» » Яблука в сиропі на зиму

Яблука в сиропі на зиму

Яблука в сиропі на зиму
Яблука в сиропі, закриті на зиму, можуть не тільки бути самостійним ласощами, але і виступати в якості начинки для улюблених рецептів випічки.

Райські яблука в сиропі цілком на зиму


Райськими називають дуже дрібноплідні яблука, які, як стверджують бувалі дачники, містять набагато більше корисних речовин, ніж плоди стандартного розміру. Як правило, такі яблучка не очищають, а закривають прямо так, цілком.
Інгредієнти:

  • райські яблука – 25 кг;

  • яблучний оцет – 65 мл;

  • вода – 960 мл;

  • цукор – 13 кг;

  • гвоздика – 3 ч. ложки;

  • кориця – 4 палички;

  • корінь імбиру – 12 див.


  • Приготування
    У великій каструлі з'єднайте цукор і воду разом з оцтом. Поки сироп доходить до кипіння, наколіть яблучка зубочисткою, щоб ті краще ввібрали цукровий розчин. У киплячий сироп опустити марлевий мішечок з прянощами. Почніть порціями закладати в сироп яблука, приблизно по третині за раз, проварюючи плоди протягом 2 хвилин. Всі бланшовані яблука розкладіть по банках, залийте сиропом, попередньо видаливши з нього мішечок з прянощами, і залиште на всю ніч.
    На наступний день сироп злити, знову доведіть до кипіння і залийте їм яблука знову. Закрийте банки з дрібними яблуками в сиропі на зиму ошпареними кришками.

    Яблука в сиропі на зиму – рецепт


    Зробити заготовку з яблуками більш оригінальною допоможе використання стручків кардамону разом з лаймовим соком. Кисло-солодкі яблука з вираженим ароматом прянощів складуть ідеальну компанію млинців, французьким тостів і випічці.
    Інгредієнти:

  • стручки кардамону – 16 шт.;

  • вода – 310 мл;

  • сік лайма – 170 мл;

  • цукор – 345 г;

  • великі яблука – 12 кг.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати яблука в сиропі на зиму, їх не обов'язково очищати від серцевини і шкірки (остання легко розм'якшиться під час варіння в сиропі) досить просто розділити їх на 8-10 часточок, попередньо вирізавши серцевину.
    Для приготування сиропу досить з'єднати воду з соком лайма і цукром, довести все до кипіння і залишити варитися на 5-7 хвилин. Зменшіть жар і покладіть в сироп часточки яблук. Залиште їх увариваться ще на 5 хвилин, а потім розлийте по стерильної тарі і тут же закатайте.

    Яблука в сиропі з корицею на зиму


    Якщо ви любите запікати пироги, особливо ті, що готуються в «раковині» з листкового тіста, то баночка-інша такої заготовки обов'язково повинна знайти місце у вашій коморі. За рахунок великої кількості кориці і густого сиропу, яблучні дольки відмінно ведуть себе в якості начинки будь-якого роду випічки.
    Інгредієнти:

  • яблука – 18 кг;

  • цукор – 830 г;

  • укус – 35 мл;

  • кориця – 1 ст. ложка;

  • мускатний горіх – 1/4 ч. ложки;

  • вода – 12 л;

  • пектин – 1 ч. ложка;

  • яблучний сік – 12 л.


  • Приготування
    Змішайте цукор разом з рідиною, корицею і мускатом. Залиште сироп дійти до кипіння, а тим часом підготуйте яблука, очистивши від серцевини і розділивши на часточки. Додайте в сироп пектин і слідом викладіть яблучні дольки. Як тільки сироп загустіє – заготовку можна буде розкладати по стерильним банкам. Врахуйте, що яблука не повинні зм'якнути, вони повинні бути досить міцними, щоб дійти до готовності вже в якості начинки для випічки.

    Яблука і груші в сиропі на зиму


    Інгредієнти:

  • яблука – 12 кг;

  • груші – 12 кг;

  • цукор – 340 г;

  • вода – 17 л;

  • зірочки анісу – 2 шт.;

  • кардамон – 4 шт.;

  • паличка кориці – 1 шт.


  • Приготування
    Очищені від серцевини яблука з грушами наріжте великими скибочками, досить довільно. Приготуйте цукровий сироп, довівши цукор з водою до кипіння. У вируючий сироп покладіть прянощі і шматочки яблук з грушами. Через 5 хвилин розподіліть заготовку по стерильним банкам і закатайте.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:13
    Переглядів: 132