Ревінь - це дуже корисне і смачне рослина. У ньому містяться аскорбінова, яблучна кислоти, рутин, пектинові речовини. Ревінь відмінно підвищує імунітет і позитивно впливає на серцеву систему. Він широко використовується в кулінарії для приготування різних страв. Пропонуємо вам розглянути кілька рецептів приготування пирога з ревенем.
Рецепт пирога з ревеню
Інгредієнти: ревінь - 400 г; яйце - 3 шт.; вершкове масло - 50 г; цукор - 2 ст.; борошно пшеничне - 1 ст.; сіль, цукор - щіпка. Приготування Отже, для приготування пирога з ревенем, беремо рослина, промиваємо та нарізаємо навскоси тонкими смужками. Далі, посипаємо ревінь цукром, змішаним заздалегідь з двома яєчними жовтками. Потім беремо форму для випічки змащуємо вершковим маслом або маргарином і викладаємо на дно ревінь. В окремій чашці змішуємо, як слід, яйце з рештою білками і цукром. В самому кінці акуратно всипаємо просіяне борошно і викладаємо тісто у форму рівномірним шаром. Відправляємо пиріг в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Ну, ось і все, ревеневий пиріг готовий. Розрізаємо на порційні шматочки, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Пиріг з ревенем і полуницею
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 100 г; яйце - 1 шт.; цукор - 05 склянки; сметана - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. Для начинки:
стебла ревеню - 150 г; цукор - 150 г; полуниця - 150 г; крохмаль - 2 ст. ложки; панірувальні сухарі - 2 ст. ложки. Приготування Трохи розтоплене вершкове масло з'єднайте з яйцем, сметаною, цукром і все добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто: воно має відлипати від рук, але вийти досить м'яким і ніжним. Далі, кладемо тісто в пакет і прибираємо на 2 години в холодильник. Не гаючи часу, приготуємо начинку для пирога: беремо полуницю, миємо, обсушуємо і подрібнюємо блендером, додаємо трохи цукру і перемішуємо. Ревінь очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками і також засипаємо його цукром, а після залишаємо настоятися протягом 30 хвилин. По закінченню часу, обережно зливаємо сік, що утворився. Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини і розкачуємо одну частину в тонкий пласт. Перекладаємо пласт в змащену маслом форму для випічки, формуючи бортики.

Полуницю з ревенем ставимо на слабкий вогонь, додаємо крохмаль і проварюємо протягом 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Тісто посипаємо панірувальними сухарями. Далі, викладаємо рівномірним шаром полуничну начинку. Тісто нарізаємо смужками, викладаємо їх поверх пирога і акуратно з'єднуємо бортики з краями смуг. Ставимо пиріг в розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Подаємо готовий пиріг з ревеню з кулькою ванільного морозива.
Також радимо випробувати рецепт не менш смачного й оригінального сливового пирога і пирога зі смородиною . Приємного вам апетиту!