Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Персиковий пиріг

Персиковий пиріг

17-01-2015, 22:49
1 051
Персиковий пиріг
Гості вже на підході, а що у вас до чаю? Звичайно ж, ароматний, повітряний, смачний і чудовий персиковий пиріг з шматочками консервованих фруктів, які за бажанням можна замінити на джем, і тоді вийде не менш апетитний пиріг з персиковим варенням.

Сирно-персиковий пиріг


Дивовижне поєднання фруктів та сиру укупі з ніжною і розсипчастою пісочної основою пирога не залишать нікого байдужим! Давайте з вами розглянемо рецепт приготування персикового пирога.
Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор - 200 г;

  • розпушувач - 15 ч. ложки;

  • вершкове масло - 120 г;

  • борошно - 400 г;

  • сир - 500 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 50 г;

  • цедра апельсина - за смаком;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • консервовані персики - 200 р.


  • Приготування
    Отже, щоб спекти пиріг з консервованих персиків спочатку приготуємо тісто. Для цього беремо борошно і додаємо в неї розпушувач. В окремій мисочці гарненько збиваємо яйця з цукром до утворення пишної піни і додаємо розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо. Додаємо яєчну суміш в борошно і швидко замішуємо тісто, щоб не утворилися грудочки. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Поки тісто «сидить» в холодильнику, ми з вами підготуємо верхівку для персикового пирога.
    Беремо консервовані персики і обережно зливаємо з них весь сік. Змішуємо сир, яйце і цукор в однорідну масу. Потім додаємо апельсинову цедру і кукурудзяний крохмаль. Тепер беремо роз'ємну форму, змащуємо маслом і викладаємо половину нашого тесту, акуратно створюючи бортики. Потім зверху кладемо сирну начинку і персики. Їх краще всього класти зрізом вниз і трохи притискати до сиру.
    Половину тіста змішуємо з кількома ложками борошна до
    Персиковий пиріг
    утворення однорідної крихти і викладаємо її рівномірно зверху пирога. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 200° духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин до появи золотистої скоринки.
    По закінченню часу пиріг з персиків готовий. Чекаємо, поки він трохи охолоне. Перед подачею на стіл можете прикрасити десерт дрібно порізаними шматочками персика і цукровою пудрою.
    Щоб сирно-персиковий пиріг після випічки сильно не осел, вам потрібно приблизно за 15 хвилин до готовності акуратно проткнути його в декількох місцях сірником або зубочисткою. Приємного вам чаювання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
    Пиріг з абрикосами
    Пиріг з абрикосами
    Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами