Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з ревеню

Варення з ревеню

16-03-2015, 11:55
1 851
Варення з ревеню
Ревінь - городня рослина, яке з'являється навесні в числі перших. У міжсезоння організм людини переживає не простий час - запас вітамінів закінчується. Ось тоді дуже до речі виявляються рожево-зелені кислуваті стеблинки. Багато вважають, що приємний смак ревеню схожий на смак молодих яблучних плодів.
Батьківщина ревеню - Південний схід Азії, окультурення рослини сталося в Китаї, звідти воно потрапило в Європу. Необхідно відзначити, що європейці цінують це невибаглива рослина, застосовуючи його для виготовлення салатів, супів, соусів, компотів , варення. З ревенем печуть пироги і навіть роблять з нього вино. У графстві Йоркшир організується щорічний фестиваль, присвячений цій корисній рослині.

Користь ревеню


В черешках ревеню містяться пектин, каротин, клітковина, фолієва кислота. За вмістом вітамінів рослина дасть фору таким поширеним городнім культурам, як білокачанна капуста, огірки. Крім того, це джерело мікро - та макроелементів: магнію, фосфору, кальцію і калію. Як антисептик і протизапальний засіб, широке застосування має ревінь в рецептах народної медицини. Він допомагає при гнійних ранах, простудних захворюваннях. Використовується як проносний і сечогінний засіб, що особливо важливо в дієтології.
Протипоказання до вживання ревеню
Ревінь корисний більшості людей, а от втриматися від його споживання потрібно особам з високою кислотністю шлунка і страждають діареєю. Медики не рекомендують їсти ревінь літнім людям і хворим на подагру, так як він містить кислоти, які відкладаються у вигляді солей у кістковій системі.
Інформація для всіх: стебла ревеню корисні тільки ніжні. Загрубілі черешки містять щавлеву кислоту, що надає несприятливий вплив на організм людини. Особливо вона небезпечна для осіб з жовчнокам'яної хворобою і дітей.
У господинь, які ознайомилися з корисними властивостями рослини, виникає питання, що можна приготувати з ревеню? Пропонуємо два нескладних рецепту варення.

Як варити варення з ревеню?


Щоб приготувати варення, потрібно спочатку підготувати стебла. Зрізані черешки акуратно очистіть від тоненькою шкірки, інакше шматочки ревеню будуть варення жорсткими. Наріжте невеликими шматочками стебла.
При варінні ревеню потрібно відповідально поставитися до вибору посуду - з-за високого вмісту кислот не підходить мідна і бляшаний посуд, емальована каструля придатна більше всього.
Варення з ревеню
Інгредієнти:

  • цукор - 1 кг ;

  • ревінь - 1 кг .


  • Приготування
    Кубики ревеню, помістивши в ємність, засипте цукром, залишивши, щоб він пустив сік. Через приблизно добу, вміст поставте на вогонь. Дочекайтеся закипання, злегка помішуючи вариво, після того як варення закипіло, поваріть 15 хвилин. Остигле ласощі розлийте по стерилізованим банкам.
    Варення з ревеню і бананів
    Інгредієнти:

  • банан - 05 кг ;

  • цукор - 1 кг;

  • ревінь - 1 кг .


  • Приготування
    Ревінь, порізаний шматочками, засипте цукром, через 2 години додайте дуже тонкими кружальцями нарізані банани. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
    Начинка з ревеню для пирогів
    Можна приготувати смачну випічку, взявши за основу начинки: ревінь. Американці печуть чудовий десерт з ревенем, апельсиновими цукатами, товченими волоськими горіхами і дрібкою кориці.

    Заготівля ревеню


    Крім варення, ревінь можна заготовити у вигляді желе, пастили, компоту. Пропонуємо рецепт зимової заготівлі.
    Пюре з ревеню
    Варення з ревеню

    Інгредієнти:

  • стебел ревеню (очищених) - 1 кг;

  • цукор - 650 г ;

  • вода - 2 л ;

  • 1 пакетик желатину.


  • Приготування
    Промиті стебла довго варіть у воді. До розм'якшеним черешкам всипте цукор, закип'ятіть, додайте корицю або ванілін. Желатин розчиніть і процідіть, змішайте з сиропом. Розклавши суміш по банкам, поставте в прохолодне місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із ревеню
    Компот із ревеню
    Словосполучення «компот з ревеню» напевно чув кожен, а от про те, як його правильно готувати, можна законсервувати цей унікальний продукт на зиму і
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
    Кисіль з ревеню
    Кисіль з ревеню
    Ревінь - корисна рослина, що володіє цілющими властивостями. З його стебел готують варення, цукати, пюре, компоти. І сьогодні мова піде про
    Солодкі начинки
    Солодкі начинки
    Начинки є основою багатьох страв. І сьогодні мова піде про солодких начинках для млинців, лавашу, тарталеток. Читаємо наші корисні поради та
    Пиріг з ревенем - рецепт
    Пиріг з ревенем - рецепт
    Неповторний і унікальний смак пирога з ревенем вже встигли оцінити багато кулінарні умільці, а скориставшись рецептами з нашої статті, шанс