Варення з гарбуза з апельсином і лимоном
З солодкуватою м'якоттю гарбуза чудово поєднуються цитрусові, бо в нижченаведених рецептах ми розглянемо технологію приготування варення з гарбуза з апельсином і лимоном.
Цей рецепт мимоволі навіює мотиви індійської кухні, все завдяки поєднанню цитрусів, кардамону і куркуми. Ароматні прянощі не тільки забезпечать пахуче ласощі, але й подарують варенню антибактеріальні якості, особливо актуальні в холоди.
Інгредієнти:
гарбузова м'якоть – 740 г;
цукор – 320 г;
вода – 345 мл;
сік апельсина – 45 мл;
сік лимона – 20 мл;
куркума – 1 /2 ч. ложки;
кардамон – 3 стручки.
Приготування
Почніть з приготування сиропу. Оскільки ми хочемо приготувати бурштинове варення з гарбуза, апельсина і лимона, ми не будемо виварювати шматочки гарбуза в сиропі тривалий час, тому він повинен загуснути ще до додавання гарбуза. Змішайте цукор разом з водою і проваріть близько 15 хвилин.
Очищену гарбузову м'якоть розділіть на невеликі кубики, і змішайте з сиропом, додавши цитрусовий сік, куркуму і кардамон. Продовжуйте виварювання варення ще близько 15 хвилин, поки гарбуз не розм'якшиться. Розкладіть варення з вимитим банкам і накрийте, після помістіть його на стерилізацію.
Це варення з гарбуза виходить пюреподібних і відмінно підходить для додавання начинки пирогів або викладання на тости з маслом. Разом з гарбузом в основі рецепту використовуються яблука, що славляться великою кількістю пектину в складі, а тому сприяють більш швидкому загустіння заготовки.
Інгредієнти:
гарбузова м'якоть – 740 г;
яблука – 360 г;
апельсин – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
вода – 215 мл;
цукор – 380 р.
Приготування
Шматочки яблука і гарбузову м'якоть відправте запікатися в розігріту до 155 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Розм'якшені гарбуза і яблука пюрируйте разом. Приготуйте легкий сироп, з'єднавши залишилися складові: воду, цукор, сік одного апельсина і цедру одного лимона. Дочекайтеся закипання сиропу і дайте йому проваритися з 10 хвилин, щоб загус, після чого змішайте сироп з гарбузово-яблучним пюре і продовжуйте виварювання, поки не досягнете бажаного ступеня густоти.
Додати заготівлі більше аромату можна не тільки з допомогою цитрусового соку і цедри, але і завдяки додаванню ванільного стручка разом з крапелькою рома. У свята така заготовка стане відмінним доповненням подарунковій кошика.
Інгредієнти:
гарбуз – 560 г;
стручок ванілі – 1 шт.;
цукор – 390 г;
апельсин – 1 шт.;
лимон – 1/2 шт.;
ром – 45 мл
Приготування
Гарбуз розділіть на кубики і швидко бланшируйте. За цей час шматочки встигнуть зм'якнути, але не розваряться в кашу. Обваренную гарбуз пересипте цукровим піском, додайте половини лимона, сік цілого апельсина і по половині цедри цитрусових. Для аромату влийте ром і додайте розрізаний ванільний стручок. Залиште сироп увариваться до бажаного ступеня густоти, після чого розподіліть заготовку по чистим банкам і відправте на стерилізацію.
За такою ж технологією можна приготувати і варення «П'ятихвилинку», зваривши сироп, відваривши в ньому гарбуз 5 хвилин, а потім залишивши на 8 годин. Після, процедуру повторюють ще двічі. Так гарбуз максимально зберігає свою форму, а шматочки стають прозорими.
Рецепт варення з гарбуза з апельсином і лимоном
Цей рецепт мимоволі навіює мотиви індійської кухні, все завдяки поєднанню цитрусів, кардамону і куркуми. Ароматні прянощі не тільки забезпечать пахуче ласощі, але й подарують варенню антибактеріальні якості, особливо актуальні в холоди.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування сиропу. Оскільки ми хочемо приготувати бурштинове варення з гарбуза, апельсина і лимона, ми не будемо виварювати шматочки гарбуза в сиропі тривалий час, тому він повинен загуснути ще до додавання гарбуза. Змішайте цукор разом з водою і проваріть близько 15 хвилин.
Очищену гарбузову м'якоть розділіть на невеликі кубики, і змішайте з сиропом, додавши цитрусовий сік, куркуму і кардамон. Продовжуйте виварювання варення ще близько 15 хвилин, поки гарбуз не розм'якшиться. Розкладіть варення з вимитим банкам і накрийте, після помістіть його на стерилізацію.
Варення з гарбуза з яблуками, лимоном і апельсином
Це варення з гарбуза виходить пюреподібних і відмінно підходить для додавання начинки пирогів або викладання на тости з маслом. Разом з гарбузом в основі рецепту використовуються яблука, що славляться великою кількістю пектину в складі, а тому сприяють більш швидкому загустіння заготовки.
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки яблука і гарбузову м'якоть відправте запікатися в розігріту до 155 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Розм'якшені гарбуза і яблука пюрируйте разом. Приготуйте легкий сироп, з'єднавши залишилися складові: воду, цукор, сік одного апельсина і цедру одного лимона. Дочекайтеся закипання сиропу і дайте йому проваритися з 10 хвилин, щоб загус, після чого змішайте сироп з гарбузово-яблучним пюре і продовжуйте виварювання, поки не досягнете бажаного ступеня густоти.
Варення з гарбуза, апельсинів і лимонів
Додати заготівлі більше аромату можна не тільки з допомогою цитрусового соку і цедри, але і завдяки додаванню ванільного стручка разом з крапелькою рома. У свята така заготовка стане відмінним доповненням подарунковій кошика.
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз розділіть на кубики і швидко бланшируйте. За цей час шматочки встигнуть зм'якнути, але не розваряться в кашу. Обваренную гарбуз пересипте цукровим піском, додайте половини лимона, сік цілого апельсина і по половині цедри цитрусових. Для аромату влийте ром і додайте розрізаний ванільний стручок. Залиште сироп увариваться до бажаного ступеня густоти, після чого розподіліть заготовку по чистим банкам і відправте на стерилізацію.
За такою ж технологією можна приготувати і варення «П'ятихвилинку», зваривши сироп, відваривши в ньому гарбуз 5 хвилин, а потім залишивши на 8 годин. Після, процедуру повторюють ще двічі. Так гарбуз максимально зберігає свою форму, а шматочки стають прозорими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з апельсином на зиму
Погодьтеся, смак гарбуза подобається далеко не кожному, а постійно вигадувати, як цікаво її приготувати не завжди є час. Тому рекомендуємо доповнити
Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
З гарбуза не часто варять варення та інші солодощі. Однак, якщо вже братися за цю справу, то тільки використовуючи наші рецепти. Далі підкажемо, як
Варення з гарбуза з апельсином
Погодьтеся, джем з однієї лише гарбуза може не всім сподобатися, а от якщо доповнити рецепт цитрусовими, смак зміниться кардинально! Скористайтеся
Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не
Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення