Груші в сиропі на зиму без стерилізації
Способів консервації фруктів відомо чимало: варіння варення, повидла, конфітюру, заготівля сушених і в'ялених плодів, компоти і навіть мариновані фрукти і ягоди – джерело вітамінів на довгі зимові місяці. Розповімо, як приготувати груші в сиропі на зиму, щоб не переплачувати виробникам консервів.
Прості консерви
Найпростіше, та й безпечніше приготувати шматочками груші в сиропі на зиму. Такі заготовки точно не «вибухнуть», тому що ми видалимо серцевину.
Інгредієнти:
груші солодкі з м'якою серцевиною – 2-3 кг;
цукор білий – 400 г;
кислота лимонна – 1 ст. ложка;
кориця мелена – 1/2 ч. ложки;
підготовлена (фільтрована або бутильована) вода – 5 склянок.
Приготування
Такі груші в сиропі готуються на зиму без стерилізації.
Кожну грушу ріжемо навпіл, знімаємо шкірку, вирізаємо серцевину і жилки, що ведуть від середини до плодоніжки, після чого шаткуємо скибочками і опускаємо в киплячий сироп, зварений з води, цукру і лимонної кислоти.
Коли груша прокипить близько 10 хвилин, додаємо корицю.
Баночки моєму і стерилізуємо заздалегідь. В прогріті пором баночки розкладаємо скибочки груші, заливаємо киплячим сиропом і моментально закриваємо.
Перевернуті баночки закутуємо покривалом, після остигання переносимо в підвал або комору.
Груші цілком
Якщо ви хочете закатати груші в сиропі, рецепт такої заготовки на зиму буде відрізнятися незначними деталями. Правда, знадобиться ще одне пристосування – спеціальна трубка з гострим краєм, з допомогою якої можна вирізати серцевину з груші, не розрізаючи плід.
Інгредієнти:
груші стиглі, з м'якою серединою – 1 кг;
ванілін – 1 пакетик;
білий цукровий пісок – 1 склянка;
підготовлена вода (очищена) – 1 л;
кислота лимонна очищена – 1 ч. ложка;
набір спецій (аніс, гвоздика, цедра лимона) – за смаком.
Приготування
Спершу потрібно вимиті груші підготувати для консервації: видалити серцевини, хвостики, укласти їх в стерилізовані банки щільніше.
Воду кип'ятимо, і крутий окріп заливаємо в банки. Даємо грушам добре пропарити протягом чверті години.
Зливаємо воду і додаємо в неї цукор і кислоту. Якщо є бажання, кладемо спеції, однак якщо ароматні груші, спеції краще не додавати. Коли сироп покипить хвилин 10 додаємо ваніль і заливаємо груші. Закатуємо і чекаємо, поки баночки охолонуть під ковдрою.
Як бачите, закрити груші в сиропі на зиму просто. Ароматні, ніжні фрукти згодом можна використовувати як самостійний десерт, начинку для випічки, засіб прикраси тортів і тістечок.
Прості консерви
Найпростіше, та й безпечніше приготувати шматочками груші в сиропі на зиму. Такі заготовки точно не «вибухнуть», тому що ми видалимо серцевину.
Інгредієнти:
Приготування
Груші цілком
Якщо ви хочете закатати груші в сиропі, рецепт такої заготовки на зиму буде відрізнятися незначними деталями. Правда, знадобиться ще одне пристосування – спеціальна трубка з гострим краєм, з допомогою якої можна вирізати серцевину з груші, не розрізаючи плід.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблука дольками в сиропі на зиму
Така чудова закрутка неодмінно має бути присутня у кожної господині. Яблучні дольки, консервовані в солодкому сиропі можна використовувати у випічці
Груші в сиропі на зиму - простий рецепт
Кожен ласун гідно оцінить ваші старання, якщо ви почастуєте його чудовими грушами в сиропі власного приготування. А ми підкажемо цікаві рецепти
Грушевий компот на зиму
З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Сушені груші
Груші - корисні фрукти, які мають природного солодкістю. Їх використовують в створенні різних десертів і салатів. І сьогодні ми розповімо, як їх
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і