Ви думали, що знали всі, про приготуванні домашнього яблучного варення, можливо, так воно і є, але ми постараємося здивувати вас кількома оригінальними рецептами, що базуються на не зовсім оригінальному поєднанні яблук і кориці . Останнє, в рецептах далі, буде доповнено різноманітними спеціями, укупі з іншими фруктами. Вийде смачно і оригінально, обіцяємо.
Варення з яблук з корицею – рецепт
Почнемо з самого простого і базового рецепту, в рамках якого яблучні часточки готуються лише з цукровим піском і корицею. Маючи під рукою таку базу, надалі рецептуру можна варіювати, додаючи улюблені інгредієнти за смаком.
Інгредієнти: яблука - 21 кг; цукровий пісок - 910 г; мелена кориця - 1 ч. ложка; щіпка лимонної кислоти . Приготування Очистивши яблука від серцевини, наріжте їх на шматочки будь-якої форми та розміру, а потім покладіть в емальовану ємність, пересипаючи цукровим піском кожен з шарів. Залиште фрукти постояти в цукрі всю ніч, а потім поставте майбутнє варення на вогонь і варіть 3 рази по 20 хвилин, з перервами на повне остигання ласощі перед кожною подальшою варкою. Під час фінального розміщення на вогні, доповніть варення лимонною кислотою і корицею. Перемішайте і ще вируючим розлийте по стерильним банкам.
Прозоре варення з часточками яблук з корицею
Інгредієнти: яблука - 24 кг; цукровий пісок - 960 г; палички кориці - 2-3 шт.; гвоздика - 10 бутонів. Приготування Приготування варення з яблук з корицею слід почати з підготовки головного інгредієнта – яблук. Вимиті плоди звільніть від серцевини і наріжте великими часточками. Часточки фруктів покладіть в емальований таз і пересипте всі цукровим піском. Залиште яблука настоятися з цукром на всю ніч, чекаючи виділення яблучного соку, розчинюючого кристали і утворює сироп. На ранок злийте сироп в окремий посуд і поставте на вогонь разом з корицею і гвоздикою. Уварите сироп на третину, а потім покладіть в нього яблучні шматочки і дочекайтеся, коли сироп загустіє, а загусне він досить швидко, так як яблучні дольки містять багато пектину. Після, необхідно закрити варення з яблук з корицею на зиму, ще гарячим розлив його по чистим і стерильним банкам.
Варення з яблук з журавлиною, імбиром і корицею
Інгредієнти: журавлина - 125 г; яблука - 370 г; вода - 440 мл; яблучний сік - 210 мл; лимонний сік - 15 мл; палички кориці - 2 шт.; сік імбиру - 1/2 ст. ложки; апельсинова цедра - 1/2 ст. ложки; цукровий пісок - 245 р. Приготування Поставте на вогонь каструлю з водою, яблучним соком (або сидром), соком лимона і імбиру. Останній можна отримати, дрібно натерти імбир, а потім віджати з нього зайвий сік. Коли рідина закипить, покладіть в неї журавлину і дочекайтеся моменту, коли почне лопатися. Як тільки це відбудеться, покладіть в ємність скибочки яблук, додайте цедру, цукор і корицю і залиште все варитися приблизно на півтори години, чекаючи, коли яблука розм'якнуть, а сироп загустіє. Далі варення з яблук з корицею можна буде розливати по стерильним банкам і закочувати.
Варення з яблук з корицею і лимоном
Інгредієнти: яблука - 17 кг; цукровий пісок - 355 г; сік лимона - 55 мл; лимонна цедра 2-3 смужки; сушена вишня - 65 г; бурбон - 55 мл; паличка кориці; мигдаль - 55 р. Приготування Нарізані яблука перекладіть в емальовану каструлю, залийте лимонним соком, змішайте з цукром, цедрою і корицею, а потім доведіть рідину до кипіння, зніміть посуд з вогню і залиште яблука на всю ніч. Залийте вишні бурбоном і також залиште на ніч. Змішайте яблука з вишнею і варіть близько 5 хвилин, потім додайте нарізаний мигдаль і залиште все ще на 10 хвилин. Розкладіть густе і гаряче варення за стерильною тарі і щільно закрийте.