Компот з ревеню – цілющий, вітамінний напій, який не тільки вгамує спрагу влітку, але і підвищить апетит, а також поліпшить травлення.
Як зварити компот з ревеню?
Інгредієнти: ревінь – 500 г; цукор – 6 ст. ложок; вода – 2 л; ізюм світлий – 05 ст.; цедра лимона – за смаком. Приготування Отже, беремо стебла ревеню і обриваємо всі листочки, залишаючи тільки товсті рожеві черешки. Потім акуратно зчищають верхній брудний шар і нарізаємо стебло кубиками. У закипілу воду висипаємо цукор і варимо 5 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Потім додаємо шматочки ревеню, кидаємо родзинки і варимо ще 5 хвилин. Після цього знімаємо компот з вогню, додаємо за бажанням натерту лимонну цедру і накриваємо каструлю кришкою. Залишаємо компот остигати, а потім розливаємо по склянках і подаємо до столу.
Компот з ревеню з яблуками
Інгредієнти: ревінь – 400 г; яблука – 3 шт.; цукор – 150 г; вода свіжа – 12 л; гвоздика – по смаку. Приготування Черешки обробляємо і нарізаємо маленькими смужками. Яблука промиваємо, обробляємо і видаляємо серцевину. У каструлю з водою кидаємо цукор, гвоздику, ставимо на самий маленький вогонь і доводимо до кипіння. Потім обережно кладемо яблука, ревінь і проварюємо, помішуючи, 25 хвилин. Готовий компот з ревеню для дітей знімаємо з плити і охолоджуємо.
Компот із ревеню та полуниці
Інгредієнти: ревінь – 400 г; полуниця – 250 г; цукор – 500 г; мед квітковий – 3 ст. ложки; вода свіжа – 3 л. Приготування Стебла очищаємо від листочків і нарізаємо кубиками. Полуницю обполіскуємо і видаляємо плодоніжки. Воду кип'ятимо, додаємо цукровий пісок і кладемо квітковий мед. Варимо сироп 5 хвилин, після чого кладемо ревінь і тушкуємо ще кілька хвилин. В самому кінці кидаємо полуницю, проварюємо компот 3 хвилинки і знімаємо каструлю з плити.
Рецепт компоту з ревеню на зиму
Інгредієнти: ревінь – 15 кг; цукор – 500 г; вода свіжа – 1 л. Приготування Черешки промиваємо, обробляємо від шкірки і нарізаємо шматочками. Після цього замочуємо їх у холодній воді і залишаємо приблизно на 10 годин. Підготовлений ревінь бланшируем 40 секунд, відкидаємо на друшляк, а потім розкладаємо по банках. З води і цукрового піску готуємо солодкий сироп, заливаємо їм ревінь, зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо банки. Далі закочує їх кришками, перевертаємо кришками вниз і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши ковдрою. Приблизно на наступну добу прибираємо заготовку в льох.