Яблука в сиропі, закриті на зиму, можуть не тільки бути самостійним ласощами, але і виступати в якості начинки для улюблених рецептів випічки.
Райські яблука в сиропі цілком на зиму
Райськими називають дуже дрібноплідні яблука, які, як стверджують бувалі дачники, містять набагато більше корисних речовин, ніж плоди стандартного розміру. Як правило, такі яблучка не очищають, а закривають прямо так, цілком.
Інгредієнти: райські яблука – 25 кг; яблучний оцет – 65 мл; вода – 960 мл; цукор – 13 кг; гвоздика – 3 ч. ложки; кориця – 4 палички; корінь імбиру – 12 див. Приготування У великій каструлі з'єднайте цукор і воду разом з оцтом. Поки сироп доходить до кипіння, наколіть яблучка зубочисткою, щоб ті краще ввібрали цукровий розчин. У киплячий сироп опустити марлевий мішечок з прянощами. Почніть порціями закладати в сироп яблука, приблизно по третині за раз, проварюючи плоди протягом 2 хвилин. Всі бланшовані яблука розкладіть по банках, залийте сиропом, попередньо видаливши з нього мішечок з прянощами, і залиште на всю ніч.
На наступний день сироп злити, знову доведіть до кипіння і залийте їм яблука знову. Закрийте банки з дрібними яблуками в сиропі на зиму ошпареними кришками.
Яблука в сиропі на зиму – рецепт
Зробити заготовку з яблуками більш оригінальною допоможе використання стручків кардамону разом з лаймовим соком. Кисло-солодкі яблука з вираженим ароматом прянощів складуть ідеальну компанію млинців, французьким тостів і випічці.
Інгредієнти: стручки кардамону – 16 шт.; вода – 310 мл; сік лайма – 170 мл; цукор – 345 г; великі яблука – 12 кг. Приготування Перед тим, як приготувати яблука в сиропі на зиму, їх не обов'язково очищати від серцевини і шкірки (остання легко розм'якшиться під час варіння в сиропі) досить просто розділити їх на 8-10 часточок, попередньо вирізавши серцевину.
Для приготування сиропу досить з'єднати воду з соком лайма і цукром, довести все до кипіння і залишити варитися на 5-7 хвилин. Зменшіть жар і покладіть в сироп часточки яблук. Залиште їх увариваться ще на 5 хвилин, а потім розлийте по стерильної тарі і тут же закатайте.
Яблука в сиропі з корицею на зиму
Якщо ви любите запікати пироги, особливо ті, що готуються в «раковині» з листкового тіста, то баночка-інша такої заготовки обов'язково повинна знайти місце у вашій коморі. За рахунок великої кількості кориці і густого сиропу, яблучні дольки відмінно ведуть себе в якості начинки будь-якого роду випічки.
Інгредієнти: яблука – 18 кг; цукор – 830 г; укус – 35 мл; кориця – 1 ст. ложка; мускатний горіх – 1/4 ч. ложки; вода – 12 л; пектин – 1 ч. ложка; яблучний сік – 12 л. Приготування Змішайте цукор разом з рідиною, корицею і мускатом. Залиште сироп дійти до кипіння, а тим часом підготуйте яблука, очистивши від серцевини і розділивши на часточки. Додайте в сироп пектин і слідом викладіть яблучні дольки. Як тільки сироп загустіє – заготовку можна буде розкладати по стерильним банкам. Врахуйте, що яблука не повинні зм'якнути, вони повинні бути досить міцними, щоб дійти до готовності вже в якості начинки для випічки.
Яблука і груші в сиропі на зиму
Інгредієнти: яблука – 12 кг; груші – 12 кг; цукор – 340 г; вода – 17 л; зірочки анісу – 2 шт.; кардамон – 4 шт.; паличка кориці – 1 шт. Приготування Очищені від серцевини яблука з грушами наріжте великими скибочками, досить довільно. Приготуйте цукровий сироп, довівши цукор з водою до кипіння. У вируючий сироп покладіть прянощі і шматочки яблук з грушами. Через 5 хвилин розподіліть заготовку по стерильним банкам і закатайте.