» » Як зварити компот з ревеню?

Як зварити компот з ревеню?

Як зварити компот з ревеню?
Компот з ревеню – цілющий, вітамінний напій, який не тільки вгамує спрагу влітку, але і підвищить апетит, а також поліпшить травлення.

Як зварити компот з ревеню?


Інгредієнти:

  • ревінь – 500 г;

  • цукор – 6 ст. ложок;

  • вода – 2 л;

  • ізюм світлий – 05 ст.;

  • цедра лимона – за смаком.


  • Приготування
    Отже, беремо стебла ревеню і обриваємо всі листочки, залишаючи тільки товсті рожеві черешки. Потім акуратно зчищають верхній брудний шар і нарізаємо стебло кубиками. У закипілу воду висипаємо цукор і варимо 5 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Потім додаємо шматочки ревеню, кидаємо родзинки і варимо ще 5 хвилин. Після цього знімаємо компот з вогню, додаємо за бажанням натерту лимонну цедру і накриваємо каструлю кришкою. Залишаємо компот остигати, а потім розливаємо по склянках і подаємо до столу.

    Компот з ревеню з яблуками


    Інгредієнти:

  • ревінь – 400 г;

  • яблука – 3 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • вода свіжа – 12 л;

  • гвоздика – по смаку.


  • Приготування
    Черешки обробляємо і нарізаємо маленькими смужками. Яблука промиваємо, обробляємо і видаляємо серцевину. У каструлю з водою кидаємо цукор, гвоздику, ставимо на самий маленький вогонь і доводимо до кипіння. Потім обережно кладемо яблука, ревінь і проварюємо, помішуючи, 25 хвилин. Готовий компот з ревеню для дітей знімаємо з плити і охолоджуємо.

    Компот із ревеню та полуниці


    Інгредієнти:

  • ревінь – 400 г;

  • полуниця – 250 г;

  • цукор – 500 г;

  • мед квітковий – 3 ст. ложки;

  • вода свіжа – 3 л.


  • Приготування
    Стебла очищаємо від листочків і нарізаємо кубиками. Полуницю обполіскуємо і видаляємо плодоніжки. Воду кип'ятимо, додаємо цукровий пісок і кладемо квітковий мед. Варимо сироп 5 хвилин, після чого кладемо ревінь і тушкуємо ще кілька хвилин. В самому кінці кидаємо полуницю, проварюємо компот 3 хвилинки і знімаємо каструлю з плити.

    Рецепт компоту з ревеню на зиму


    Інгредієнти:

  • ревінь – 15 кг;
  • Як зварити компот з ревеню?

  • цукор – 500 г;

  • вода свіжа – 1 л.


  • Приготування
    Черешки промиваємо, обробляємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Після цього замочуємо їх у холодній воді і залишаємо приблизно на 10 годин. Підготовлений ревінь бланшируем 40 секунд, відкидаємо на друшляк, а потім розкладаємо по банках. З води і цукрового піску готуємо солодкий сироп, заливаємо їм ревінь, зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо банки. Далі закочує їх кришками, перевертаємо кришками вниз і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши ковдрою. Приблизно на наступну добу прибираємо заготовку в льох.
    Додав: admin | 28-07-2015, 20:45
    Переглядів: 419