Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грушевий компот на зиму

Грушевий компот на зиму

27-12-2015, 19:30
985
Грушевий компот на зиму
Грушевий компот можна приготувати заздалегідь і взимку насолоджуватися неймовірно ароматним і смачним напоєм. Давайте розглянемо кілька способів консервації і пригостимо всіх натуральним і корисним компотом.

Грушевий компот на зиму без стерилізації


Інгредієнти:

  • груші – 1 кг;

  • цукор – 110 г;

  • вода – 3 л;

  • лимонна кислота – по смаку.


  • Приготування
    Фрукти промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім проварюємо плоди, близько 15 хвилин на середньому вогні, і перекладаємо груші в чисту стерилізовану банку. У гарячий відвар додаємо лимонну кислоту, всипаємо цукор і все перемішуємо до повного розчинення. Доводимо сироп до закипання і заливаємо акуратно фрукти. Після цього закатуємо банку і перевертаємо, залишаючи так до повного охолодження.

    Рецепт грушевого компоту на зиму


    Інгредієнти:

  • груші – 2 кг;

  • вода – 750 мл;

  • цукор – за смаком;

  • лимонна кислота – щіпка;

  • ягоди шипшини – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування сиропу в каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і кип'ятимо. Груші очистити від шкірки і кладемо в воду, підкислену лимонною кислотою. Потім ножем акуратно вирізаємо серцевиною і в отримане поглиблення кидаємо по ягоді шипшини. Викладаємо фрукти в стерилізовані банки, заливаємо гарячим сиропом і ставимо грушевий компот на зиму з лимонною кислотою на стерилізацію на 30 хвилин.

    Виноградно-грушевий компот на зиму


    Інгредієнти:

  • груша – 2 кг;

  • виноград без кісточок – 1 кг;

  • цукор – 2 ст.;

  • вода – 3 л.


  • Приготування
    Груші промиваємо, нарізаємо великими шматочками. Виноград промиваємо, знімаємо з гілки і викладаємо фрукти і ягоди в банку. Потім заливаємо окропом і через 10 хвилин, обережно зливаємо її в каструлю. Кидаємо цукор, перемішуємо і заливаємо фрукти гарячим сиропом, відразу закриваючи кришками.

    Грушево-ванільний компот на зиму


    Інгредієнти:

  • груші – 2 кг;

  • вода – 5 л;

  • цукор – 500 г;

  • лимонна кислота – 4 г;

  • ванілін.


  • Приготування
    З цукру, ваніліну, лимонної кислоти і води варимо сироп. Потім акуратно кладемо в нього нарізані скибочками фрукти, зменшуємо вогонь і проварюємо 10 хвилин. Далі перекладаємо їх шумівкою в стерилізовані банки, а сироп проціджують, кип'ятимо і заливаємо вміст банок. Після цього стерилізуємо їх 20 хвилин і закатуємо.

    Як приготувати грушевий компот на зиму з яблуками?


    Інгредієнти:
    Грушевий компот на зиму


  • груші – 1 кг;

  • яблука – 1 кг


  • Для сиропу:

  • вода – 400 мл;

  • цукор – 400 р.


  • Приготування
    Груші разом з яблуками промиваємо, розрізаємо на шматочки і видаляємо серцевину. У каструлі варимо солодкий сироп. Потім викладаємо фрукти в стерилізовані банки , заливаємо гарячим сиропом і стерилізуємо, а потім зафарбовуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з абрикосів на зиму
    Компот з абрикосів на зиму
    Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
    Компот з фейхоа
    Компот з фейхоа
    Компоти готують з самих різних ягід і фруктів: яблук, персиків, вишні, малини, груш і т. д. А сьогодні ми розповімо вам, як зварити дивовижний компот
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Компот із слив і яблук
    Компот із слив і яблук
    Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо