Що кричить про літо голосніше баночки солодких фруктових заготовок, яку так приємно відкрити в холоди, щоб згадати про теплої пори. У цьому матеріалі ми розглянемо ще один абрикосовий рецепт – рецепт джему, який буде радувати вас не тільки своїм сонячним кольором, але і приголомшливим смаком, приємно доповнює як просту чашку чаю, так і рецепти улюбленої випічки.
Абрикосовий джем на зиму - рецепт
Інгредієнти: абрикоси - 12 кг; цукровий пісок - 12 кг; лимон - 1 шт. Приготування Перед тим, як варити абрикосовий джем на зиму, самі плоди необхідно обполоснути, а потім витягти з них кісточку. Абрикосову м'якоть слід помістити в сотейник, засипати цукровим піском і збризнути лимонним соком. Розмістивши посуд над слабким вогнем, поступово починайте розчиняти і карамелізувати цукровий пісок, а коли кристали повністю розчиняться, підсильте жар до середнього і варіть джем при помірному кипінні 15-20 хвилин. Коли сироп тільки почне вирувати, поставте в морозильну камеру тарілку або блюдце, вони допоможуть визначити ступінь готовності джему. Через відведений час, капніть трохи абрикосового джему на поверхню крижаного страви і подивіться на краплю: якщо вона покрилася плівкою і стала в'язкою – джем готовий, а якщо раніше стікає по поверхні, то заготовку слід потримати на вогні ще 5 хвилин.
При бажанні, ви можете зварити абрикосовий джем на зиму в мультиварці, для цього, помістивши всі складові в чашу пристрою, увімкніть режим «Випічка» і встановіть таймер на годину, кришку при цьому не закривайте.
Абрикосовий джем на зиму з желатином
Як правило, м'якоть абрикоса містить достатню кількість пектину для того, щоб джем густішав без сторонньої допомоги, але якщо ви хочете отримати продукт більш міцної консистенції, та ще й з відтінками ягідного смаку, абрикосову заготовку можна доповнити пачкою ягідного желе.
Інгредієнти: абрикосова м'якоть - 3 ст.; вода - 90 мл; цукровий пісок - 415 г; полуничне желе - 90 р. Приготування Залийте абрикосову м'якоть водою, всипте цукровий пісок і вміст пакетика з полуничним (або будь-яким іншим фруктовим/ягідним) желе. Перемішайте все і доведіть до кипіння, стежачи за тим, щоб не утворювалося ніяких грудочок желатину. Розімніть абрикоси з допомогою преса для картоплі. Ще вируючий джем розлийте по стерильним банкам і закатайте.
Абрикосовий джем на зиму з апельсином
Інгредієнти: абрикоси - 11 кг; цукровий пісок - 780 г; цедра 2 апельсинів; сік 1 лимона; шматочки мигдалю - 100 р. Приготування Очистіть абрикосову м'якоть від кісточок, довільно наріжте її та перемістіть в каструлю, засипавши цукровим піском слідом. Додайте цедру апельсина, сік лимона і мигдаль до вмісту посуду, все перемішайте, додайте на конфорці і дочекайтеся закипання. Вируючий джем накрийте і приберіть з вогню. Залиште заготовку на всю ніч, а зранку повторно закип'ятіть і приступайте до консервування.
Абрикосовий джем з нектаринами на зиму
Інгредієнти: абрикоси - 980 р; нектарини - 960 г; цукровий пісок - 320 г; стручок ванілі; сік 1 лимона. Приготування Підготуйте плоди, видаливши кісточку з абрикосів і нектаринів, і нарізавши соковиту м'якоть скибочками довільної форми. Засипте плоди цукровим піском, додати ваніль з лимонним соком, накрийте ємність з основою майбутнього джему і залиште на ніч. Сутра ви помітите, яка кількість соку віддали плоди, тепер його слід випарити. Розмістіть посуд на середньому жарі і варіть джем близько півтори години, не забуваючи перемішувати. Готовність джему перевіряють з допомогою тесту з холодним блюдцем і якщо заготівля застигла на блюдце – вона готова до закочування в банки.