Варення з ревеню з апельсином

Варення з ревеню з апельсином – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати варення з ревеню з апельсином, необхідно підготувати банки, в яких ми це варення будемо зберігати. Для того, щоб продовжити термін зберігання заготовки, банки слід попередньо простерилізувати на пару, в духовці або мікрохвильовій печі.
Апельсини моєму і знімаємо з них цедру. Нарізаємо смужки цедри тонкою соломкою, щоб після варіння вона карамелизовалась і стала їстівної. З м'якоті цитрусових виживаємо сік (у результаті повинно вийти близько склянки).
Змішуємо апельсинову цедру, сік і нарізаний ревінь у товстостінній каструлі або сотейнику. Розрізаємо ванільний стручок навпіл. Якщо натуральної ванілі під рукою немає, її можна замінити простим ваніліном. Фінальний крок – додавання цукру, і каструльку з усім її вмістом можна розміщувати на середньому вогні. Варимо варення, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Як тільки суміш дійде до кипіння, даємо їй побурлить близько хвилини, щоб варення загусло, а потім розливаємо все по підготовленим банкам і закатуємо стерильними кришками.
Варення з ревеню з апельсиновими кірками повинно охолонути в теплі не менш 6 годин перед розміщенням на зберігання в прохолодному місці.
Варення з ревеню з апельсином і лимоном
Ревінь і полуниця – класичне поєднання, яке можна освіжити за допомогою самих звичних і доступних цитрусових – апельсина і лимона.
Інгредієнти:
Приготування

Ягоди полуниці миємо й розрізаємо на чотири частини. Ревінь ріжемо 2 см шматочками поперек. Змішуємо підготовлені інгредієнти і засипаємо їх цукром, додаємо цедру одного лимона і апельсина, також вливаємо сік цитрусових і залишаємо під кришкою на 6 годин. Ємність при цьому слід використовувати не окисляющуюся, а, наприклад, скляну або емальовану.
Після закінчення часу з ягід і ревеню повинен був вийти сік. Ставимо каструльку на вогонь і доводимо рідину до кипіння. Після закипання зменшуємо температуру до середнього і продовжуємо варити варення, періодично знімаючи пінки, про тих пір, поки вона не загусне.
Рекомендуємо добрі рецепти

Компот із ревеню
Словосполучення «компот з ревеню» напевно чув кожен, а от про те, як його правильно готувати, можна законсервувати цей унікальний продукт на зиму і

Варення з ревеню
Ревінь - рослина дуже багата вітамінами, макро - і мікроелементами. Дуже добре вживати її в свіжому вигляді круглий рік, але якщо такої можливості

Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А

Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька

Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з

Кисіль з ревеню
Ревінь - корисна рослина, що володіє цілющими властивостями. З його стебел готують варення, цукати, пюре, компоти. І сьогодні мова піде про