Якщо заготівля черговий банки варення або компоту на основі абрикос вас не приваблює, то замініть пересічну консервацію апетитним желе. Консервоване желе надалі можна буде не просто є самостійно і додавати в десерти, але і використовувати в якості соус до м'яса або морепродуктів.
Абрикосове желе – рецепт
Інгредієнти: абрикоси - 19 кг; цукровий пісок - 275 г; ванільні стручки - 2 шт.; сік 1 лимона. Приготування Сполоснувши плоди, видаліть кісточку, а потім довільно наріжте і викладіть на дно емальованого сотейника. Засипте до абрикосам цукровий пісок, додайте стручки ванілі і цитрусовий сік, а потім додайте посуд з складовими джему над вогнем. Так як шкірка абрикос містить багато пектину, під час тривалої термічної обробки желе буде загусати самостійно, без додавання желатину. Приготування займе півтора-два години. За відведений час ви встигнете також простерилізувати необхідну посуд, щоб зразу ж після приготування розлити заготівлю і закатати її.
Абрикосове желе з желатином на зиму
Якщо густоти натурального желе для вас недостатньо, то доповнити заготовку можна желатином або вже готовим фруктовим желе, щоб перетворити не тільки структуру, але і смак заготовки.
Інгредієнти: м'якоть абрикосів - 5 ст.; цукровий пісок - 910 г; консервований ананас - 290 г; фруктове або ягідне желе - 165 р. Приготування Поклавши абрикосову м'якоть на дно сотейника, і засипавши її цукровим піском, доповніть фрукти дрібно нарізаними ананасами желе і поставте варитися на середньому вогні 15 хвилин. Після закінчення часу всипте желатин і, швидко перемішуючи, дайте йому повністю розчинитися. Розлийте абрикосове желе по банкам і закатайте на зиму.
Желе з абрикосового пюре
Інгредієнти: абрикоси - 675 г; мед - 65 мл; лимонний сік - 15 мл Приготування Перед тим, як приготувати абрикосове желе, очищені плоди слід пюрировать і перелити пюре в сотейник. До абрикосам всипте цукровий пісок і додайте сік лимона, після чого додайте посуд над вогнем і варіть заготівлю близько півгодини. Перевірити готовність желе легко, просто капніть трохи на холодне блюдце: якщо желе схопиться, то саме час розливати його по чистим банкам і закочувати стерильними кришками. Перед розміщенням на зберігання банки необхідно повністю остудити.