Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучне пюре на зиму

Яблучне пюре на зиму

18-11-2016, 21:16
807
Яблучне пюре на зиму
У кулінарії яблука універсальні: вони поєднуються з м'ясом, можуть стати частиною випічки і десертів, основою соусів, компотів, варений і яблучного пюре. Смачне яблучне пюре на зиму – відмінний варіант для тих, у кого в родині є діти, або хто і сам не проти поласувати фруктовими пюре. Таку заготовку можна сервірувати як самостійний десерт або використовувати в якості основного інгредієнта в інших рецептах солодощів.

Яблучно-грушеве пюре на зиму


Як завжди в першу чергу хотілося б присвятити увагу базовим рецептом. В його рамках у якості основи можна використовувати як одні яблука, так і їх поєднання з грушами та іншими фруктами.
Інгредієнти:

  • яблука – 14 кг;

  • груші – 12 кг;

  • цукор – 320 г;

  • вода – 135 мл


  • Приготування
    Перед тим, як робити яблучне пюре на зиму, необхідно підготувати яблука і груші, і залишити фрукти пустити сік. Для підготовки очистіть фрукти, видаліть серцевину і розділіть плоди на великі шматочки. Пересипте яблука з грушами цукром і залишіть в емальованому посуді на всю ніч. Вранці, коли плоди пустять достатньо соку, влийте до них трохи води і додайте посуд на середньому вогні. В залежності від щільності яблук і груш, час їх варіння може займати від 15 хвилин. Коли шматочки розм'якшаться, їх пюрируют блендером, а саме пюре проварюють ще близько 3 хвилин при активному кипінні.
    Попередньо стерилізуйте банки і розподіліть у них яблучне пюре. Загорніть стерильну тару попередньо ошпареними кришками, а після остигання залишайте заготовку для зберігання в прохолоді.

    Яблучне пюре без цукру на зиму – рецепт


    Якщо ви заготовлює пюрированные фрукти для дітей, то віддавайте перевагу рецептами виключає використання підсолоджувачів. Для такого пюре вибирайте щільні кисло-солодкі яблука.
    Інгредієнти:

  • яблука – 22 кг;

  • натуральний яблучний сік (або вода) – 275 мл


  • Приготування
    Яблука для пюре повинні бути попередньо очищені від серцевини, так і від шкірки. Шматочки яблук залийте яблучним соком або невеликою кількістю води, додайте посуд на середньому вогні і проваріть все від 6 до 20 хвилин (в залежності від щільності яблук). Коли шматочки фруктів розм'якшаться, пюрируйте все блендером і залиште пюре прокипятиться ще 5 хвилин. За цей час вимийте і обшпарте банки. Розподіліть пюре в скляній тарі і закатайте ошпареними кришками.

    Як варити яблучно-сливове пюре на зиму?


    Оскільки сливи і яблука містять в собі досить пектину, готове фруктове пюре виходить не тільки смачним, але і досить щільним, навіть в деякій мірі тягучим.
    Інгредієнти:

  • яблука – 17 кг;

  • паличка кориці;

  • сливи – 840 р.


  • Приготування
    Очищені від серцевини яблука покладіть в емальовану каструлю. Сливи розрізати навпіл і змішайте з шматочками яблук. Покладіть паличку кориці і поставте фрукти на вогонь. Коли в каструлі з'явиться сік, дайте йому дійти до кипіння, потім зменшіть жар і залиште вміст розваритися до м'якості. Для більшої однорідності пюре можна протерти через сито, щоб позбутися від шкірки, в іншому випадку можете вміст каструлі збити до однорідності прямо з шкіркою.
    Доведіть готове фруктове пюре до кипіння, проваріть ще 5 хвилин, а потім розлийте в ошпарені банки.

    Яблучне пюре з вершками на зиму – рецепт


    Інгредієнти:

  • яблука – 32 кг;

  • цукор – 55 г;

  • вода – 320 мл;

  • згущені вершки – 285 мл


  • Приготування
    Очищені шматочки яблук покладіть в емальований посуд, засипте цукром, влийте воду і залиште все варитися до розм'якшення. Кількість води і цукру варіює в залежності від солодощі і соковитості самих плодів. Влийте вершки збийте пюре будь-яким зручним способом, а потім проваріть 6-8 хвилин і розлийте по стерильної тарі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучно-грушеве варення
    Яблучно-грушеве варення
    Яблука і груші можна часто зустріти в парі не тільки в рамках закусок, десертів і навіть гарячих страв, але і серед зимових заготовок. Далі підкажемо
    Яблучне варення часточками
    Яблучне варення часточками
    Про настання осені говорить урожай величезної кількості різних фруктів, але як ні один інший виділяється врожай яблук. З безлічі різноманітних
    Яблучне пюре «Неженка» на зиму – рецепт
    Яблучне пюре «Неженка» на зиму – рецепт
    У яблучний сезон господині люблять закривати яблучне пюре не тільки для малюків. Цю чудову заготівлю успішно використовують в якості начинки для
    Абрикосове пюре на зиму
    Абрикосове пюре на зиму
    Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
    Яблучне пюре зі згущеним молоком
    Яблучне пюре зі згущеним молоком
    Яблучне пюре зі згущеним молоком - це дивовижне ласощі, яке можна приготувати досить просто без особливих зусиль. Ми розповімо вам 2 рецепта, як його