Яблука в сиропі
З яблучного сиропу виходить відмінний вітамінний сік, а консервовані яблука послужать соковитою начинкою для випічки. Приготовлені яблука в сиропі допоможуть поповнити запас вітамінів у зимовий період і дозволять насолодитися фруктовим десертом.
Яблука – неймовірно універсальний продукт, передбачає різні способи заготівлі. Оволодіти ними досить легко, якщо слідувати рекомендаціям. Перед тим, як приготувати яблука в сиропі слід уважно оглянути плоди і перебрати їх. Посуд для проварювання інгредієнтів має бути широким, щоб волога випаровувалася і нержавіючої, щоб дно не пригорає.
Інгредієнти:
яблука - 750 г;
цукор - 550 г;
вода - 950 мл;
лимонна кислота - 5 р.
Приготування
Промийте перебрані яблука, обсушіть і зріжте хвостик з протилежного від плодоніжки боку. Наколіть яблука зубочисткою по всій площі. Розведіть цукор у воді, доведіть до кипіння і потримайте деякий час на плиті до повного його розчинення. Залийте яблука сиропом, остудіть, злийте сироп, знову розігрійте і залийте їм фрукти. Цю процедуру повторіть тричі. Додайте в сироп лимонну кислоту, перекладіть яблука в стерильну банку і залийте їх сиропом. Загорніть банку кришкою і після охолодження приберіть на зберігання.
Використовуючи фрукти і цукор в рівних пропорціях без додавання води, можна приготувати ароматне варення з яблук, порізаних часточками в сиропі. Саме така нарізка плодів дозволяє просочити цукровим сиропом кожен фруктовий шматочок.
Інгредієнти:
цукор - 950 г;
яблука - 950 р.
Приготування
Промиті яблука обсушити, видаліть насіння і наріжте часточками. Викладіть часточки яблук в широку ємність і пересипте цукром. Залиште фрукти на тривалий час для виділення соку, після чого проваріть протягом чверті години і залиште охолонути. Цю процедуру повторіть тричі. Готове варення ще гарячим розлийте по стерильним банкам і закрийте кришками. Зберігайте в прохолоді.
Інгредієнти:
яблука -15 кг;
цукор - 250 г;
вода - 18 л.
Приготування
У підготовлених яблуках видаліть серцевину, не розрізаючи плід. Щільно укладіть яблука в стерильну банку. Залийте вміст ємності окропом і настоюйте протягом півгодини. Після чого знову повторіть заливку, витримуючи півгодинне наполягання. Злив воду з ємності, прокип'ятіть її пару хвилин, додайте цукор і трохи поваріть до повного його розчинення. Залийте яблука сиропом і закрийте чистої кришкою. Переверніть банку догори дном і укутайте. Після охолодження перемістіть заготовку на зберігання в прохолодне місце.
Інгредієнти:
яблука - 2 кг;
вода - 15 кг;
цукор - 400 г;
лимонна кислота - 5 р.
Приготування
Підготовлені яблука розріжте на чотири частини і вийміть серцевину, після чого наріжте на невеликі шматочки. Закип'ятіть воду з цукром, додайте лимонну кислоту і викладіть в сироп шматочки яблук. Потримайте яблука пару хвилин, а потім викладіть шматочки в стерильну ємність не заливаючи їх сиропом. Прокип'ятіть рідина ще раз і залийте фрукти. Закатані банки укутайте і залиште перевернутими на добу. Найкраще місце для зберігання яблучної заготовки - прохолодне місце.
Яблука в сиропі - рецепт
Яблука – неймовірно універсальний продукт, передбачає різні способи заготівлі. Оволодіти ними досить легко, якщо слідувати рекомендаціям. Перед тим, як приготувати яблука в сиропі слід уважно оглянути плоди і перебрати їх. Посуд для проварювання інгредієнтів має бути широким, щоб волога випаровувалася і нержавіючої, щоб дно не пригорає.
Інгредієнти:
Приготування
Промийте перебрані яблука, обсушіть і зріжте хвостик з протилежного від плодоніжки боку. Наколіть яблука зубочисткою по всій площі. Розведіть цукор у воді, доведіть до кипіння і потримайте деякий час на плиті до повного його розчинення. Залийте яблука сиропом, остудіть, злийте сироп, знову розігрійте і залийте їм фрукти. Цю процедуру повторіть тричі. Додайте в сироп лимонну кислоту, перекладіть яблука в стерильну банку і залийте їх сиропом. Загорніть банку кришкою і після охолодження приберіть на зберігання.
Прозоре варення в сиропі з часточками яблук
Використовуючи фрукти і цукор в рівних пропорціях без додавання води, можна приготувати ароматне варення з яблук, порізаних часточками в сиропі. Саме така нарізка плодів дозволяє просочити цукровим сиропом кожен фруктовий шматочок.
Інгредієнти:
Приготування
Промиті яблука обсушити, видаліть насіння і наріжте часточками. Викладіть часточки яблук в широку ємність і пересипте цукром. Залиште фрукти на тривалий час для виділення соку, після чого проваріть протягом чверті години і залиште охолонути. Цю процедуру повторіть тричі. Готове варення ще гарячим розлийте по стерильним банкам і закрийте кришками. Зберігайте в прохолоді.
Консервовані яблука в цукровому сиропі
Інгредієнти:
Приготування
У підготовлених яблуках видаліть серцевину, не розрізаючи плід. Щільно укладіть яблука в стерильну банку. Залийте вміст ємності окропом і настоюйте протягом півгодини. Після чого знову повторіть заливку, витримуючи півгодинне наполягання. Злив воду з ємності, прокип'ятіть її пару хвилин, додайте цукор і трохи поваріть до повного його розчинення. Залийте яблука сиропом і закрийте чистої кришкою. Переверніть банку догори дном і укутайте. Після охолодження перемістіть заготовку на зберігання в прохолодне місце.
Консервовані шматочками яблука в сиропі
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені яблука розріжте на чотири частини і вийміть серцевину, після чого наріжте на невеликі шматочки. Закип'ятіть воду з цукром, додайте лимонну кислоту і викладіть в сироп шматочки яблук. Потримайте яблука пару хвилин, а потім викладіть шматочки в стерильну ємність не заливаючи їх сиропом. Прокип'ятіть рідина ще раз і залийте фрукти. Закатані банки укутайте і залиште перевернутими на добу. Найкраще місце для зберігання яблучної заготовки - прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблука дольками в сиропі на зиму
Така чудова закрутка неодмінно має бути присутня у кожної господині. Яблучні дольки, консервовані в солодкому сиропі можна використовувати у випічці
Яблука в сиропі на зиму без стерилізації
Ця заготовка неодмінно порадує взимку кожного ласуна, а турботливим хазяєчкам допоможе не морочитися з створенням наповнення для випічки. Далі
Яблука в сиропі на зиму
Враховуючи сорт вибраних яблук, ви можете закрити їх, доповнивши різноманітними прянощами, або використовувати базовий цукровий сироп, щоб варіювати
Яблучне варення часточками
Про настання осені говорить урожай величезної кількості різних фруктів, але як ні один інший виділяється врожай яблук. З безлічі різноманітних
Компот із червоної горобини на зиму
Ягоди горобини дуже рідко використовуються в домашній кулінарії, не дивлячись на доступність, а даремно. Горобина дуже корисна, так як володіє не
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки