Варення з ревеню з апельсином
Безумовно, варення з полуниці, смородини та малини, якому завжди знайдеться місце серед ваших запасів, заслуговує уваги, але що щодо більш оригінальних і незвичайних рецептів, начебто варення з ревеню ?
Інгредієнти:
цукор - 6 ст.;
апельсини - 2 шт.;
ревінь (нарізаний) - 5 ст.;
ваніль - 1 стручок.
Приготування
Перед тим, як приготувати варення з ревеню з апельсином, необхідно підготувати банки, в яких ми це варення будемо зберігати. Для того, щоб продовжити термін зберігання заготовки, банки слід попередньо простерилізувати на пару, в духовці або мікрохвильовій печі.
Апельсини моєму і знімаємо з них цедру. Нарізаємо смужки цедри тонкою соломкою, щоб після варіння вона карамелизовалась і стала їстівної. З м'якоті цитрусових виживаємо сік (у результаті повинно вийти близько склянки).
Змішуємо апельсинову цедру, сік і нарізаний ревінь у товстостінній каструлі або сотейнику. Розрізаємо ванільний стручок навпіл. Якщо натуральної ванілі під рукою немає, її можна замінити простим ваніліном. Фінальний крок – додавання цукру, і каструльку з усім її вмістом можна розміщувати на середньому вогні. Варимо варення, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Як тільки суміш дійде до кипіння, даємо їй побурлить близько хвилини, щоб варення загусло, а потім розливаємо все по підготовленим банкам і закатуємо стерильними кришками.
Варення з ревеню з апельсиновими кірками повинно охолонути в теплі не менш 6 годин перед розміщенням на зберігання в прохолодному місці.
Ревінь і полуниця – класичне поєднання, яке можна освіжити за допомогою самих звичних і доступних цитрусових – апельсина і лимона.
Інгредієнти:
полуниця - 600 г;
ревінь - 250 г;
цукор - 1 3/4 ст.;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
апельсиновий сік - 1/2 ст.;
цедра лимона і апельсина.
Приготування
Ягоди полуниці миємо й розрізаємо на чотири частини. Ревінь ріжемо 2 см шматочками поперек. Змішуємо підготовлені інгредієнти і засипаємо їх цукром, додаємо цедру одного лимона і апельсина, також вливаємо сік цитрусових і залишаємо під кришкою на 6 годин. Ємність при цьому слід використовувати не окисляющуюся, а, наприклад, скляну або емальовану.
Після закінчення часу з ягід і ревеню повинен був вийти сік. Ставимо каструльку на вогонь і доводимо рідину до кипіння. Після закипання зменшуємо температуру до середнього і продовжуємо варити варення, періодично знімаючи пінки, про тих пір, поки вона не загусне.
Варення з ревеню з апельсином – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати варення з ревеню з апельсином, необхідно підготувати банки, в яких ми це варення будемо зберігати. Для того, щоб продовжити термін зберігання заготовки, банки слід попередньо простерилізувати на пару, в духовці або мікрохвильовій печі.
Апельсини моєму і знімаємо з них цедру. Нарізаємо смужки цедри тонкою соломкою, щоб після варіння вона карамелизовалась і стала їстівної. З м'якоті цитрусових виживаємо сік (у результаті повинно вийти близько склянки).
Змішуємо апельсинову цедру, сік і нарізаний ревінь у товстостінній каструлі або сотейнику. Розрізаємо ванільний стручок навпіл. Якщо натуральної ванілі під рукою немає, її можна замінити простим ваніліном. Фінальний крок – додавання цукру, і каструльку з усім її вмістом можна розміщувати на середньому вогні. Варимо варення, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Як тільки суміш дійде до кипіння, даємо їй побурлить близько хвилини, щоб варення загусло, а потім розливаємо все по підготовленим банкам і закатуємо стерильними кришками.
Варення з ревеню з апельсиновими кірками повинно охолонути в теплі не менш 6 годин перед розміщенням на зберігання в прохолодному місці.
Варення з ревеню з апельсином і лимоном
Ревінь і полуниця – класичне поєднання, яке можна освіжити за допомогою самих звичних і доступних цитрусових – апельсина і лимона.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди полуниці миємо й розрізаємо на чотири частини. Ревінь ріжемо 2 см шматочками поперек. Змішуємо підготовлені інгредієнти і засипаємо їх цукром, додаємо цедру одного лимона і апельсина, також вливаємо сік цитрусових і залишаємо під кришкою на 6 годин. Ємність при цьому слід використовувати не окисляющуюся, а, наприклад, скляну або емальовану.
Після закінчення часу з ягід і ревеню повинен був вийти сік. Ставимо каструльку на вогонь і доводимо рідину до кипіння. Після закипання зменшуємо температуру до середнього і продовжуємо варити варення, періодично знімаючи пінки, про тих пір, поки вона не загусне.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із ревеню
Словосполучення «компот з ревеню» напевно чув кожен, а от про те, як його правильно готувати, можна законсервувати цей унікальний продукт на зиму і
Варення з ревеню
Ревінь - рослина дуже багата вітамінами, макро - і мікроелементами. Дуже добре вживати її в свіжому вигляді круглий рік, але якщо такої можливості
Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Кисіль з ревеню
Ревінь - корисна рослина, що володіє цілющими властивостями. З його стебел готують варення, цукати, пюре, компоти. І сьогодні мова піде про