Шанувальники традиційного яблучного повидла цього літа можуть змінити улюблену заготівлю смачною та оригінальною альтернативою – абрикосовим повидлом, ідеально відповідним для додавання в випічку і просто намазування на тост з маслом. Про те, як варити абрикосове повидло ми поговоримо в рецептах нижче.
Абрикосове повидло з ваніллю на зиму
Інгредієнти: абрикоси - 24 кг цукровий пісок - 26 кг; стручки ванілі - 2 шт. Приготування Ополоснувши абрикоси і обсушивши плоди, розділіть їх на половинки і позбавтеся від кісточок. Викладіть м'якоть в емальовану ємність і довільно почніть протикати її виделкою. Надалі ця нехитра процедура дозволить абрикосам виділити більше соку, а від того вони не будуть пригорати під час варіння і відпаде необхідність додавати воду. Всипте поверх абрикосових половинок цукровий пісок, покладіть ванільні стручки і залиште основу майбутньої заготовки на всю ніч. На наступний день розмістіть абрикоси на середньому вогні і варіть до досягнення бажаного ступеня густоти, періодично позбавляючись від пінки на поверхні. Загусло повидло гарячим розливають по стерильним банкам і закочують.
Абрикосове повидло можна також зробити і в мультиварці. Для цього підготовлені плоди варять з цукром в режимі «Джем» протягом автоматично встановленого періоду часу.
Густе абрикосове повидло
Інгредієнти: абрикоси - 19 кг; цукровий пісок - 275 р. Приготування Подрібніть абрикосову м'якоть будь-яким доступним способом: наріжте або пюрируйте блендером, наприклад. Отриману масу засипте цукровим піском і поставте на середній вогонь. Ключовою тут є посуд, оскільки в рамках цього рецепта повидло слід нагрівати в сковороді. Під час варіння, абрикосову масу слід періодично перемішувати, причому, чим густіше вона буде ставати, тим частіше буде з'являтися необхідність попрацювати ложкою. Через півтори години повидло можна перелити в стерильну банку і закатати.
Яблучно-абрикосове повидло
Інгредієнти: кислі яблука - 980 р; абрикоси - 620 г; цукровий пісок - 740 р. Приготування Довільно наріжте яблука та абрикоси на скибочки і засипте їх цукровим піском. Залиште плоди на ніч пустити сік, а на наступний день розмістіть ємність з майбутнім повидлом над палаючою конфоркою. Варіть повидло півтора-два години або поки воно не досягне необхідної густоти.