Яблучно-грушеве варення
Поряд з компотами і конфитюрами популярністю користується яблучно-грушеве варення, яке гідно місця в вашій коморі.
За рахунок високого вмісту пектину в плодах, заготовки з яблук і груш виходять досить густими навіть без тривалого виварювання, але якщо ви хочете, щоб варення вийшло не тільки густим, але і тягучим, то має сенс додати в заготовку пектин.
Інгредієнти:
груші і яблука – 15 кг;
цукор – 620 г;
лимонний сік – 25 мл;
пектин – 5 ст. ложок (за бажанням).
Приготування
Почніть з підготовки плодів. Видаливши серцевини з яблук і груш, наріжте їх невеликими шматками різної форми, але приблизно однакового розміру. Пересипте плоди в емальований посуд, слідом відправте цукор. Розмістіть майбутнє варення на середньому вогні і влийте лимонний сік. Останній може не знадобитися, якщо використовуються яблука і без того кислі. Дочекайтеся, поки фрукти пустять сік, і проваріть варення близько 15 хвилин. Тепер всипте пектин і дочекайтеся загусання залишків рідини у посуді. Розподіліть кипляче варення з ретельно вимитим банкам і накрийте чистим кришками. Залиште банки на стерилізації, після чого відразу ж загорніть.
Яблука і груші можна добре поєднувати з прянощами. Особливо доречно використовувати ванільний стручок в заготовці. Якщо доступу безпосередньо до стручків немає, то замініть їх ваніліном.
Інгредієнти:
груші і яблука – 16 кг;
цукор – 340 г;
сік одного лимона;
стручок ванілі.
Приготування
Очистивши від серцевини і нарізавши фрукти, пересипте їх цукром, збризніть лимонним соком і залиште постояти, щоб пустити сік. Розмістіть посуд з фруктами на середньому вогні і покладіть туди розрізаний стручок ванілі. Приготування варення знач не більше 20 хвилин, при цьому заготовку слід періодично перемішувати, щоб уникнути пригорання сиропу до дна.
З-за досить крихкою м'якоті, груші і яблука нерідко розварюються в пюре, тому підсумкова консистенція заготовки більше нагадує джем. Щоб уникнути цього фрукти потрібно нарізати великими шматками, а в рецепті використовувати пектин, який допоможе рідини загуснути до того, як плоди розваряться в пюре.
Інгредієнти:
груші і яблука – 16 кг;
апельсини – 4 шт.;
стручок ванілі -1 шт.;
цукор – 890 м;
пектин – 4 ст. ложки.
Приготування
Великі часточки груш і яблук викладіть в емальований посуд і залийте апельсиновим соком, додайте цедру. Додайте цукор і розрізаний ванільний стручок, після чого залиште вміст каструлі вирувати на середньому вогні. Коли варення провариться близько 5 хвилин, всипте пектин і дочекайтеся, коли рідина загусне. Вийміть ванільний стручок і розподіліть варення в чистих банках. Накривши, залиште банки на стерилізацію, потім загорніть, а після остигання перемістіть на зберігання.
Інгредієнти:
яблука і груші – 16 кг;
сік одного лимона;
цукор – 310 г;
палички кориці – 2 шт.;
яблучний сік – 230 мл
Приготування
Шматочки груш і яблук помістіть в емальований посуд, засипте цукром і залийте яблучним соком в суміші з соком лимона. Поставте основу варення на вогонь, а після її закипання покладіть палички кориці. Дайте варенню проваритися до тих пір, поки сироп не стане густіше, а самі шматочки не розм'якшаться. Розкладіть грушеве варення з яблуками на яблучному соці по банкам, накрийте кришками, відправте на стерилізацію, а потім загорніть.
Яблучно-грушеве варення на зиму
За рахунок високого вмісту пектину в плодах, заготовки з яблук і груш виходять досить густими навіть без тривалого виварювання, але якщо ви хочете, щоб варення вийшло не тільки густим, але і тягучим, то має сенс додати в заготовку пектин.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з підготовки плодів. Видаливши серцевини з яблук і груш, наріжте їх невеликими шматками різної форми, але приблизно однакового розміру. Пересипте плоди в емальований посуд, слідом відправте цукор. Розмістіть майбутнє варення на середньому вогні і влийте лимонний сік. Останній може не знадобитися, якщо використовуються яблука і без того кислі. Дочекайтеся, поки фрукти пустять сік, і проваріть варення близько 15 хвилин. Тепер всипте пектин і дочекайтеся загусання залишків рідини у посуді. Розподіліть кипляче варення з ретельно вимитим банкам і накрийте чистим кришками. Залиште банки на стерилізації, після чого відразу ж загорніть.
Яблучно-грушеве варення з лимоном – рецепт
Яблука і груші можна добре поєднувати з прянощами. Особливо доречно використовувати ванільний стручок в заготовці. Якщо доступу безпосередньо до стручків немає, то замініть їх ваніліном.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши від серцевини і нарізавши фрукти, пересипте їх цукром, збризніть лимонним соком і залиште постояти, щоб пустити сік. Розмістіть посуд з фруктами на середньому вогні і покладіть туди розрізаний стручок ванілі. Приготування варення знач не більше 20 хвилин, при цьому заготовку слід періодично перемішувати, щоб уникнути пригорання сиропу до дна.
Грушево-яблучне варення часточками з апельсином
З-за досить крихкою м'якоті, груші і яблука нерідко розварюються в пюре, тому підсумкова консистенція заготовки більше нагадує джем. Щоб уникнути цього фрукти потрібно нарізати великими шматками, а в рецепті використовувати пектин, який допоможе рідини загуснути до того, як плоди розваряться в пюре.
Інгредієнти:
Приготування
Великі часточки груш і яблук викладіть в емальований посуд і залийте апельсиновим соком, додайте цедру. Додайте цукор і розрізаний ванільний стручок, після чого залиште вміст каструлі вирувати на середньому вогні. Коли варення провариться близько 5 хвилин, всипте пектин і дочекайтеся, коли рідина загусне. Вийміть ванільний стручок і розподіліть варення в чистих банках. Накривши, залиште банки на стерилізацію, потім загорніть, а після остигання перемістіть на зберігання.
Грушево-яблучне варення з корицею
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки груш і яблук помістіть в емальований посуд, засипте цукром і залийте яблучним соком в суміші з соком лимона. Поставте основу варення на вогонь, а після її закипання покладіть палички кориці. Дайте варенню проваритися до тих пір, поки сироп не стане густіше, а самі шматочки не розм'якшаться. Розкладіть грушеве варення з яблуками на яблучному соці по банкам, накрийте кришками, відправте на стерилізацію, а потім загорніть.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучне пюре на зиму
Якщо яблучний урожай порадував вас своїм різноманіттям, то перед вами напевно став питання в будь закрутках тепер можна використовувати дозрілі
Яблучне варення часточками
Про настання осені говорить урожай величезної кількості різних фруктів, але як ні один інший виділяється врожай яблук. З безлічі різноманітних
Яблучне варення з лимоном
Так як самі яблука, після тривалого виварювання, втрачають більшу частину свого аромату, ми пропонуємо готувати їх разом з яскравими цитрусовими,
Варення з дині з лимоном
Диня – фрукт, про який навряд чи подумаєш при згадці рецептів варення. Тим не менш, це не виключає того, що динне варення є приголомшливо смачним
Грушеве варення часточками
Грушеве варення, як і будь-яке інше, зовсім не складно приготувати. Однак просте ласощі - це досить нудно. Тому пропонуємо скористатися оригінальними
Яблучно-абрикосове варення
Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно