Яблука в сиропі на зиму
Яблука в сиропі, закриті на зиму, можуть не тільки бути самостійним ласощами, але і виступати в якості начинки для улюблених рецептів випічки.
Райськими називають дуже дрібноплідні яблука, які, як стверджують бувалі дачники, містять набагато більше корисних речовин, ніж плоди стандартного розміру. Як правило, такі яблучка не очищають, а закривають прямо так, цілком.
Інгредієнти:
райські яблука – 25 кг;
яблучний оцет – 65 мл;
вода – 960 мл;
цукор – 13 кг;
гвоздика – 3 ч. ложки;
кориця – 4 палички;
корінь імбиру – 12 див.
Приготування
У великій каструлі з'єднайте цукор і воду разом з оцтом. Поки сироп доходить до кипіння, наколіть яблучка зубочисткою, щоб ті краще ввібрали цукровий розчин. У киплячий сироп опустити марлевий мішечок з прянощами. Почніть порціями закладати в сироп яблука, приблизно по третині за раз, проварюючи плоди протягом 2 хвилин. Всі бланшовані яблука розкладіть по банках, залийте сиропом, попередньо видаливши з нього мішечок з прянощами, і залиште на всю ніч.
На наступний день сироп злити, знову доведіть до кипіння і залийте їм яблука знову. Закрийте банки з дрібними яблуками в сиропі на зиму ошпареними кришками.
Зробити заготовку з яблуками більш оригінальною допоможе використання стручків кардамону разом з лаймовим соком. Кисло-солодкі яблука з вираженим ароматом прянощів складуть ідеальну компанію млинців, французьким тостів і випічці.
Інгредієнти:
стручки кардамону – 16 шт.;
вода – 310 мл;
сік лайма – 170 мл;
цукор – 345 г;
великі яблука – 12 кг.
Приготування
Перед тим, як приготувати яблука в сиропі на зиму, їх не обов'язково очищати від серцевини і шкірки (остання легко розм'якшиться під час варіння в сиропі) досить просто розділити їх на 8-10 часточок, попередньо вирізавши серцевину.
Для приготування сиропу досить з'єднати воду з соком лайма і цукром, довести все до кипіння і залишити варитися на 5-7 хвилин. Зменшіть жар і покладіть в сироп часточки яблук. Залиште їх увариваться ще на 5 хвилин, а потім розлийте по стерильної тарі і тут же закатайте.
Якщо ви любите запікати пироги, особливо ті, що готуються в «раковині» з листкового тіста, то баночка-інша такої заготовки обов'язково повинна знайти місце у вашій коморі. За рахунок великої кількості кориці і густого сиропу, яблучні дольки відмінно ведуть себе в якості начинки будь-якого роду випічки.
Інгредієнти:
яблука – 18 кг;
цукор – 830 г;
укус – 35 мл;
кориця – 1 ст. ложка;
мускатний горіх – 1/4 ч. ложки;
вода – 12 л;
пектин – 1 ч. ложка;
яблучний сік – 12 л.
Приготування
Змішайте цукор разом з рідиною, корицею і мускатом. Залиште сироп дійти до кипіння, а тим часом підготуйте яблука, очистивши від серцевини і розділивши на часточки. Додайте в сироп пектин і слідом викладіть яблучні дольки. Як тільки сироп загустіє – заготовку можна буде розкладати по стерильним банкам. Врахуйте, що яблука не повинні зм'якнути, вони повинні бути досить міцними, щоб дійти до готовності вже в якості начинки для випічки.
Інгредієнти:
яблука – 12 кг;
груші – 12 кг;
цукор – 340 г;
вода – 17 л;
зірочки анісу – 2 шт.;
кардамон – 4 шт.;
паличка кориці – 1 шт.
Приготування
Очищені від серцевини яблука з грушами наріжте великими скибочками, досить довільно. Приготуйте цукровий сироп, довівши цукор з водою до кипіння. У вируючий сироп покладіть прянощі і шматочки яблук з грушами. Через 5 хвилин розподіліть заготовку по стерильним банкам і закатайте.
