» » Яблучне варення з лимоном

Яблучне варення з лимоном

Яблучне варення з лимоном
Навіть якщо власний фруктовий урожай не порадував вас великою кількістю в цьому році, яблучне варення все ще можна приготувати, використовуючи весь той асортимент плодів, що представлений на ринку в цю пору року. Додатково урізноманітнити смак заготовки допоможуть «солодкі» прянощі (кардамон, гвоздика, кориця, мускат), з якими так чудово поєднуються яблука і лимон, який додасть ласощів особливого смаку.

«Янтарне» яблучне варення часточками з лимоном


Поетапне і нетривалий виварювання яблучних шматочків дозволяє домогтися прозорості яблучних шматочків. Така заготівля буде надзвичайно мальовничо виглядати на ранковому тості з маслом.
Інгредієнти:

  • яблука – 13 кг;

  • цукор – 13 кг;

  • цедра одного лимона.


  • Приготування
    Очистивши плоди від серцевини, їх ділять на шматочки і викладають в емальовану каструлю, пересипаючи цукром кожен з яблучних шарів. Плоди залишають пустити сік на пару-трійку годин, а потім розміщують на сильному вогні і проварюють 5 хвилин після закипання сиропу. Вже на першому етапі варіння варення додають цедру одного лимона. Надалі кількість цитрусової цедри можна варіювати, залежно від бажаної вираженості аромату.
    Після проварювання яблука залишають повністю охолонути і знову кип'ятять 5 хвилин. В цілому процедуру повторюють тричі, а після третього, фінального охолодження, яблучні дольки кип'ятять 10-15 хвилин, до загустенивая сиропу.
    Яблучне варення часточками з лимоном можна закатати в стерильних банках або є відразу ж, в залежності від кількості заготовки.

    Яблучне варення з лимоном на зиму – рецепт


    Головною відмінністю цього рецепту від всіх звичних є використання меду як підсолоджувача. Таке варення стане не тільки цікавою ласощами, але і солодким помічником у боротьбі з сезонними застудами.
    Інгредієнти:

  • яблука – 14 кг;

  • цукор – 670 г;

  • мед – 175 мл;

  • сік одного лимона.


  • Приготування
    Ломики яблук викладіть в емальований посуд і залийте сумішшю лимонного соку 100 мл води. Додайте цукор і залиште яблука пустити сік приблизно на годину. Розмістіть ємність з яблуками на середньому вогні, влити мед і дайте варенню дійти до легкого кипіння. Ласощі поступово виварюють, приблизно близько півгодини, знімаючи з поверхні утворюється шум. Далі ще вируюче варення розподіляють по стерильним банкам і відразу ж закатують.

    Як варити яблучне варення з імбиром та лимоном?


    Інгредієнти:

  • яблука – 11 кг;

  • лимон – 1 шт.;

  • корінь імбиру (тертий) – 1 ч. ложка;

  • цукор – 11 кг;

  • вода – 240 мл


  • Приготування
    Зваріть простий сироп з цукру з невеликою кількістю води. Часточки яблук збризніть соком одного лимона і залийте утворився сиропом. Покладіть до яблук смужки лимонної цедри і залиште плоди пустити сік на 2-3 години. Далі помістіть ємність з яблучними шматочками над середнім вогнем і вываривайте всі 40-45 хвилин, поки сироп не загусне.

    Яблучне варення з корицею і лимоном


    Інгредієнти:

  • яблука – 23 кг;

  • паличка кориці – 2 шт.;

  • сік лимона – 340 мл;

  • мед – 440 мл;

  • пектин – 5 г;

  • цукор – 540 р.


  • Приготування
    Очищені яблука поріжте довільно, але досить дрібно, перекладіть в емальований посуд, додайте корицю, цукор, влийте лимонний сік і мед. Розташуйте ємність з яблучними шматочками на сильному вогні, дочекайтеся закипання, зменшіть жар і варіть яблука 5 хвилин. Після, додайте пектин і залиште варення загуснути. Готове ласощі пробуйте після охолодження або закочуйте в стерильних банках відразу ж по завершенні виварювання.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:08
    Переглядів: 56