В наших краях більшість господинь незаслужено вважають ревінь чи не бур'яном, не даючи йому шансу розкритися ні в одному з своїх кулінарних витворів. Між тим, кисло-солодкі стебла виступають прекрасною основою для багатьох десертів, варення , сиропів і навіть можуть заготовляти про запас, наприклад, в компотах.
Як зварити компот з ревеню?
Інгредієнти: стебла ревеню - 360 г; сік лимона - 140 мл; цукровий пісок - 320 г; вода - 25 л. Приготування У каструлі з'єднайте 2/3 цукрового піску з парою літрів води. Закип'ятіть цукровий сироп і влийте в нього сік лимона. Стебла ревеню наріжте і також помістіть в сотейник, додайте цукор, що залишився і воду, і томіть на їх мінімальному спеці до тих пір, поки ревінь не розм'якшиться. Збийте стебла в пюре блендером і додайте до цукрового сиропу. Доведіть суміш до кипіння і варіть 5 хвилин. Розлийте компот по стерильним банкам і закатайте.
Компот із ревеню на зиму без стерилізації
Інгредієнти: ревінь - 420 г; вода - 16 л; цукровий пісок - 65 г; ванільний цукор - 5 г; паличка кориці; сік лайма - 25 мл Приготування Закип'ятіть воду. Ревінь нарізати довільно і покладіть на дно чистих банок. Залийте стебла окропом і накрийте пластиковою кришкою з отворами. Через 20 хвилин воду злити в каструльку і змішайте з цукровим піском, ваніллю і корицею. Доведіть сироп до кипіння, проваріть кілька хвилин і доповніть лаймовим соком. Знову вилийте сироп у банки і швидко загорніть кришками. Останні попередньо обдайте окропом.
Компот з ревеню з яблуками
Інгредієнти: ревінь - 310 г; яблука - 230 г; жменю насіння граната; мед - 45 мл; лимонний сік - 45 мл; вода - 12 л. Приготування Змішайте воду з лимонним соком і медом, спробуйте сироп на смак і якщо він досить солодкий для вас, то поставте його на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть Жар і покладіть в ємність з сиропом шматочки ревеню. Проваріть їх не більш 5 хвилин, після чого відправте до них яблука і насіння граната. Останні додадуть напою не тільки приємну кислинку, але і насичений колір. Ще 2 хвилини, і компот можна буде розливати по стерильним банкам, закочувати і залишати на зберігання.
Компот з ревеню з апельсином на зиму
Ми готові погодитися з тим, що поданий далі рецепт важко віднести до загону пересічних, але ніщо не заважає вам заготовити кілька баночок цього екстравагантного напою і доповнити їм запаси звичайного компоту. Запашні гілочки розмарину і апельсинова цедра, укупі з кислуватими стеблами ревеню, стануть ідеальною основою для зігрівального зимового напою.
Інгредієнти: стебла ревеню - 220 г; апельсин - 1 шт.; вода - 520 мл; цукровий пісок - 210 г; гілочка розмарину; апельсиновий сік - 220 мл Приготування У воду всипте цукор і покладіть гілочку розмарину. Довівши простий сироп до кипіння, додайте апельсиновий сік і цедру цитрусового. Як тільки почуєте аромат – заливайте сиропом шматочки ревеню і часточки апельсина в стерильні банки і швидко закочуйте.
Компот із ревеню на зиму: простий рецепт
Інгредієнти: стебла ревеню - 680 г; малина - 420 г; вода - 2 л; лимонний сік - 35 мл; стручок ванілі; цукровий пісок - 340 р. Приготування На дно чистої банки покладіть шматочки ревеню і ягоди. Залийте вміст банок окропом, а через 10-15 хвилин злийте рідину в каструлю. У воду додайте цукровий пісок, сік лимона, ванільний стручок і доведіть все до кипіння. Вируючий цукровий сироп миттєво знімайте з вогню і розливайте по банкам. Кришки обдайте окропом і швидко загорніть ними компот. Переверніть банки і охолодіть їх під пледом перед тим, як розміщувати на зберігання.