Давайте дізнаємося з вами, як приготувати оригінальний і досить смачний пиріг з щавлю, який здивує ваших гостей і викличе у них безліч позитивних емоцій.
Рецепт пирога зі щавлем
Інгредієнти: молоко - 100 мл; сухі дріжджі - щіпка; вода - 100 мл; яйце - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 3 ст. Для начинки:
цукор - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; щавель - 500 р. Приготування У невелику ємність наливаємо молоко, розбавляємо його водою і трохи підігріваємо на слабенькому вогні. Потім висипаємо сухі дріжджі і цукор. В окрему велику миску просіваємо борошно, а потім виливаємо в неї дріжджову суміш. Додаємо куряче яйце і кидаємо дрібку солі. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його в теплому місці підніматися.
Ці часом гарненько промиваємо листя щавлю, стряхиваем з них зайву воду, нарізаємо і засипаємо цукром. За бажанням додаємо зварені і порізані кубиком яйця, перемішуємо і відставляємо начинку в бік. Від тесту відщипуємо невеликий шматок і залишаємо його для оформлення пирога. Основну частину розкачуємо, викладаємо на деко і формуємо невеликі бортики.
Далі рівномірно розподіляємо начинку, а з залишеного тіста робимо джгутики і прикрашаємо ними наш пиріг зі щавлем і яйцем. Після цього ставимо його в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин до готовності.
Пиріг зі щавлем в мультиварці
Інгредієнти: сметана 20 % - 1 ст.; борошно - 2 ст.; цукор - 05 склянки; харчова сода - 05 ч. ложки; молочний маргарин - 100 р. Для начинки:
цукор - 05 склянки; картопляний крохмаль - 2 ч. ложки; свіжа м'ята - 2 гілочки; щавель - 250 р. Приготування Борошно змішуємо з цукром, додаємо маргарин і розтираємо все до утворення крихти. Потім кладемо сметану з погашеною содою і замішуємо тісто. Даємо йому постояти хвилин 20 поділяємо на 2 рівних шматка, більшу частину розкачуємо і викладаємо у форму, зробивши бортики.
Тепер готуємо начинку: порубаний щавель і м'яту змішуємо з цукром, крохмалем і розподіляємо рівномірно по тесту. Закриваємо зверху другим меншим шматком тіста і готуємо пиріг зі щавлем без дріжджів в мультиварці на режимі «Випічка» 65 хвилин.
Пиріг зі щавлем на кефірі
Інгредієнти: кефір - 300 мл; яйце - 2 т.; масло вершкове - 75 г; борошно - 600 г; дріжджі - 7 г; цукор - 60 г; сіль. Для начинки:
щавель - 200 г; яблуко - 3 шт.; цукор - 50 г; м'ята -2 гілочки; цукор - 20 г; ванілін; ревінь - 2 стебла. Приготування Отже, для приготування пирога зі щавлем в духовці спочатку замішуємо тісто. Для цього борошно просіваємо кілька разів, додаємо дріжджі і гарненько перетираємо все руками. Потім кладемо розм'якшене вершкове масло і цукор. Яйця збиваємо з сіллю і виливаємо суміш в борошняну масу разом з домашнім кефіром . Все ретельно перемішуємо і даємо тісту постояти хвилин 30.
Цим часом робимо поки начинку: щавель і гілочки м'яти моєму і просушуємо. Ревінь обробляємо, подрібнюємо, засипаємо цукром
і трохи розминаємо руками. Далі відкидаємо його на друшляк, щоб стік зайвий сік, що виділився. Яблука очищаємо, тонко шаткуємо скибочками, присипаємо цукром, затягуємо миску плівкою і залишаємо на 15 хвилин. Потім обережно зливаємо сік і перемішуємо зі щавлем.
Тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо першу, викладаємо у змащену форму так, щоб краї звисали. Зверху розподіляємо начинку, посипаємо ваніліном, загортаємо краї тіста всередину і накриваємо другим пластом тіста. Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо наш пиріг з яблуками і щавлем до готовності. Потім змащуємо його вершковим маслом, накриваємо рушником і даємо трохи відпочити.