Варення з яблук з корицею
Ви думали, що знали всі, про приготуванні домашнього яблучного варення, можливо, так воно і є, але ми постараємося здивувати вас кількома оригінальними рецептами, що базуються на не зовсім оригінальному поєднанні яблук і кориці . Останнє, в рецептах далі, буде доповнено різноманітними спеціями, укупі з іншими фруктами. Вийде смачно і оригінально, обіцяємо.
Почнемо з самого простого і базового рецепту, в рамках якого яблучні часточки готуються лише з цукровим піском і корицею. Маючи під рукою таку базу, надалі рецептуру можна варіювати, додаючи улюблені інгредієнти за смаком.
Інгредієнти:
яблука - 21 кг;
цукровий пісок - 910 г;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
щіпка лимонної кислоти .
Приготування
Очистивши яблука від серцевини, наріжте їх на шматочки будь-якої форми та розміру, а потім покладіть в емальовану ємність, пересипаючи цукровим піском кожен з шарів. Залиште фрукти постояти в цукрі всю ніч, а потім поставте майбутнє варення на вогонь і варіть 3 рази по 20 хвилин, з перервами на повне остигання ласощі перед кожною подальшою варкою. Під час фінального розміщення на вогні, доповніть варення лимонною кислотою і корицею. Перемішайте і ще вируючим розлийте по стерильним банкам.
Інгредієнти:
яблука - 24 кг;
цукровий пісок - 960 г;
палички кориці - 2-3 шт.;
гвоздика - 10 бутонів.
Приготування
Приготування варення з яблук з корицею слід почати з підготовки головного інгредієнта – яблук. Вимиті плоди звільніть від серцевини і наріжте великими часточками. Часточки фруктів покладіть в емальований таз і пересипте всі цукровим піском. Залиште яблука настоятися з цукром на всю ніч, чекаючи виділення яблучного соку, розчинюючого кристали і утворює сироп. На ранок злийте сироп в окремий посуд і поставте на вогонь разом з корицею і гвоздикою. Уварите сироп на третину, а потім покладіть в нього яблучні шматочки і дочекайтеся, коли сироп загустіє, а загусне він досить швидко, так як яблучні дольки містять багато пектину. Після, необхідно закрити варення з яблук з корицею на зиму, ще гарячим розлив його по чистим і стерильним банкам.
Інгредієнти:
журавлина - 125 г;
яблука - 370 г;
вода - 440 мл;
яблучний сік - 210 мл;
лимонний сік - 15 мл;
палички кориці - 2 шт.;
сік імбиру - 1/2 ст. ложки;
апельсинова цедра - 1/2 ст. ложки;
цукровий пісок - 245 р.
Приготування
Поставте на вогонь каструлю з водою, яблучним соком (або сидром), соком лимона і імбиру. Останній можна отримати, дрібно натерти імбир, а потім віджати з нього зайвий сік. Коли рідина закипить, покладіть в неї журавлину і дочекайтеся моменту, коли почне лопатися. Як тільки це відбудеться, покладіть в ємність скибочки яблук, додайте цедру, цукор і корицю і залиште все варитися приблизно на півтори години, чекаючи, коли яблука розм'якнуть, а сироп загустіє. Далі варення з яблук з корицею можна буде розливати по стерильним банкам і закочувати.
Інгредієнти:
яблука - 17 кг;
цукровий пісок - 355 г;
сік лимона - 55 мл;
лимонна цедра 2-3 смужки;
сушена вишня - 65 г;
бурбон - 55 мл;
паличка кориці;
мигдаль - 55 р.
Приготування
Нарізані яблука перекладіть в емальовану каструлю, залийте лимонним соком, змішайте з цукром, цедрою і корицею, а потім доведіть рідину до кипіння, зніміть посуд з вогню і залиште яблука на всю ніч. Залийте вишні бурбоном і також залиште на ніч. Змішайте яблука з вишнею і варіть близько 5 хвилин, потім додайте нарізаний мигдаль і залиште все ще на 10 хвилин. Розкладіть густе і гаряче варення за стерильною тарі і щільно закрийте.
