Пиріг з щавлю
Давайте дізнаємося з вами, як приготувати оригінальний і досить смачний пиріг з щавлю, який здивує ваших гостей і викличе у них безліч позитивних емоцій.
Інгредієнти:
молоко - 100 мл;
сухі дріжджі - щіпка;
вода - 100 мл;
яйце - 1 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
борошно - 3 ст.
Для начинки:
цукор - 2 ст. ложки;
яйце - 2 шт.;
щавель - 500 р.
Приготування
У невелику ємність наливаємо молоко, розбавляємо його водою і трохи підігріваємо на слабенькому вогні. Потім висипаємо сухі дріжджі і цукор. В окрему велику миску просіваємо борошно, а потім виливаємо в неї дріжджову суміш. Додаємо куряче яйце і кидаємо дрібку солі. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його в теплому місці підніматися.
Ці часом гарненько промиваємо листя щавлю, стряхиваем з них зайву воду, нарізаємо і засипаємо цукром. За бажанням додаємо зварені і порізані кубиком яйця, перемішуємо і відставляємо начинку в бік. Від тесту відщипуємо невеликий шматок і залишаємо його для оформлення пирога. Основну частину розкачуємо, викладаємо на деко і формуємо невеликі бортики.
Далі рівномірно розподіляємо начинку, а з залишеного тіста робимо джгутики і прикрашаємо ними наш пиріг зі щавлем і яйцем. Після цього ставимо його в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин до готовності.
Інгредієнти:
сметана 20 % - 1 ст.;
борошно - 2 ст.;
цукор - 05 склянки;
харчова сода - 05 ч. ложки;
молочний маргарин - 100 р.
Для начинки:
цукор - 05 склянки;
картопляний крохмаль - 2 ч. ложки;
свіжа м'ята - 2 гілочки;
щавель - 250 р.
Приготування
Борошно змішуємо з цукром, додаємо маргарин і розтираємо все до утворення крихти. Потім кладемо сметану з погашеною содою і замішуємо тісто. Даємо йому постояти хвилин 20 поділяємо на 2 рівних шматка, більшу частину розкачуємо і викладаємо у форму, зробивши бортики.
Тепер готуємо начинку: порубаний щавель і м'яту змішуємо з цукром, крохмалем і розподіляємо рівномірно по тесту. Закриваємо зверху другим меншим шматком тіста і готуємо пиріг зі щавлем без дріжджів в мультиварці на режимі «Випічка» 65 хвилин.
Інгредієнти:
кефір - 300 мл;
яйце - 2 т.;
масло вершкове - 75 г;
борошно - 600 г;
дріжджі - 7 г;
цукор - 60 г;
сіль.
Для начинки:
щавель - 200 г;
яблуко - 3 шт.;
цукор - 50 г;
м'ята -2 гілочки;
цукор - 20 г;
ванілін;
ревінь - 2 стебла.
Приготування
Отже, для приготування пирога зі щавлем в духовці спочатку замішуємо тісто. Для цього борошно просіваємо кілька разів, додаємо дріжджі і гарненько перетираємо все руками. Потім кладемо розм'якшене вершкове масло і цукор. Яйця збиваємо з сіллю і виливаємо суміш в борошняну масу разом з домашнім кефіром . Все ретельно перемішуємо і даємо тісту постояти хвилин 30.
Цим часом робимо поки начинку: щавель і гілочки м'яти моєму і просушуємо. Ревінь обробляємо, подрібнюємо, засипаємо цукром і трохи розминаємо руками. Далі відкидаємо його на друшляк, щоб стік зайвий сік, що виділився. Яблука очищаємо, тонко шаткуємо скибочками, присипаємо цукром, затягуємо миску плівкою і залишаємо на 15 хвилин. Потім обережно зливаємо сік і перемішуємо зі щавлем.
Тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо першу, викладаємо у змащену форму так, щоб краї звисали. Зверху розподіляємо начинку, посипаємо ваніліном, загортаємо краї тіста всередину і накриваємо другим пластом тіста. Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо наш пиріг з яблуками і щавлем до готовності. Потім змащуємо його вершковим маслом, накриваємо рушником і даємо трохи відпочити.
Рецепт пирога зі щавлем
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
У невелику ємність наливаємо молоко, розбавляємо його водою і трохи підігріваємо на слабенькому вогні. Потім висипаємо сухі дріжджі і цукор. В окрему велику миску просіваємо борошно, а потім виливаємо в неї дріжджову суміш. Додаємо куряче яйце і кидаємо дрібку солі. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його в теплому місці підніматися.
Ці часом гарненько промиваємо листя щавлю, стряхиваем з них зайву воду, нарізаємо і засипаємо цукром. За бажанням додаємо зварені і порізані кубиком яйця, перемішуємо і відставляємо начинку в бік. Від тесту відщипуємо невеликий шматок і залишаємо його для оформлення пирога. Основну частину розкачуємо, викладаємо на деко і формуємо невеликі бортики.
Далі рівномірно розподіляємо начинку, а з залишеного тіста робимо джгутики і прикрашаємо ними наш пиріг зі щавлем і яйцем. Після цього ставимо його в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин до готовності.
Пиріг зі щавлем в мультиварці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Борошно змішуємо з цукром, додаємо маргарин і розтираємо все до утворення крихти. Потім кладемо сметану з погашеною содою і замішуємо тісто. Даємо йому постояти хвилин 20 поділяємо на 2 рівних шматка, більшу частину розкачуємо і викладаємо у форму, зробивши бортики.
Тепер готуємо начинку: порубаний щавель і м'яту змішуємо з цукром, крохмалем і розподіляємо рівномірно по тесту. Закриваємо зверху другим меншим шматком тіста і готуємо пиріг зі щавлем без дріжджів в мультиварці на режимі «Випічка» 65 хвилин.
Пиріг зі щавлем на кефірі
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Отже, для приготування пирога зі щавлем в духовці спочатку замішуємо тісто. Для цього борошно просіваємо кілька разів, додаємо дріжджі і гарненько перетираємо все руками. Потім кладемо розм'якшене вершкове масло і цукор. Яйця збиваємо з сіллю і виливаємо суміш в борошняну масу разом з домашнім кефіром . Все ретельно перемішуємо і даємо тісту постояти хвилин 30.
Цим часом робимо поки начинку: щавель і гілочки м'яти моєму і просушуємо. Ревінь обробляємо, подрібнюємо, засипаємо цукром і трохи розминаємо руками. Далі відкидаємо його на друшляк, щоб стік зайвий сік, що виділився. Яблука очищаємо, тонко шаткуємо скибочками, присипаємо цукром, затягуємо миску плівкою і залишаємо на 15 хвилин. Потім обережно зливаємо сік і перемішуємо зі щавлем.
Тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо першу, викладаємо у змащену форму так, щоб краї звисали. Зверху розподіляємо начинку, посипаємо ваніліном, загортаємо краї тіста всередину і накриваємо другим пластом тіста. Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо наш пиріг з яблуками і щавлем до готовності. Потім змащуємо його вершковим маслом, накриваємо рушником і даємо трохи відпочити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з грушами в мультиварці
Груша має прекрасний смак і приголомшливий запашний аромат. Їй можна насолоджуватися, просто нарізавши шматочками, або зварити компот, варення і т.
Пиріг з червоною смородиною
Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Пиріг з какао
Не знаєте такого цікавого приготувати до вечірнього чаю? Пропонуємо просте і цікаве рішення - пиріг з какао. Таке ласощі доведеться за смаком, як
Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам