Кисіль з ревеню
Ревінь - корисне багаторічна трав'яниста рослина із сімейства гречаних, володіє цікавими гастрономічними і цілющими властивостями. Ця рослина містить безліч корисних речовин, мікроелементів (фосфор, залізо, магній, кальцій), вітамінів (В, С, А), а також унікальні сполуки (яблучну, лимонну, бурштинову, щавлеву кислоти та ін).
Відомо безліч видів ревеню, деякі з них успішно культивуються. З молодих ніжних черешків (тобто, стебел) ревеню можна приготувати варення, цукати, пюре, компот і кисіль.
Розповімо, як варити кисіль з ревеню. Купити ревінь можна у фруктово-овочевих рядах на продуктових ринках або в супермаркетах, черешки повинні мати свіжий, невялий вигляд.
Інгредієнти:
стебла ревеню - близько 500 м;
цукор - близько 100 г;
крохмаль - 15-2 ст. ложки;
вода - близько 1 л.
Приготування
Ретельно промиємо стебла ревеню і викладемо на серветку. Хвилин через 5 коли вода стече, наріжемо стебла поперек невеликими шматочками (крок розрізу близько 1 см), перекладемо в каструлю, заллємо водою і додамо цукор. Поставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проваримо протягом 10-12 хвилин.
Відкинемо на друшляк, під яким чиста місткість (каструля). Проварені шматочки трохи остудимо, перекладемо в блендер і подрібнити до стану однорідного пюре.
Крохмаль розведемо у відварі і додамо пюре. Ретельно перемішати і знову поставимо на вогонь. Коли закипить, проваримо протягом 1-15 хвилин при безперервному помішуванні. Можна для запаху додати трохи соку лимона або лайма - аромат стане більш цікавим.
Кисіль з ревеню добре подавати зі свіжою полуницею та/або вершковим морозивом. Полуницю можна подати окремо, наприклад, з вершками або розрізати ягоди на кілька шматочків (а дрібні цілком) і додати в кисіль. Можна подавати кисіль як теплим, так і холодним.
Можна вчинити інакше, і приблизно в середині процесу проварювання нарізаних черешків ревеню додати полуницю (зрозуміло, промиту і без плодоніжок). Потім зливаємо відвар, решта пробиваємо в блендері, змішати з відваром і вводимо крохмаль, розведений у частині відвару.
Особлива користь киселя з ревеню для поліпшення діяльності шлунково-кишкового тракту, при лікуванні анемії, склерозу, хвороб печінки і туберкульозу.
Регулярне вживання киселя з ревеню допоможе зберегти стрункість, оскільки він володіє очищує і легким проносним ефектом. Це блюдо (та інші страви з ревеню) слід вживати з обережністю при вагітності і подагрі.
Відомо безліч видів ревеню, деякі з них успішно культивуються. З молодих ніжних черешків (тобто, стебел) ревеню можна приготувати варення, цукати, пюре, компот і кисіль.
Розповімо, як варити кисіль з ревеню. Купити ревінь можна у фруктово-овочевих рядах на продуктових ринках або в супермаркетах, черешки повинні мати свіжий, невялий вигляд.
Рецепт киселя з ревеню
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиємо стебла ревеню і викладемо на серветку. Хвилин через 5 коли вода стече, наріжемо стебла поперек невеликими шматочками (крок розрізу близько 1 см), перекладемо в каструлю, заллємо водою і додамо цукор. Поставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проваримо протягом 10-12 хвилин.
Відкинемо на друшляк, під яким чиста місткість (каструля). Проварені шматочки трохи остудимо, перекладемо в блендер і подрібнити до стану однорідного пюре.
Крохмаль розведемо у відварі і додамо пюре. Ретельно перемішати і знову поставимо на вогонь. Коли закипить, проваримо протягом 1-15 хвилин при безперервному помішуванні. Можна для запаху додати трохи соку лимона або лайма - аромат стане більш цікавим.
Кисіль з ревеню добре подавати зі свіжою полуницею та/або вершковим морозивом. Полуницю можна подати окремо, наприклад, з вершками або розрізати ягоди на кілька шматочків (а дрібні цілком) і додати в кисіль. Можна подавати кисіль як теплим, так і холодним.
Можна вчинити інакше, і приблизно в середині процесу проварювання нарізаних черешків ревеню додати полуницю (зрозуміло, промиту і без плодоніжок). Потім зливаємо відвар, решта пробиваємо в блендері, змішати з відваром і вводимо крохмаль, розведений у частині відвару.
Особлива користь киселя з ревеню для поліпшення діяльності шлунково-кишкового тракту, при лікуванні анемії, склерозу, хвороб печінки і туберкульозу.
Регулярне вживання киселя з ревеню допоможе зберегти стрункість, оскільки він володіє очищує і легким проносним ефектом. Це блюдо (та інші страви з ревеню) слід вживати з обережністю при вагітності і подагрі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із ревеню
Словосполучення «компот з ревеню» напевно чув кожен, а от про те, як його правильно готувати, можна законсервувати цей унікальний продукт на зиму і
Варення з ревеню
Ревінь - рослина дуже багата вітамінами, макро - і мікроелементами. Дуже добре вживати її в свіжому вигляді круглий рік, але якщо такої можливості
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Пиріг з ревенем - рецепт
Неповторний і унікальний смак пирога з ревенем вже встигли оцінити багато кулінарні умільці, а скориставшись рецептами з нашої статті, шанс