Абрикосове желе на зиму
Якщо заготівля черговий банки варення або компоту на основі абрикос вас не приваблює, то замініть пересічну консервацію апетитним желе. Консервоване желе надалі можна буде не просто є самостійно і додавати в десерти, але і використовувати в якості соус до м'яса або морепродуктів.
Інгредієнти:
абрикоси - 19 кг;
цукровий пісок - 275 г;
ванільні стручки - 2 шт.;
сік 1 лимона.
Приготування
Сполоснувши плоди, видаліть кісточку, а потім довільно наріжте і викладіть на дно емальованого сотейника. Засипте до абрикосам цукровий пісок, додайте стручки ванілі і цитрусовий сік, а потім додайте посуд з складовими джему над вогнем. Так як шкірка абрикос містить багато пектину, під час тривалої термічної обробки желе буде загусати самостійно, без додавання желатину. Приготування займе півтора-два години. За відведений час ви встигнете також простерилізувати необхідну посуд, щоб зразу ж після приготування розлити заготівлю і закатати її.
Якщо густоти натурального желе для вас недостатньо, то доповнити заготовку можна желатином або вже готовим фруктовим желе, щоб перетворити не тільки структуру, але і смак заготовки.
Інгредієнти:
м'якоть абрикосів - 5 ст.;
цукровий пісок - 910 г;
консервований ананас - 290 г;
фруктове або ягідне желе - 165 р.
Приготування
Поклавши абрикосову м'якоть на дно сотейника, і засипавши її цукровим піском, доповніть фрукти дрібно нарізаними ананасами желе і поставте варитися на середньому вогні 15 хвилин. Після закінчення часу всипте желатин і, швидко перемішуючи, дайте йому повністю розчинитися. Розлийте абрикосове желе по банкам і закатайте на зиму.
Інгредієнти:
абрикоси - 675 г;
мед - 65 мл;
лимонний сік - 15 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати абрикосове желе, очищені плоди слід пюрировать і перелити пюре в сотейник. До абрикосам всипте цукровий пісок і додайте сік лимона, після чого додайте посуд над вогнем і варіть заготівлю близько півгодини. Перевірити готовність желе легко, просто капніть трохи на холодне блюдце: якщо желе схопиться, то саме час розливати його по чистим банкам і закочувати стерильними кришками. Перед розміщенням на зберігання банки необхідно повністю остудити.
Абрикосове желе – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сполоснувши плоди, видаліть кісточку, а потім довільно наріжте і викладіть на дно емальованого сотейника. Засипте до абрикосам цукровий пісок, додайте стручки ванілі і цитрусовий сік, а потім додайте посуд з складовими джему над вогнем. Так як шкірка абрикос містить багато пектину, під час тривалої термічної обробки желе буде загусати самостійно, без додавання желатину. Приготування займе півтора-два години. За відведений час ви встигнете також простерилізувати необхідну посуд, щоб зразу ж після приготування розлити заготівлю і закатати її.
Абрикосове желе з желатином на зиму
Якщо густоти натурального желе для вас недостатньо, то доповнити заготовку можна желатином або вже готовим фруктовим желе, щоб перетворити не тільки структуру, але і смак заготовки.
Інгредієнти:
Приготування
Поклавши абрикосову м'якоть на дно сотейника, і засипавши її цукровим піском, доповніть фрукти дрібно нарізаними ананасами желе і поставте варитися на середньому вогні 15 хвилин. Після закінчення часу всипте желатин і, швидко перемішуючи, дайте йому повністю розчинитися. Розлийте абрикосове желе по банкам і закатайте на зиму.
Желе з абрикосового пюре
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати абрикосове желе, очищені плоди слід пюрировать і перелити пюре в сотейник. До абрикосам всипте цукровий пісок і додайте сік лимона, після чого додайте посуд над вогнем і варіть заготівлю близько півгодини. Перевірити готовність желе легко, просто капніть трохи на холодне блюдце: якщо желе схопиться, то саме час розливати його по чистим банкам і закочувати стерильними кришками. Перед розміщенням на зберігання банки необхідно повністю остудити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове пюре на зиму
Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
Яблучно-абрикосове варення
Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно
Желе з компоту
Коли в будинку є маленькі діти, то фантазія мами не знає кордонів. Всі малюки люблять різні оригінальні смаколики. Ось тоді можна використовувати
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали