Пиріг з ревенем - рецепт
Ревінь - це дуже корисне і смачне рослина. У ньому містяться аскорбінова, яблучна кислоти, рутин, пектинові речовини. Ревінь відмінно підвищує імунітет і позитивно впливає на серцеву систему. Він широко використовується в кулінарії для приготування різних страв. Пропонуємо вам розглянути кілька рецептів приготування пирога з ревенем.
Інгредієнти:
ревінь - 400 г;
яйце - 3 шт.;
вершкове масло - 50 г;
цукор - 2 ст.;
борошно пшеничне - 1 ст.;
сіль, цукор - щіпка.
Приготування
Отже, для приготування пирога з ревенем, беремо рослина, промиваємо та нарізаємо навскоси тонкими смужками. Далі, посипаємо ревінь цукром, змішаним заздалегідь з двома яєчними жовтками. Потім беремо форму для випічки змащуємо вершковим маслом або маргарином і викладаємо на дно ревінь. В окремій чашці змішуємо, як слід, яйце з рештою білками і цукром. В самому кінці акуратно всипаємо просіяне борошно і викладаємо тісто у форму рівномірним шаром. Відправляємо пиріг в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Ну, ось і все, ревеневий пиріг готовий. Розрізаємо на порційні шматочки, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 100 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 05 склянки;
сметана - 2 ст. ложки;
борошно - 1 ст.
Для начинки:
стебла ревеню - 150 г;
цукор - 150 г;
полуниця - 150 г;
крохмаль - 2 ст. ложки;
панірувальні сухарі - 2 ст. ложки.
Приготування
Трохи розтоплене вершкове масло з'єднайте з яйцем, сметаною, цукром і все добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто: воно має відлипати від рук, але вийти досить м'яким і ніжним. Далі, кладемо тісто в пакет і прибираємо на 2 години в холодильник. Не гаючи часу, приготуємо начинку для пирога: беремо полуницю, миємо, обсушуємо і подрібнюємо блендером, додаємо трохи цукру і перемішуємо. Ревінь очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками і також засипаємо його цукром, а після залишаємо настоятися протягом 30 хвилин. По закінченню часу, обережно зливаємо сік, що утворився. Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини і розкачуємо одну частину в тонкий пласт. Перекладаємо пласт в змащену маслом форму для випічки, формуючи бортики. Полуницю з ревенем ставимо на слабкий вогонь, додаємо крохмаль і проварюємо протягом 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Тісто посипаємо панірувальними сухарями. Далі, викладаємо рівномірним шаром полуничну начинку. Тісто нарізаємо смужками, викладаємо їх поверх пирога і акуратно з'єднуємо бортики з краями смуг. Ставимо пиріг в розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Подаємо готовий пиріг з ревеню з кулькою ванільного морозива.
Також радимо випробувати рецепт не менш смачного й оригінального сливового пирога і пирога зі смородиною . Приємного вам апетиту!
Рецепт пирога з ревеню
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування пирога з ревенем, беремо рослина, промиваємо та нарізаємо навскоси тонкими смужками. Далі, посипаємо ревінь цукром, змішаним заздалегідь з двома яєчними жовтками. Потім беремо форму для випічки змащуємо вершковим маслом або маргарином і викладаємо на дно ревінь. В окремій чашці змішуємо, як слід, яйце з рештою білками і цукром. В самому кінці акуратно всипаємо просіяне борошно і викладаємо тісто у форму рівномірним шаром. Відправляємо пиріг в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Ну, ось і все, ревеневий пиріг готовий. Розрізаємо на порційні шматочки, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Пиріг з ревенем і полуницею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Трохи розтоплене вершкове масло з'єднайте з яйцем, сметаною, цукром і все добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто: воно має відлипати від рук, але вийти досить м'яким і ніжним. Далі, кладемо тісто в пакет і прибираємо на 2 години в холодильник. Не гаючи часу, приготуємо начинку для пирога: беремо полуницю, миємо, обсушуємо і подрібнюємо блендером, додаємо трохи цукру і перемішуємо. Ревінь очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками і також засипаємо його цукром, а після залишаємо настоятися протягом 30 хвилин. По закінченню часу, обережно зливаємо сік, що утворився. Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини і розкачуємо одну частину в тонкий пласт. Перекладаємо пласт в змащену маслом форму для випічки, формуючи бортики. Полуницю з ревенем ставимо на слабкий вогонь, додаємо крохмаль і проварюємо протягом 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Тісто посипаємо панірувальними сухарями. Далі, викладаємо рівномірним шаром полуничну начинку. Тісто нарізаємо смужками, викладаємо їх поверх пирога і акуратно з'єднуємо бортики з краями смуг. Ставимо пиріг в розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Подаємо готовий пиріг з ревеню з кулькою ванільного морозива.
Також радимо випробувати рецепт не менш смачного й оригінального сливового пирога і пирога зі смородиною . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Персиковий пиріг
Персиковий пиріг - відмінні десерт до вечірнього чаю, доведеться до вподоби він і раптово неочікуваною гостям. Готувати ці ласощі дуже просто і
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Пиріг з щавлю
Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних