Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучне пюре для немовлят

Яблучне пюре для немовлят

16-03-2015, 19:21
5 341
Яблучне пюре для немовлят
Яблуко - це самий перший фрукт, який пробує маленька дитина у своєму житті. Знайомство починається з яблучного соку вже у двомісячному віці. Пізніше, в 4-5 місяців, починають давати яблучне пюре для немовлят. Чому з усього різноманітного світу фруктів і ягід вибирають саме яблука?
Яблука педіатри всього світу називають ідеальним продуктом для дитячого харчування. Вони смачні в будь-якому вигляді, свіжі і зазнали тепловій обробці. В них найкращим чином збалансовані пектинові і дубильні речовини, фруктоза, органічні кислоти, вітаміни С, В, Р, провітамін А, мінеральні солі (залізо, кальцій, магній), мікроелементи (йод, кремній, марганець, мідь, натрій, калій, цинк та інші), ефірні олії.
Яблука дуже легко засвоюються дитячим організмом, забезпечують хороше травлення і активізують ріст дитини. Завдяки великій кількості вітаміну Q, ці фрукти збуджують хороший апетит.
Приготування яблучного пюре для грудничка можна здійснити двома способами.

Рецепт свіжого яблучного пюре для грудничка


Інгредієнти:

  • Яблуко


  • Приготування
    Яблуко добре відмиваємо щіточкою під проточною водою. Очищаємо від шкірки. Натираємо на дрібній тертці. Протираємо через сито два рази, щоб позбутися від дрібних шматочків.
    Для дітей до одного року, потрібно давати тільки яблука зеленого кольору, так як червоні плоди містять антоціани, речовини викликають розвиток харчової непереносимості.
    Якщо після вживання яблучного пюре з свіжих фруктів у малюка починається активне газоутворення, краще перейти на інший спосіб приготування пюре. Нижче наводиться рецепт про те, як зробити яблучне пюре немовляті з печених або варених плодів.

    Яблучне пюре з печених плодів


    Інгредієнти:

  • яблуко зелених сортів


  • Приготування
    Фрукт ретельно вимиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і насіння. М'якоть яблука печемо в духовці або проварюємо до м'якого стану. Остуджуємо і перетираємо через сито два рази.
    Пюре з печених яблук володіє послаблюючою дією. Його можна давати малюкові при запорах два рази в день, стілець нормалізується. При проносі потрібно давати свіже яблуко, натерте на дрібній тертці і постоявшее деякий час на повітрі, тобто окислившееся.
    Яблучне пюре для немовлят

    Також окислилися (потемнілі на повітрі) яблука дуже корисні при анемії.
    Якщо у дитини ламкі кровоносні судини (легко з'являються синці), часто виникають головні болі, слід більше вживати яблука солодких сортів, тому що вони особливо багаті вмістом вітаміну Р і пектинових речовин. Пектинові речовини добре зміцнюють стінки судин, а також виводять з організму надлишки холестерину.
    Перший прикорм дуже важливий для немовляти, тому ми рекомендуємо також ознайомитися з інформацією, як готувати овочеве або м'ясне пюре немовляті .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пюре з груші для грудничка
    Пюре з груші для грудничка
    Після перших 6 місяців життя в раціон малюка можна поступово вводити фруктове пюре з груші. Груша є гіпоалергенною і дуже корисною. У ній багато
    Пюре зі сливи для грудничка
    Пюре зі сливи для грудничка
    Фруктові пюре мами зазвичай починають давати малюкам з 5-6 місяців. Для першого прикорму зазвичай беруть яблука, груші та сливи. Ось про пюре із слив
    Бананове пюре для грудничка
    Бананове пюре для грудничка
    Знайомити малюка з фруктами, звичайно ж, починають з пюре. І краще всього починати з банана. Він не викликає алергії, і в теж час є калорійним і
    Пюре з чорносливу для грудничка
    Пюре з чорносливу для грудничка
    Перший прикорм для немовляти дуже важливий. І до вибору продуктів для такого раціону мамам потрібно підходити відповідально. Сьогодні ми хочемо
    Фруктове пюре для немовляти - рецепт
    Фруктове пюре для немовляти - рецепт
    Кожна мама знає про важливість першого прикорму для грудничка. Він починається з овочевих або фруктових пюре. Сьогодні про останніх ми з вами і