Абрикосовий джем з желатином
Абрикосовий джем з желатином виходить дуже смачним і неймовірно ароматним. За консистенцією він нагадує однорідне желе яскраво-помаранчевого кольору і навіть взимку таке ласощі нагадає вам про тепле сонячне літо.
Інгредієнти:
цукор – 2 кг;
стиглі абрикоси – 2 кг;
желатин швидкорозчинний – 80 р.
Приготування
Для приготування абрикосового джему фрукти гарненько промиваємо, очищаємо від кісточок і перемелюємо через м'ясорубку. Отримане пюре викладаємо в миску і засипаємо цукром і быстрорастворимым желатином. Ретельно перемішуємо і залишаємо пюре постояти приблизно на 8 годин при кімнатній температурі. Після цього ставимо ємність з фруктами на повільний вогонь, доводимо до закипання і варимо 5 хвилин, постійно помішуючи. Готовий гарячий джем розкладаємо в стерилізовані баночки , закатуємо і даємо повністю охолонути. Зберігаємо ласощі в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному місці.
Інгредієнти:
абрикоси – 2 кг;
сік лимонний – 025 ст.;
вода фільтрована – 05 ст.;
цукор – 4 ст.;
сухий желатин – 2 ст. ложки.
Приготування
Фрукти промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і нарізаємо дрібними скибочками. Банки промиваємо, стерилізуємо і залишаємо остигати. Тепер змішуємо цукор з водою, додаємо лимонний сік і желатин. Пересипаємо отриманою сумішшю фруктову масу, виливаємо її в каструлю і доводимо до кипіння. Гарячий джем розливаємо по банках, закриваємо кришками, остуджуємо і прибираємо на зберігання в льох.
Інгредієнти:
стиглі абрикоси – 500 г;
цукор – 500 г;
желатин – 5 г;
лимонний сік – 1 ч. ложка.
Приготування
Абрикоси ретельно промиваємо, поділяємо їх на половинки, виймаємо кісточки і викладаємо фрукти в чашу мультиварки. Засипаємо цукром, сухим желатином, перемішуємо і прикриваємо прилад кришкою. Виставляємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 50 хвилин. Періодично помішуємо ласощі, а за 10 хвилин до закінчення режиму, додаємо ложку свіжого лимонного соку і ретельно перемішуємо. Після звукового сигналу перекладаємо гарячий абрикосовий джем в чисті банки і стерилізуємо їх в духовці близько години. Кришки кип'ятимо ковшичке, а потім висушуємо на решітці. Закриваємо баночки щільно і перевертаємо догори дном, залишаючи їх так до повного охолодження.
Рецепт абрикосового джему з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування абрикосового джему фрукти гарненько промиваємо, очищаємо від кісточок і перемелюємо через м'ясорубку. Отримане пюре викладаємо в миску і засипаємо цукром і быстрорастворимым желатином. Ретельно перемішуємо і залишаємо пюре постояти приблизно на 8 годин при кімнатній температурі. Після цього ставимо ємність з фруктами на повільний вогонь, доводимо до закипання і варимо 5 хвилин, постійно помішуючи. Готовий гарячий джем розкладаємо в стерилізовані баночки , закатуємо і даємо повністю охолонути. Зберігаємо ласощі в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному місці.
Абрикосовий джем на зиму з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і нарізаємо дрібними скибочками. Банки промиваємо, стерилізуємо і залишаємо остигати. Тепер змішуємо цукор з водою, додаємо лимонний сік і желатин. Пересипаємо отриманою сумішшю фруктову масу, виливаємо її в каструлю і доводимо до кипіння. Гарячий джем розливаємо по банках, закриваємо кришками, остуджуємо і прибираємо на зберігання в льох.
Рецепт абрикосового джему в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси ретельно промиваємо, поділяємо їх на половинки, виймаємо кісточки і викладаємо фрукти в чашу мультиварки. Засипаємо цукром, сухим желатином, перемішуємо і прикриваємо прилад кришкою. Виставляємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 50 хвилин. Періодично помішуємо ласощі, а за 10 хвилин до закінчення режиму, додаємо ложку свіжого лимонного соку і ретельно перемішуємо. Після звукового сигналу перекладаємо гарячий абрикосовий джем в чисті банки і стерилізуємо їх в духовці близько години. Кришки кип'ятимо ковшичке, а потім висушуємо на решітці. Закриваємо баночки щільно і перевертаємо догори дном, залишаючи їх так до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосовий джем в мультиварці
Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки
Абрикосовий джем з апельсином
Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити
Варення з аличі
Якщо ви зібрали великий урожай аличі і вже не знаєте, куди її подіти, приготуйте джем. Процес, звичайно трудомісткий, зате взимку це ласощі можна
Джем на зиму
Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми