Вернуться назад Распечатать

Абрикосовий джем з желатином

Абрикосовий джем з желатином
Абрикосовий джем з желатином виходить дуже смачним і неймовірно ароматним. За консистенцією він нагадує однорідне желе яскраво-помаранчевого кольору і навіть взимку таке ласощі нагадає вам про тепле сонячне літо.

Рецепт абрикосового джему з желатином


Інгредієнти:

  • цукор – 2 кг;

  • стиглі абрикоси – 2 кг;

  • желатин швидкорозчинний – 80 р.


  • Приготування
    Для приготування абрикосового джему фрукти гарненько промиваємо, очищаємо від кісточок і перемелюємо через м'ясорубку. Отримане пюре викладаємо в миску і засипаємо цукром і быстрорастворимым желатином. Ретельно перемішуємо і залишаємо пюре постояти приблизно на 8 годин при кімнатній температурі. Після цього ставимо ємність з фруктами на повільний вогонь, доводимо до закипання і варимо 5 хвилин, постійно помішуючи. Готовий гарячий джем розкладаємо в стерилізовані баночки , закатуємо і даємо повністю охолонути. Зберігаємо ласощі в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному місці.

    Абрикосовий джем на зиму з желатином


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 2 кг;

  • сік лимонний – 025 ст.;

  • вода фільтрована – 05 ст.;

  • цукор – 4 ст.;

  • сухий желатин – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Фрукти промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і нарізаємо дрібними скибочками. Банки промиваємо, стерилізуємо і залишаємо остигати. Тепер змішуємо цукор з водою, додаємо лимонний сік і желатин. Пересипаємо отриманою сумішшю фруктову масу, виливаємо її в каструлю і доводимо до кипіння. Гарячий джем розливаємо по банках, закриваємо кришками, остуджуємо і прибираємо на зберігання в льох.

    Рецепт абрикосового джему в мультиварці


    Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси – 500 г;

  • цукор – 500 г;

  • желатин – 5 г;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Абрикосовий джем з желатином

    Абрикоси ретельно промиваємо, поділяємо їх на половинки, виймаємо кісточки і викладаємо фрукти в чашу мультиварки. Засипаємо цукром, сухим желатином, перемішуємо і прикриваємо прилад кришкою. Виставляємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 50 хвилин. Періодично помішуємо ласощі, а за 10 хвилин до закінчення режиму, додаємо ложку свіжого лимонного соку і ретельно перемішуємо. Після звукового сигналу перекладаємо гарячий абрикосовий джем в чисті банки і стерилізуємо їх в духовці близько години. Кришки кип'ятимо ковшичке, а потім висушуємо на решітці. Закриваємо баночки щільно і перевертаємо догори дном, залишаючи їх так до повного охолодження.