Абрикоси – неймовірно смачні і корисні фрукти. Вони як шматочок сонечка радують око. А щоб зберегти ці теплі спогади про літо, ми розповімо вам, як зробити з цього фрукта заготовки на зиму. Як зварити абрикосовий джем з апельсином, читайте нижче.
Абрикосовий джем з апельсином – рецепт
Інгредієнти: свіжі абрикоси – 5 кг; великі апельсини – 2 шт.; цукор – 25 кг. Приготування Абрикоси ретельно миємо й витягуємо з них кісточки. Перекручуємо через м'ясорубку з дрібною решіткою. Апельсин очищаємо. Цедру тремо на тертці, а м'якоть також пропускаємо через м'ясорубку. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти. Поміщаємо масу в посуд, доводимо до кипіння і додаємо близько 1 кг цукру. Перемішуємо і даємо масі прокипіти близько 5 хвилин. При цьому її потрібно постійно помішувати, щоб вона не пригоріла. Під час варіння піну, яка буде з'являтися, потрібно знімати. Коли маса охолоне, знову ставимо на вогонь, додаємо цукор, що залишився і знову проварюємо після закипання хвилин 5. Після цього знову залишаємо остигати. І в третій раз проварюємо 5 хвилин. Ну і нарешті, розливаємо джем по баночках і закатуємо.
Абрикосовий джем з апельсином і лимоном
Інгредієнти: пюре з абрикосів – 1 літр; цукор – 1 літр; лимон – 1 шт.; апельсин – 1 шт. Приготування Для приготування цього джему співвідношення абрикосового пюре і цукру повинно бути суворо 1:1. Для того, щоб отримати абрикосове пюре, плоди очищаємо від кісточок, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Додаємо в пюре цукор, сік лимона і сік апельсина. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варимо до тих пір, поки джем не почне густіти. Перевіряємо готовність таким способом – краплю джему поміщаємо на сухе блюдце, і якщо вона не розтікається, значить, масу пора вимикати. Прямо в гарячому вигляді розливаємо джем по баночках і закриваємо кришками. Такі заготовки можна сміливо зберігати при кімнатній температурі.
Абрикосовий джем на зиму з апельсином
Інгредієнти: абрикоси – 1 кг; цукор – 05 кг; апельсини -1 шт.; вода – 200 мл; желфикс – 1 пакетик. Приготування Абрикоси миємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку разом з апельсином. Поміщаємо фруктове пюре в посуд, де будемо варити джем, вливаємо воду і всипаємо желфикс упереміш з 2 столовими ложками цукру. Добре це все перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо решту цукор, перемішуємо і знову доводимо масу до кипіння. Кип'ятимо близько 3 хвилин, періодично знімаючи піну. Розливаємо гарячий джем з чистим сухим банкам і закриваємо кришками.