Грушевий компот на зиму
Грушевий компот можна приготувати заздалегідь і взимку насолоджуватися неймовірно ароматним і смачним напоєм. Давайте розглянемо кілька способів консервації і пригостимо всіх натуральним і корисним компотом.
Інгредієнти:
груші – 1 кг;
цукор – 110 г;
вода – 3 л;
лимонна кислота – по смаку.
Приготування
Фрукти промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім проварюємо плоди, близько 15 хвилин на середньому вогні, і перекладаємо груші в чисту стерилізовану банку. У гарячий відвар додаємо лимонну кислоту, всипаємо цукор і все перемішуємо до повного розчинення. Доводимо сироп до закипання і заливаємо акуратно фрукти. Після цього закатуємо банку і перевертаємо, залишаючи так до повного охолодження.
Інгредієнти:
груші – 2 кг;
вода – 750 мл;
цукор – за смаком;
лимонна кислота – щіпка;
ягоди шипшини – щіпка.
Приготування
Для приготування сиропу в каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і кип'ятимо. Груші очистити від шкірки і кладемо в воду, підкислену лимонною кислотою. Потім ножем акуратно вирізаємо серцевиною і в отримане поглиблення кидаємо по ягоді шипшини. Викладаємо фрукти в стерилізовані банки, заливаємо гарячим сиропом і ставимо грушевий компот на зиму з лимонною кислотою на стерилізацію на 30 хвилин.
Інгредієнти:
груша – 2 кг;
виноград без кісточок – 1 кг;
цукор – 2 ст.;
вода – 3 л.
Приготування
Груші промиваємо, нарізаємо великими шматочками. Виноград промиваємо, знімаємо з гілки і викладаємо фрукти і ягоди в банку. Потім заливаємо окропом і через 10 хвилин, обережно зливаємо її в каструлю. Кидаємо цукор, перемішуємо і заливаємо фрукти гарячим сиропом, відразу закриваючи кришками.
Інгредієнти:
груші – 2 кг;
вода – 5 л;
цукор – 500 г;
лимонна кислота – 4 г;
ванілін.
Приготування
З цукру, ваніліну, лимонної кислоти і води варимо сироп. Потім акуратно кладемо в нього нарізані скибочками фрукти, зменшуємо вогонь і проварюємо 10 хвилин. Далі перекладаємо їх шумівкою в стерилізовані банки, а сироп проціджують, кип'ятимо і заливаємо вміст банок. Після цього стерилізуємо їх 20 хвилин і закатуємо.
Інгредієнти:
груші – 1 кг;
яблука – 1 кг
Для сиропу:
вода – 400 мл;
цукор – 400 р.
Приготування
Груші разом з яблуками промиваємо, розрізаємо на шматочки і видаляємо серцевину. У каструлі варимо солодкий сироп. Потім викладаємо фрукти в стерилізовані банки , заливаємо гарячим сиропом і стерилізуємо, а потім зафарбовуємо.
Грушевий компот на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім проварюємо плоди, близько 15 хвилин на середньому вогні, і перекладаємо груші в чисту стерилізовану банку. У гарячий відвар додаємо лимонну кислоту, всипаємо цукор і все перемішуємо до повного розчинення. Доводимо сироп до закипання і заливаємо акуратно фрукти. Після цього закатуємо банку і перевертаємо, залишаючи так до повного охолодження.
Рецепт грушевого компоту на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування сиропу в каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і кип'ятимо. Груші очистити від шкірки і кладемо в воду, підкислену лимонною кислотою. Потім ножем акуратно вирізаємо серцевиною і в отримане поглиблення кидаємо по ягоді шипшини. Викладаємо фрукти в стерилізовані банки, заливаємо гарячим сиропом і ставимо грушевий компот на зиму з лимонною кислотою на стерилізацію на 30 хвилин.
Виноградно-грушевий компот на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Груші промиваємо, нарізаємо великими шматочками. Виноград промиваємо, знімаємо з гілки і викладаємо фрукти і ягоди в банку. Потім заливаємо окропом і через 10 хвилин, обережно зливаємо її в каструлю. Кидаємо цукор, перемішуємо і заливаємо фрукти гарячим сиропом, відразу закриваючи кришками.
Грушево-ванільний компот на зиму
Інгредієнти:
Приготування
З цукру, ваніліну, лимонної кислоти і води варимо сироп. Потім акуратно кладемо в нього нарізані скибочками фрукти, зменшуємо вогонь і проварюємо 10 хвилин. Далі перекладаємо їх шумівкою в стерилізовані банки, а сироп проціджують, кип'ятимо і заливаємо вміст банок. Після цього стерилізуємо їх 20 хвилин і закатуємо.
Як приготувати грушевий компот на зиму з яблуками?
Інгредієнти:
Для сиропу:
Приготування
Груші разом з яблуками промиваємо, розрізаємо на шматочки і видаляємо серцевину. У каструлі варимо солодкий сироп. Потім викладаємо фрукти в стерилізовані банки , заливаємо гарячим сиропом і стерилізуємо, а потім зафарбовуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з абрикосів на зиму
Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
Компот з фейхоа
Компоти готують з самих різних ягід і фруктів: яблук, персиків, вишні, малини, груш і т. д. А сьогодні ми розповімо вам, як зварити дивовижний компот
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо