Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисіль з ревеню

Кисіль з ревеню

13-03-2015, 08:52
3 162
Кисіль з ревеню
Ревінь - корисне багаторічна трав'яниста рослина із сімейства гречаних, володіє цікавими гастрономічними і цілющими властивостями. Ця рослина містить безліч корисних речовин, мікроелементів (фосфор, залізо, магній, кальцій), вітамінів (В, С, А), а також унікальні сполуки (яблучну, лимонну, бурштинову, щавлеву кислоти та ін).
Відомо безліч видів ревеню, деякі з них успішно культивуються. З молодих ніжних черешків (тобто, стебел) ревеню можна приготувати варення, цукати, пюре, компот і кисіль.
Розповімо, як варити кисіль з ревеню. Купити ревінь можна у фруктово-овочевих рядах на продуктових ринках або в супермаркетах, черешки повинні мати свіжий, невялий вигляд.

Рецепт киселя з ревеню


Інгредієнти:

  • стебла ревеню - близько 500 м;

  • цукор - близько 100 г;

  • крохмаль - 15-2 ст. ложки;

  • вода - близько 1 л.


  • Приготування
    Ретельно промиємо стебла ревеню і викладемо на серветку. Хвилин через 5 коли вода стече, наріжемо стебла поперек невеликими шматочками (крок розрізу близько 1 см), перекладемо в каструлю, заллємо водою і додамо цукор. Поставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проваримо протягом 10-12 хвилин.
    Відкинемо на друшляк, під яким чиста місткість (каструля). Проварені шматочки трохи остудимо, перекладемо в блендер і подрібнити до стану однорідного пюре.
    Крохмаль розведемо у відварі і додамо пюре. Ретельно перемішати і знову поставимо на вогонь. Коли закипить, проваримо протягом 1-15 хвилин при безперервному помішуванні. Можна для запаху додати трохи соку лимона або лайма - аромат стане більш цікавим.
    Кисіль з ревеню добре подавати зі свіжою полуницею та/або вершковим морозивом. Полуницю можна подати окремо, наприклад, з вершками або розрізати ягоди на кілька шматочків (а дрібні цілком) і додати в кисіль. Можна подавати кисіль як теплим, так і холодним.
    Можна вчинити інакше, і приблизно в середині процесу проварювання
    Кисіль з ревеню
    нарізаних черешків ревеню додати полуницю (зрозуміло, промиту і без плодоніжок). Потім зливаємо відвар, решта пробиваємо в блендері, змішати з відваром і вводимо крохмаль, розведений у частині відвару.
    Особлива користь киселя з ревеню для поліпшення діяльності шлунково-кишкового тракту, при лікуванні анемії, склерозу, хвороб печінки і туберкульозу.
    Регулярне вживання киселя з ревеню допоможе зберегти стрункість, оскільки він володіє очищує і легким проносним ефектом. Це блюдо (та інші страви з ревеню) слід вживати з обережністю при вагітності і подагрі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із ревеню
    Компот із ревеню
    Словосполучення «компот з ревеню» напевно чув кожен, а от про те, як його правильно готувати, можна законсервувати цей унікальний продукт на зиму і
    Варення з ревеню
    Варення з ревеню
    Ревінь - рослина дуже багата вітамінами, макро - і мікроелементами. Дуже добре вживати її в свіжому вигляді круглий рік, але якщо такої можливості
    Кисіль із слив
    Кисіль із слив
    Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
    Пиріг з ревенем - рецепт
    Пиріг з ревенем - рецепт
    Неповторний і унікальний смак пирога з ревенем вже встигли оцінити багато кулінарні умільці, а скориставшись рецептами з нашої статті, шанс