» » Яблучне пюре «Неженка» на зиму – рецепт

Яблучне пюре «Неженка» на зиму – рецепт

Яблучне пюре «Неженка» на зиму – рецепт
Рецепт яблучного пюре «Неженка» на зиму отримав настільки глобальне поширення завдяки своїй схожості з якісним дитячим харчуванням.

Рецепт яблучного пюре «Неженка» зі згущеним молоком


Залежно від підсумкової солодощі яблук, ви можете доповнювати їх як однієї лише згущеним молоком, так і її поєднанням з цукром. Якщо ви вирішите використовувати яблука для дитячого прикорму , то вводьте їх у раціон з обережністю, так як згущене молоко може стати причиною алергічних реакцій.
Інгредієнти:

  • яблука – 18 кг;

  • згущене молоко – 340 г;

  • вода – 210 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати яблучне пюре «Неженка» на зиму, з самих яблук видалити серцевину, а потім розділити плоди на четвертинки. Яблучні шматочки перекладіть в каструлю, влийте трохи води і залиште їх нудитися на середньому вогні до розм'якшення. Размягчившиеся яблука можна пюрировать з допомогою блендера або протерти через сито, після чого доповнити пюре банкою згущеного молока. Отриману суміш повертають на плиту і проварюють протягом ще 5-7 хвилин, потім розливають по чистим банкам, накривають і залишають на стерилізацію. Після закінчення стерилізації банки з яблучним пюре закочують.

    Яблучне пюре «Неженка» в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яблука – 48 кг;

  • цукор – 145 г;

  • згущене молоко – 280 мл;

  • вода – 160 мл


  • Приготування
    Очистивши яблука, розділіть їх на шматочки більш-менш однакового розміру і відправте в каструлю з товстим дном, щоб уникнути пригорання. Слідом влийте води і залиште яблука на середньому вогні до розм'якшення. Через приблизно півгодини збийте яблука блендером в пюре і додайте підсолоджувачі. В ролі останніх можуть виступати як цукор зі згущеним молоком, так і їх суміш. Дочекавшись повторного закипання, проваріть яблучне пюре протягом 5-7 хвилин, а потім розкладіть по чистим банкам і відправте на стерилізацію перед закатыванием.

    Яблучне пюре «Неженка» на зиму для дітей


    Якщо ви вирішили готувати дитяче пюре, то краще всього використовувати досить солодкі яблука, щоб уникнути додавання додаткової кількості підсолоджувачів. У цьому випадку технологія приготування стає ще більш простий: яблучні шматочки помістіть в кошик пароварки і відваріть до м'якості. Коли яблука розм'якшаться, збийте їх блендером в пюре і спробуйте його: якщо пюре кислувато, то можна всипати трохи цукру. Після приготування яблучне пюре додатково кип'ятять, банки стерилізують, а потім розкладають і закочують все на зиму.

    Приготування яблучного пюре з вершками «Неженка»


    Таке яблучне пюре добре підходить для використання в основі кремів для тортів та інших десертів. Чим жирніше вершки ви візьмете, тим більш пишним вийде і яблучне пюре. Варто враховувати, що таке пюре не годиться для консервування, але його дуже просто і швидко готувати.
    Яблучні дольки покладіть у форму для готування в СВЧ, влийте трохи води і залиште яблука на максимальній потужності готуватися до розм'якшення. Коли яблука стануть м'якими, охолодіть їх, влийте трохи вершків, а потім збийте до однорідності і легкості. При необхідності готовий десерт можна додатково підсолодити.
    Таке яблучне пюре – ідеальна основа для приготування інших десертів, його можна використовувати в начинках для випічки, є з млинцями і тостами або змішувати з желатином і залишати в холодильнику до застигання.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:02
    Переглядів: 262