Грушевий компот можна приготувати заздалегідь і взимку насолоджуватися неймовірно ароматним і смачним напоєм. Давайте розглянемо кілька способів консервації і пригостимо всіх натуральним і корисним компотом.
Грушевий компот на зиму без стерилізації
Інгредієнти: груші – 1 кг; цукор – 110 г; вода – 3 л; лимонна кислота – по смаку. Приготування Фрукти промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім проварюємо плоди, близько 15 хвилин на середньому вогні, і перекладаємо груші в чисту стерилізовану банку. У гарячий відвар додаємо лимонну кислоту, всипаємо цукор і все перемішуємо до повного розчинення. Доводимо сироп до закипання і заливаємо акуратно фрукти. Після цього закатуємо банку і перевертаємо, залишаючи так до повного охолодження.
Рецепт грушевого компоту на зиму
Інгредієнти: груші – 2 кг; вода – 750 мл; цукор – за смаком; лимонна кислота – щіпка; ягоди шипшини – щіпка. Приготування Для приготування сиропу в каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і кип'ятимо. Груші очистити від шкірки і кладемо в воду, підкислену лимонною кислотою. Потім ножем акуратно вирізаємо серцевиною і в отримане поглиблення кидаємо по ягоді шипшини. Викладаємо фрукти в стерилізовані банки, заливаємо гарячим сиропом і ставимо грушевий компот на зиму з лимонною кислотою на стерилізацію на 30 хвилин.
Виноградно-грушевий компот на зиму
Інгредієнти: груша – 2 кг; виноград без кісточок – 1 кг; цукор – 2 ст.; вода – 3 л. Приготування Груші промиваємо, нарізаємо великими шматочками. Виноград промиваємо, знімаємо з гілки і викладаємо фрукти і ягоди в банку. Потім заливаємо окропом і через 10 хвилин, обережно зливаємо її в каструлю. Кидаємо цукор, перемішуємо і заливаємо фрукти гарячим сиропом, відразу закриваючи кришками.
Грушево-ванільний компот на зиму
Інгредієнти: груші – 2 кг; вода – 5 л; цукор – 500 г; лимонна кислота – 4 г; ванілін. Приготування З цукру, ваніліну, лимонної кислоти і води варимо сироп. Потім акуратно кладемо в нього нарізані скибочками фрукти, зменшуємо вогонь і проварюємо 10 хвилин. Далі перекладаємо їх шумівкою в стерилізовані банки, а сироп проціджують, кип'ятимо і заливаємо вміст банок. Після цього стерилізуємо їх 20 хвилин і закатуємо.
Як приготувати грушевий компот на зиму з яблуками?
Інгредієнти: груші – 1 кг; яблука – 1 кг Для сиропу:
вода – 400 мл; цукор – 400 р. Приготування Груші разом з яблуками промиваємо, розрізаємо на шматочки і видаляємо серцевину. У каструлі варимо солодкий сироп. Потім викладаємо фрукти в стерилізовані банки , заливаємо гарячим сиропом і стерилізуємо, а потім зафарбовуємо.