Вернуться назад Распечатать

Варення з ревеню з апельсином

Варення з ревеню з апельсином
Безумовно, варення з полуниці, смородини та малини, якому завжди знайдеться місце серед ваших запасів, заслуговує уваги, але що щодо більш оригінальних і незвичайних рецептів, начебто варення з ревеню ?

Варення з ревеню з апельсином – рецепт


Інгредієнти:

  • цукор - 6 ст.;

  • апельсини - 2 шт.;

  • ревінь (нарізаний) - 5 ст.;

  • ваніль - 1 стручок.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати варення з ревеню з апельсином, необхідно підготувати банки, в яких ми це варення будемо зберігати. Для того, щоб продовжити термін зберігання заготовки, банки слід попередньо простерилізувати на пару, в духовці або мікрохвильовій печі.
    Апельсини моєму і знімаємо з них цедру. Нарізаємо смужки цедри тонкою соломкою, щоб після варіння вона карамелизовалась і стала їстівної. З м'якоті цитрусових виживаємо сік (у результаті повинно вийти близько склянки).
    Змішуємо апельсинову цедру, сік і нарізаний ревінь у товстостінній каструлі або сотейнику. Розрізаємо ванільний стручок навпіл. Якщо натуральної ванілі під рукою немає, її можна замінити простим ваніліном. Фінальний крок – додавання цукру, і каструльку з усім її вмістом можна розміщувати на середньому вогні. Варимо варення, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Як тільки суміш дійде до кипіння, даємо їй побурлить близько хвилини, щоб варення загусло, а потім розливаємо все по підготовленим банкам і закатуємо стерильними кришками.
    Варення з ревеню з апельсиновими кірками повинно охолонути в теплі не менш 6 годин перед розміщенням на зберігання в прохолодному місці.

    Варення з ревеню з апельсином і лимоном


    Ревінь і полуниця – класичне поєднання, яке можна освіжити за допомогою самих звичних і доступних цитрусових – апельсина і лимона.
    Інгредієнти:

  • полуниця - 600 г;

  • ревінь - 250 г;

  • цукор - 1 3/4 ст.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • апельсиновий сік - 1/2 ст.;

  • цедра лимона і апельсина.


  • Приготування
    Варення з ревеню з апельсином

    Ягоди полуниці миємо й розрізаємо на чотири частини. Ревінь ріжемо 2 см шматочками поперек. Змішуємо підготовлені інгредієнти і засипаємо їх цукром, додаємо цедру одного лимона і апельсина, також вливаємо сік цитрусових і залишаємо під кришкою на 6 годин. Ємність при цьому слід використовувати не окисляющуюся, а, наприклад, скляну або емальовану.
    Після закінчення часу з ягід і ревеню повинен був вийти сік. Ставимо каструльку на вогонь і доводимо рідину до кипіння. Після закипання зменшуємо температуру до середнього і продовжуємо варити варення, періодично знімаючи пінки, про тих пір, поки вона не загусне.