовки з ревеню не тільки смак порадують, але організму користь принесуть - майже всі корисні речовини в цих заготовках збережуться.
Компот із ревеню
Молоді черешки ревеню моєму, сушимо і очищаємо від шкірки і грубих волокон. Нарізаємо на брусочки по 2 см і замочуємо на 10 хвилин у холодній воді. За цей час воду потрібно змінити два рази. Після черешки ревеню бланшируем одну хвилину в окропі і відразу ж викладаємо в підготовлені банки. Готуємо сироп з розрахунку 400 г цукру на 1 літр води. Заливаємо гарячим сиропом ревінь, можна додати трохи кориці або гвоздики, накриваємо кришкою банки і відправляємо їх на стерилізацію. Робимо це 15 хвилин при 60°С. Після банки з ревенем потрібно закрутити і залишити остигати.

Компот з ревеню з м'ятою
Миті черешки очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками в 1 див. Пересипаємо невеликою кількістю цукру, додаємо листочки свіжої м'яти і залишаємо на 5 годин. Після розкладаємо ревінь в стерильні банки і заливаємо 30% цукровим сиропом. Банки накриваємо кришками, стерилізуємо 10 хвилин і закатуємо.

Компот з ревеню з полуницею
Молоді черешки ревеню моєму і, не очищаючи від шкірки, нарізаємо шматочками приблизно по 2 сантиметри. Стиглу полуницю і шматочки ревеню кладемо в чисту банку і заливаємо гарячим цукровим сиропом. Накриваємо банку кришкою і стерилізуємо 10 хвилин, після банку закриваємо кришкою.

Сік з ревеню і суниці
Компотом зимові заготовки з ревеню не обмежуються, можна і соком запастися. Тільки для цієї мети потрібно вибирати молоді черешки ревеню, які огрубеть не встигли.
Інгредієнти:

  • ревінь - 15 кг;

  • цукор - 750 г;

  • суниця - 15 кг.


  • Приготування
    Черешки ревеню ретельно миємо й нарізаємо дрібними шматочками. Змішуємо шматочки з цукром. Моєму суницю, очистити від плодоніжок, ще раз споліскують і даємо воді стекти. Кладемо суницю і шматочки ревеню в пароварку. Протягом 45-60 хвилин після закипання води сік знімаємо і гарячим розливаємо по пляшках (банкам). Пастеризуем пляшки 15 хвилин при температурі 85°С.

    Сік з ревеню
    Якщо немає пароварки, то сік з ревеню можна приготувати таким способом, тільки для кращого смаку до нього рекомендується додавати (близько третини від загального обсягу) будь-якого фруктового соку - малинового, суничного або соку чорної смородини.
    Молоді черешки ревеню очищаємо від волокон і ріжемо на дрібні шматочки. Далі їх бланшируем в киплячій воді 1-3 хвилини, переносимо в холодну воду і віджимаємо сік. Так як в ревені міститься щавлева кислота, то її рекомендується осадити з допомогою крейди (потрібен хімічно чистий, з аптеки). Для цього до 1 літру соку додаємо 15 грама крейди і залишаємо на 6-8 годин для осадження. Після чого сік фільтруємо, додаємо вибраний фруктовий сік і розливаємо по банках. Пастеризуем півлітрові банки 15 хвилин в киплячій воді.
    Варення з ревеню
    Ну і звичайно, найвідоміший спосіб консервувати ревінь, це зварити з нього варення.
    Інгредієнти:

  • ревінь - 1 кг;

  • цукор - 15 кг.


  • Компот із ревеню

    Приготування
    Черешки ревеню миємо, нарізаємо шматочками і пересипаємо половиною взятого цукру. Залишаємо ревінь на 8-10 годин, щоб утворився сік. Отриманий сироп зливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Не забуваючи помішувати, додаємо цукор, що залишився. Коли сироп знову почне кипіти, кладемо в нього шматочки ревеню, доводимо варення до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо постояти варенню годину, потім кип'ятимо 5 хвилин на малому вогні і гарячим розливаємо в стерильні банки. Банки відразу ж закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо так до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Березовий сік - заготівля
    Березовий сік - заготівля
    Для мешканців колишніх радянських республік, березовий сік назавжди залишиться в пам'яті у вигляді трилітрових бутлів, гордо вишикувалися на полицях
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
    Варення з ревеню
    Варення з ревеню
    Ревінь - рослина дуже багата вітамінами, макро - і мікроелементами. Дуже добре вживати її в свіжому вигляді круглий рік, але якщо такої можливості
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
    Кисіль з ревеню
    Кисіль з ревеню
    Ревінь - корисна рослина, що володіє цілющими властивостями. З його стебел готують варення, цукати, пюре, компоти. І сьогодні мова піде про
    Пиріг з ревенем - рецепт
    Пиріг з ревенем - рецепт
    Неповторний і унікальний смак пирога з ревенем вже встигли оцінити багато кулінарні умільці, а скориставшись рецептами з нашої статті, шанс