Варення з дині саме по собі неймовірно смачне і ароматне, а в поєднанні з апельсином та іншими фруктами перетворюється в божественне ласощі, яким особливо приємно буде насолодитися в студену зимову пору.
Як зварити варення з дині з апельсином і лимоном – рецепт на зиму
Інгредієнти: диня (м'якоть) – 995 г; апельсини – 280 м; лимон – 110 г; вода фільтрована – 420 мл; цукор-пісок – 995 г; коричневий цукор – 55 г; стручок ванілі – 1/2 шт. Приготування Спочатку готуємо необхідну кількість динної м'якоті, розрізаємо плід навпіл, вичистивши насіння з супроводжуючою їх м'якоттю, а також позбавивши диню від шкірки. Шаткуємо отримане чиста сировина для варення середнього розміру кубиками і беремося за апельсини. Плоди очищаємо від шкірки, після чого розбираємо на часточки і розрізаємо на фрагменти ідентичні за розміром скибочкам дині. Тепер у воду додаємо коричневий цукор, ставимо ємність на плиту, прогріваємо до розчинення всіх кристалів і закладаємо підготовлені скибочки дині і апельсина. Проварюємо вміст посудини протягом двадцяти хвилин, після чого всипаємо білий цукор-пісок, віджимаємо до заготівлі сік лимона і продовжуємо варіння варення до отримання бажаної густоти ласощі.
Наприкінці варіння розрізаємо половину ванільного стручка уздовж навпіл і вичищаємо з нього ароматні насіння, які закладаємо в варення і перемішуємо. Залишилося тільки розфасувати ароматне і смачне варення з сухим і стерильним баночках і після закупорювання поставити на деякий час під теплу ковдру.
Варення з дині з апельсином і бананом – рецепт
Інгредієнти: диня (м'якоть) – 995 г; великі банани – 3 шт.; апельсини – 550 г; вода фільтрована – 270 мл; цукор-пісок – 995 р. Приготування Особливим варення з дині з апельсином зроблять банани. Для приготування заготовки такого роду, підготовлену з урахуванням вищевикладених рекомендацій м'якоть дині пересипаємо цукром-піском і ставимо на кілька годин або на ніч на полицю холодильника. По закінченні часу додаємо в посудину з заготівлею воду очищену і розташовуємо її на конфорки плити для варіння. Не забуваємо помішувати основу варення щоб уникнути пригорання. Після закипання проварюємо ласощі хвилин п'ять-сім, після чого додаємо очищені і нарізані невеликими гуртками або полукружками банани, а також подрібнену м'якоть апельсина (без шкірки з цедрою).
Продовжуємо варити варення після повторного закипання до бажаної консистенції. Вогонь під спудом з варенням повинен бути мінімальним, щоб фрукти в сиропі не вирували, а тільки трохи нудьгували.
По готовності розкладаємо готове ароматне варення по заздалегідь простерилизованным банках, які відразу ж укупориваем і розташовуємо в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.
Варення з дині і апельсина в мультиварці
Інгредієнти: диня (м'якоть) – 995 г; апельсини (м'якоть) – 380 г; вода фільтрована – 120 мл; цукор-пісок – 870. Приготування Перед тим як приступати до приготування варення з дині з апельсином в мультиварці, спочатку готуємо і нарізаємо м'якоть дині і апельсина, звільнивши фрукти від шкірки, засипаємо однією третиною від загального обсягу цукрового піску і залишаємо на три-чотири години для виділення соку.
Тепер наливаємо у мультикастрюлю трохи водички очищеної і перекладаємо кубики дині і апельсина разом з соком. Засипаємо залишився цукор-пісок, перемішуємо і встановлюємо на одну годину програму «Варення» або «Гасіння».
Після сигналу перевіряємо консистенцію заготовки і при необхідності продовжуємо приготування в тому ж режимі ще на деякий час, поки ласощі не увариться до бажаної густоти. У цьому випадку кришку пристрою не закриваємо, щоб волога випарувалася швидше. По готовності гаряче варення розкладаємо по стерильним судинах, укупориваем і залишаємо для природної стерилізації під теплою «шубою».