Райські яблука в сиропі цілком на зиму
Райськими називають дуже дрібноплідні яблука, які, як стверджують бувалі дачники, містять набагато більше корисних речовин, ніж плоди стандартного розміру. Як правило, такі яблучка не очищають, а закривають прямо так, цілком.
Інгредієнти:
Приготування
У великій каструлі з'єднайте цукор і воду разом з оцтом. Поки сироп доходить до кипіння, наколіть яблучка зубочисткою, щоб ті краще ввібрали цукровий розчин. У киплячий сироп опустити марлевий мішечок з прянощами. Почніть порціями закладати в сироп яблука, приблизно по третині за раз, проварюючи плоди протягом 2 хвилин. Всі бланшовані яблука розкладіть по банках, залийте сиропом, попередньо видаливши з нього мішечок з прянощами, і залиште на всю ніч.
На наступний день сироп злити, знову доведіть до кипіння і залийте їм яблука знову. Закрийте банки з дрібними яблуками в сиропі на зиму ошпареними кришками.
Яблука в сиропі на зиму – рецепт
Зробити заготовку з яблуками більш оригінальною допоможе використання стручків кардамону разом з лаймовим соком. Кисло-солодкі яблука з вираженим ароматом прянощів складуть ідеальну компанію млинців, французьким тостів і випічці.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати яблука в сиропі на зиму, їх не обов'язково очищати від серцевини і шкірки (остання легко розм'якшиться під час варіння в сиропі) досить просто розділити їх на 8-10 часточок, попередньо вирізавши серцевину.
Для приготування сиропу досить з'єднати воду з соком лайма і цукром, довести все до кипіння і залишити варитися на 5-7 хвилин. Зменшіть жар і покладіть в сироп часточки яблук. Залиште їх увариваться ще на 5 хвилин, а потім розлийте по стерильної тарі і тут же закатайте.
Яблука в сиропі з корицею на зиму
Якщо ви любите запікати пироги, особливо ті, що готуються в «раковині» з листкового тіста, то баночка-інша такої заготовки обов'язково повинна знайти місце у вашій коморі. За рахунок великої кількості кориці і густого сиропу, яблучні дольки відмінно ведуть себе в якості начинки будь-якого роду випічки.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте цукор разом з рідиною, корицею і мускатом. Залиште сироп дійти до кипіння, а тим часом підготуйте яблука, очистивши від серцевини і розділивши на часточки. Додайте в сироп пектин і слідом викладіть яблучні дольки. Як тільки сироп загустіє – заготовку можна буде розкладати по стерильним банкам. Врахуйте, що яблука не повинні зм'якнути, вони повинні бути досить міцними, щоб дійти до готовності вже в якості начинки для випічки.
Яблука і груші в сиропі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від серцевини яблука з грушами наріжте великими скибочками, досить довільно. Приготуйте цукровий сироп, довівши цукор з водою до кипіння. У вируючий сироп покладіть прянощі і шматочки яблук з грушами. Через 5 хвилин розподіліть заготовку по стерильним банкам і закатайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучне пюре на зиму
Якщо яблучний урожай порадував вас своїм різноманіттям, то перед вами напевно став питання в будь закрутках тепер можна використовувати дозрілі
Яблука дольками в сиропі на зиму
Така чудова закрутка неодмінно має бути присутня у кожної господині. Яблучні дольки, консервовані в солодкому сиропі можна використовувати у випічці
Яблука в сиропі на зиму без стерилізації
Ця заготовка неодмінно порадує взимку кожного ласуна, а турботливим хазяєчкам допоможе не морочитися з створенням наповнення для випічки. Далі
Яблука в сиропі
Консервовані фрукти, пропоновані супермаркетами для широкого вжитку, не завжди якісні та фінансово доступні. Смачна і недорога заготівля з яблук у
Яблучно-грушеве варення
Яблука і груші можна часто зустріти в парі не тільки в рамках закусок, десертів і навіть гарячих страв, але і серед зимових заготовок. Далі підкажемо
Варення з яблук з корицею
Багатьом відомо, що яблука з корицею - це прекрасний дует у випічці. Однак мало хто уявляє чи пробував подібне поєднання у вигляді варення.