Варення з яблук з корицею – рецепт
Почнемо з самого простого і базового рецепту, в рамках якого яблучні часточки готуються лише з цукровим піском і корицею. Маючи під рукою таку базу, надалі рецептуру можна варіювати, додаючи улюблені інгредієнти за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши яблука від серцевини, наріжте їх на шматочки будь-якої форми та розміру, а потім покладіть в емальовану ємність, пересипаючи цукровим піском кожен з шарів. Залиште фрукти постояти в цукрі всю ніч, а потім поставте майбутнє варення на вогонь і варіть 3 рази по 20 хвилин, з перервами на повне остигання ласощі перед кожною подальшою варкою. Під час фінального розміщення на вогні, доповніть варення лимонною кислотою і корицею. Перемішайте і ще вируючим розлийте по стерильним банкам.
Прозоре варення з часточками яблук з корицею
Інгредієнти:
Приготування
Приготування варення з яблук з корицею слід почати з підготовки головного інгредієнта – яблук. Вимиті плоди звільніть від серцевини і наріжте великими часточками. Часточки фруктів покладіть в емальований таз і пересипте всі цукровим піском. Залиште яблука настоятися з цукром на всю ніч, чекаючи виділення яблучного соку, розчинюючого кристали і утворює сироп. На ранок злийте сироп в окремий посуд і поставте на вогонь разом з корицею і гвоздикою. Уварите сироп на третину, а потім покладіть в нього яблучні шматочки і дочекайтеся, коли сироп загустіє, а загусне він досить швидко, так як яблучні дольки містять багато пектину. Після, необхідно закрити варення з яблук з корицею на зиму, ще гарячим розлив його по чистим і стерильним банкам.
Варення з яблук з журавлиною, імбиром і корицею
Інгредієнти:
Приготування
Поставте на вогонь каструлю з водою, яблучним соком (або сидром), соком лимона і імбиру. Останній можна отримати, дрібно натерти імбир, а потім віджати з нього зайвий сік. Коли рідина закипить, покладіть в неї журавлину і дочекайтеся моменту, коли почне лопатися. Як тільки це відбудеться, покладіть в ємність скибочки яблук, додайте цедру, цукор і корицю і залиште все варитися приблизно на півтори години, чекаючи, коли яблука розм'якнуть, а сироп загустіє. Далі варення з яблук з корицею можна буде розливати по стерильним банкам і закочувати.
Варення з яблук з корицею і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані яблука перекладіть в емальовану каструлю, залийте лимонним соком, змішайте з цукром, цедрою і корицею, а потім доведіть рідину до кипіння, зніміть посуд з вогню і залиште яблука на всю ніч. Залийте вишні бурбоном і також залиште на ніч. Змішайте яблука з вишнею і варіть близько 5 хвилин, потім додайте нарізаний мигдаль і залиште все ще на 10 хвилин. Розкладіть густе і гаряче варення за стерильною тарі і щільно закрийте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучно-абрикосове варення
Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно
Варення з аличі - прості рецепти
У кулінарії використання аличі носить досить широкий і різноманітний характер. Зрілі плоди застосовуються при приготуванні різних видів консервації -
Компот із ревеню на зиму
Кисло-солодкі стебла ревеню незаслужено вважають бур'яном. Тим не менш, його можна використовувати в якості основи для різних десертів, сиропів або
Компот з апельсинів та яблук
Рецептів яблучних компотів зараз настільки багато, що часом неможливо чимось здивувати. Але ми постараємося, запропонувавши вам кілька варіантів
Варення з яблук
Варення з яблук вважається самим традиційним варенням в нашій країні. Причиною цього стала невисока ціна і доступність яблук в період їх дозрівання
Варення з журавлини з яблуками
Заготовки на зиму, звичайно ж, справа клопітна, але як приємно в холодну пору року відкрити баночку корисного ласощі до чаю. І сьогодні ми поділимося