» » Яблука дольками в сиропі на зиму

Яблука дольками в сиропі на зиму

Яблука дольками в сиропі на зиму
Ця заготовка з яблук не настільки популярна, скажімо, як варення або компот, але це скоріше через необізнаність господарок. Спробувавши таке ласощі раз, найвірогідніше заготовляти таке ви будете кожен рік. Адже це не тільки прекрасний самостійний десерт, але і незамінна начинка для пирогів, а також добавка до іншої випічки, каш та інших солодких страв.

Як приготувати яблука в сиропі часточками на зиму – рецепт


Інгредієнти:
Розрахунок на трилітрову скляну банку:

  • стиглі свіжі міцні яблука – 24 кг;

  • цукор-пісок – 550 г;

  • фільтрована вода – 2 л;

  • кислота лимонна (для сиропу) – неповна чайна ложка;

  • кислота лимонна (для яблук) – 1/4 чайної ложки на півлітра води.


  • Приготування
    Для заготівлі в сиропі вибираємо яблучка з міцної м'якоттю, миємо їх, розрізаємо навпіл, витягаємо акуратно серцевину і плодоніжку з насінням, а м'якоть шаткуємо середнього розміру шматочками. Спочатку опускаємо їх у трохи підкислену лимонкою воду (щоб не потемніли), після чого виловлюємо шумівкою і перекладаємо в емальовану миску або таз.
    У підходящої посудині підігріваємо до кипіння фільтровану воду, додаємо цукровий пісок і кислоту лимонну, даємо кристалам розчинитися, і опускаємо в отриманий сироп підготовлені яблучні дольки. Проварюємо їх пару хвилин, після чого переміщаємо в заздалегідь підготовлену стерильну тару. Сиропу цукрового даємо повторно гарненько закипіти і виливаємо його до яблук. Укупориваем ємність провареної протягом п'яти хвилин металевою кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо на дві доби для повільного, поступового охолодження і природної стерилізації, обгорнувши заготівлю грунтовно.

    Яблука та груші, різані часточками в сиропі на зиму


    Інгредієнти:

  • стиглі свіжі міцні яблука – 12 кг;

  • груші стиглі міцні – 12 кг;


  • Для сиропу:

  • цукор-пісок – 400 г;

  • фільтрована вода – 1 л;

  • кислота лимонна – 1/4 чайної ложки.


  • Приготування
    Заготовити в цукровому сиропі можна і мікс з яблук і груш. Для цього вимиті фрукти позбавляємо від серцевини і нарізаємо акуратними шматочками. Укладаємо їх у чисті банки і заливаємо цукровим сиропом. Для його приготування доводимо до кипіння фільтровану воду, всипаємо цукор-пісок і даємо кристалам розчинитися. Додаємо трохи лимонної кислоти, проварюємо сироп хвилину і розливаємо по банках з фруктовими часточками, заповнюючи під зав'язку. Прикриваємо ємності кришками і ставимо в посудину з гарячою водою для подальшої стерилізації. Проварюємо літрові ємності протягом двадцяти хвилин, а трилітрові кип'ятимо хвилин сорок. Укупориваем тепер кришки, даємо судинах охолонути, і переміщаємо їх на зберігання до інших заготовок.

    Яблука шматочками в сиропі з корицею на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на півлітрову скляну банку:

  • стиглі свіжі міцні яблука – 300 г;

  • цукор-пісок – 75 г;

  • кориця (паличка) – 1/2 шт.;

  • фільтрована вода – 250 мл;

  • кислота лимонна (для сиропу) – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Особливий смак яблук в сиропі додасть паличка кориці, додана прямо в баночку. Для реалізації рецепта вимиті яблучка позбавляємо від плодоніжок і нутрощів і нарізаємо акуратними шматочками. У банки об'ємом 05 літра кидаємо по половинці палички кориці і заповнюємо їх доверху яблучними часточками. З води, цукру і лимонної кислоти варимо сироп, змішавши компоненти в сотейнику і проваріть їх при частому помішуванні протягом двадцяти хвилин.
    Тепер заливаємо готовим сиропом яблука в банках, прикриваємо їх кришками і стерилізуємо у киплячій воді хвилин п'ять. Укупориваем судини і перевертаємо до повного охолодження кришками вниз.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:14
    Переглядів: 173