» » Яблучне варення часточками

Яблучне варення часточками

Яблучне варення часточками
Разом з прохолодним повітрям і першими опалим листям, яблука є символом золотої пори року і деколи з'являються в наших садах в такому достатку, що постає питання про можливі способи заготівлі. На фоні інших вирізняється яблучне варення часточками, яке неодмінно має знайти місце на вашій полиці.

Прозоре яблучне варення часточками


Для того, щоб шматочки яблук зберігали свою форму після варіння, необхідно віддавати перевагу хрустким і твердим сортам. Колір плодів значення не має. Також розварювання запобіжить скорочення часу приготування варення. При цьому, для досягнення бажаної консистенції за мінімум часу до заготівлі додають пектин.
Інгредієнти:

  • яблука – 14 кг;

  • цукор – 165 г;

  • мелена кориця, імбир – по 1/2 ч. ложки;

  • пектин – 55 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати яблучне варення часточками, з самих яблук необхідно вирізати серцевину, а потім очистити плід від шкірки і розділити на великі часточки приблизно однакового розміру. Засипте яблучні дольки цукровим піском, додайте прянощі, а після перемішування залиште шматочки пустити сік приблизно на півгодини. Перекладіть яблука і перелийте виділився сік у емальований посуд. Всипте пектин, сік доведіть до кипіння і проваріть все близько 10 хвилин або рівно до того моменту, коли самі яблука розм'якшаться, а сік, що виділився загусне. Розподіліть заготовку по чистим банкам, накрийте кришкою і залиште на стерилізацію, після чого загорніть.

    Янтарне яблучне варення часточками з лимоном


    Інгредієнти:

  • яблука – 13 кг;

  • сік і цедра 1/2 лимона;

  • жменю родзинок;

  • кориця, мускат (мелені) – по щіпці.


  • Приготування
    Очищені яблука розділіть на великі часточки і перекладіть в емальовану каструлю. Залийте все лимонним соком, додайте цедру для аромату і пересипте шматочки фруктів цукровим піском. Доповніть вміст каструлі прянощами. Залиште яблука пустити сік на всю ніч, а вранці проваріть близько 5 хвилин, не доводячи до кипіння. Після варіння охолодіть варення і повторіть процедуру ще двічі. На фінальному етапі приготування в варення можна додати ошпарений родзинки. Смачне яблучне варення часточками розподіляють по простерилизованным банкам і закочують.

    Яблучне варення часточками на зиму


    Для більшої солодощі та ароматичного різноманітності до шматочків яблук можна додати груші. Тут слід також вибирати тверді сорти плодів, щоб шматочки не перетворилися на пюре в процесі виварювання.
    Інгредієнти:

  • яблука – 12 кг;

  • груші – 12 кг;

  • лимонний сік – 5 мл;

  • вода – 45 мл;

  • цукор – 140 р.


  • Приготування
    Очищені від серцевини і шкірки яблука і груші розділіть на великі шматочки, збризніть лимонним соком і пересипте цукром. Кількість останнього залежить від солодощі самих фруктів. Розмістіть посуд з шматочками яблук і груш на середньому вогні, влийте трохи води, щоб вміст не приклала до дна. Проваріть суміш груш і яблук протягом 12-15 хвилин. За цей час стерилізуйте використану тару і кришки. Розкладіть кипляче варення по банках і тут же закатайте.

    Як зварити яблучне варення твердими часточками?


    Інгредієнти:

  • яблука – 11 кг;

  • цукор – 680 г;

  • сік і цедра одного лимона.


  • Приготування
    Очищені яблучні шматочки пересипте цукром і збризніть лимонним соком. Після перемішування залиште яблука пустити сік на 6 годин. Коли сироп для яблучного варення часточками виділиться і майже покриє шматочки, додайте посуд на вогні і проваріть все близько 10 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:09
    Переглядів: 50