Вернуться назад Распечатать

Варення з дині з апельсином

Варення з дині з апельсином
Варення з дині саме по собі неймовірно смачне і ароматне, а в поєднанні з апельсином та іншими фруктами перетворюється в божественне ласощі, яким особливо приємно буде насолодитися в студену зимову пору.

Як зварити варення з дині з апельсином і лимоном – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • диня (м'якоть) – 995 г;

  • апельсини – 280 м;

  • лимон – 110 г;

  • вода фільтрована – 420 мл;

  • цукор-пісок – 995 г;

  • коричневий цукор – 55 г;

  • стручок ванілі – 1/2 шт.


  • Приготування
    Спочатку готуємо необхідну кількість динної м'якоті, розрізаємо плід навпіл, вичистивши насіння з супроводжуючою їх м'якоттю, а також позбавивши диню від шкірки. Шаткуємо отримане чиста сировина для варення середнього розміру кубиками і беремося за апельсини. Плоди очищаємо від шкірки, після чого розбираємо на часточки і розрізаємо на фрагменти ідентичні за розміром скибочкам дині. Тепер у воду додаємо коричневий цукор, ставимо ємність на плиту, прогріваємо до розчинення всіх кристалів і закладаємо підготовлені скибочки дині і апельсина. Проварюємо вміст посудини протягом двадцяти хвилин, після чого всипаємо білий цукор-пісок, віджимаємо до заготівлі сік лимона і продовжуємо варіння варення до отримання бажаної густоти ласощі.
    Наприкінці варіння розрізаємо половину ванільного стручка уздовж навпіл і вичищаємо з нього ароматні насіння, які закладаємо в варення і перемішуємо. Залишилося тільки розфасувати ароматне і смачне варення з сухим і стерильним баночках і після закупорювання поставити на деякий час під теплу ковдру.

    Варення з дині з апельсином і бананом – рецепт


    Інгредієнти:

  • диня (м'якоть) – 995 г;

  • великі банани – 3 шт.;

  • апельсини – 550 г;

  • вода фільтрована – 270 мл;

  • цукор-пісок – 995 р.


  • Приготування
    Особливим варення з дині з апельсином зроблять банани. Для приготування заготовки такого роду, підготовлену з урахуванням вищевикладених рекомендацій м'якоть дині пересипаємо цукром-піском і ставимо на кілька годин або на ніч на полицю холодильника. По закінченні часу додаємо в посудину з заготівлею воду очищену і розташовуємо її на конфорки плити для варіння. Не забуваємо помішувати основу варення щоб уникнути пригорання. Після закипання проварюємо ласощі хвилин п'ять-сім, після чого додаємо очищені і нарізані невеликими гуртками або полукружками банани, а також подрібнену м'якоть апельсина (без шкірки з цедрою).
    Продовжуємо варити варення після повторного закипання до бажаної консистенції. Вогонь під спудом з варенням повинен бути мінімальним, щоб фрукти в сиропі не вирували, а тільки трохи нудьгували.
    По готовності розкладаємо готове ароматне варення по заздалегідь простерилизованным банках, які відразу ж укупориваем і розташовуємо в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.

    Варення з дині і апельсина в мультиварці


    Інгредієнти:

  • диня (м'якоть) – 995 г;

  • апельсини (м'якоть) – 380 г;

  • вода фільтрована – 120 мл;

  • цукор-пісок – 870.


  • Приготування
    Перед тим як приступати до приготування варення з дині з апельсином в мультиварці, спочатку готуємо і нарізаємо м'якоть дині і апельсина, звільнивши фрукти від шкірки, засипаємо однією третиною від загального обсягу цукрового піску і залишаємо на три-чотири години для виділення соку.
    Тепер наливаємо у мультикастрюлю трохи водички очищеної і перекладаємо кубики дині і апельсина разом з соком. Засипаємо залишився цукор-пісок, перемішуємо і встановлюємо на одну годину програму «Варення» або «Гасіння».
    Після сигналу перевіряємо консистенцію заготовки і при необхідності продовжуємо приготування в тому ж режимі ще на деякий час, поки ласощі не увариться до бажаної густоти. У цьому випадку кришку пристрою не закриваємо, щоб волога випарувалася швидше. По готовності гаряче варення розкладаємо по стерильним судинах, укупориваем і залишаємо для природної стерилізації під теплою «шубою».