Як зварити компот з ревеню?
Компот з ревеню – цілющий, вітамінний напій, який не тільки вгамує спрагу влітку, але і підвищить апетит, а також поліпшить травлення.
Інгредієнти:
ревінь – 500 г;
цукор – 6 ст. ложок;
вода – 2 л;
ізюм світлий – 05 ст.;
цедра лимона – за смаком.
Приготування
Отже, беремо стебла ревеню і обриваємо всі листочки, залишаючи тільки товсті рожеві черешки. Потім акуратно зчищають верхній брудний шар і нарізаємо стебло кубиками. У закипілу воду висипаємо цукор і варимо 5 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Потім додаємо шматочки ревеню, кидаємо родзинки і варимо ще 5 хвилин. Після цього знімаємо компот з вогню, додаємо за бажанням натерту лимонну цедру і накриваємо каструлю кришкою. Залишаємо компот остигати, а потім розливаємо по склянках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
ревінь – 400 г;
яблука – 3 шт.;
цукор – 150 г;
вода свіжа – 12 л;
гвоздика – по смаку.
Приготування
Черешки обробляємо і нарізаємо маленькими смужками. Яблука промиваємо, обробляємо і видаляємо серцевину. У каструлю з водою кидаємо цукор, гвоздику, ставимо на самий маленький вогонь і доводимо до кипіння. Потім обережно кладемо яблука, ревінь і проварюємо, помішуючи, 25 хвилин. Готовий компот з ревеню для дітей знімаємо з плити і охолоджуємо.
Інгредієнти:
ревінь – 400 г;
полуниця – 250 г;
цукор – 500 г;
мед квітковий – 3 ст. ложки;
вода свіжа – 3 л.
Приготування
Стебла очищаємо від листочків і нарізаємо кубиками. Полуницю обполіскуємо і видаляємо плодоніжки. Воду кип'ятимо, додаємо цукровий пісок і кладемо квітковий мед. Варимо сироп 5 хвилин, після чого кладемо ревінь і тушкуємо ще кілька хвилин. В самому кінці кидаємо полуницю, проварюємо компот 3 хвилинки і знімаємо каструлю з плити.
Інгредієнти:
ревінь – 15 кг;
цукор – 500 г;
вода свіжа – 1 л.
Приготування
Черешки промиваємо, обробляємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Після цього замочуємо їх у холодній воді і залишаємо приблизно на 10 годин. Підготовлений ревінь бланшируем 40 секунд, відкидаємо на друшляк, а потім розкладаємо по банках. З води і цукрового піску готуємо солодкий сироп, заливаємо їм ревінь, зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо банки. Далі закочує їх кришками, перевертаємо кришками вниз і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши ковдрою. Приблизно на наступну добу прибираємо заготовку в льох.
Як зварити компот з ревеню?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо стебла ревеню і обриваємо всі листочки, залишаючи тільки товсті рожеві черешки. Потім акуратно зчищають верхній брудний шар і нарізаємо стебло кубиками. У закипілу воду висипаємо цукор і варимо 5 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Потім додаємо шматочки ревеню, кидаємо родзинки і варимо ще 5 хвилин. Після цього знімаємо компот з вогню, додаємо за бажанням натерту лимонну цедру і накриваємо каструлю кришкою. Залишаємо компот остигати, а потім розливаємо по склянках і подаємо до столу.
Компот з ревеню з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Черешки обробляємо і нарізаємо маленькими смужками. Яблука промиваємо, обробляємо і видаляємо серцевину. У каструлю з водою кидаємо цукор, гвоздику, ставимо на самий маленький вогонь і доводимо до кипіння. Потім обережно кладемо яблука, ревінь і проварюємо, помішуючи, 25 хвилин. Готовий компот з ревеню для дітей знімаємо з плити і охолоджуємо.
Компот із ревеню та полуниці
Інгредієнти:
Приготування
Стебла очищаємо від листочків і нарізаємо кубиками. Полуницю обполіскуємо і видаляємо плодоніжки. Воду кип'ятимо, додаємо цукровий пісок і кладемо квітковий мед. Варимо сироп 5 хвилин, після чого кладемо ревінь і тушкуємо ще кілька хвилин. В самому кінці кидаємо полуницю, проварюємо компот 3 хвилинки і знімаємо каструлю з плити.
Рецепт компоту з ревеню на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Черешки промиваємо, обробляємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Після цього замочуємо їх у холодній воді і залишаємо приблизно на 10 годин. Підготовлений ревінь бланшируем 40 секунд, відкидаємо на друшляк, а потім розкладаємо по банках. З води і цукрового піску готуємо солодкий сироп, заливаємо їм ревінь, зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо банки. Далі закочує їх кришками, перевертаємо кришками вниз і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши ковдрою. Приблизно на наступну добу прибираємо заготовку в льох.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із ревеню на зиму
Кисло-солодкі стебла ревеню незаслужено вважають бур'яном. Тим не менш, його можна використовувати в якості основи для різних десертів, сиропів або
Компот з апельсинів та яблук
Рецептів яблучних компотів зараз настільки багато, що часом неможливо чимось здивувати. Але ми постараємося, запропонувавши вам кілька варіантів
Як варити компот з сухих яблук?
Компот із сухих яблук - досить універсальний напій. Його можна зварити для самих маленьких діток, використовуючи тільки сушку і очищену воду. А можна
Варення з ревеню з апельсином
Ревінь - дуже корисна рослина, яке знайшло своє місце в кулінарії. Завдяки високому вмісту корисних кислот і вітамінів, ревінь допоможе вам боротися
Компот із ревеню
Словосполучення «компот з ревеню» напевно чув кожен, а от про те, як його правильно готувати, можна законсервувати цей унікальний продукт на зиму і
Кисіль з ревеню
Ревінь - корисна рослина, що володіє цілющими властивостями. З його стебел готують варення, цукати, пюре, компоти. І сьогодні мова піде про