З яблучного сиропу виходить відмінний вітамінний сік, а консервовані яблука послужать соковитою начинкою для випічки. Приготовлені яблука в сиропі допоможуть поповнити запас вітамінів у зимовий період і дозволять насолодитися фруктовим десертом.
Яблука в сиропі - рецепт
Яблука – неймовірно універсальний продукт, передбачає різні способи заготівлі. Оволодіти ними досить легко, якщо слідувати рекомендаціям. Перед тим, як приготувати яблука в сиропі слід уважно оглянути плоди і перебрати їх. Посуд для проварювання інгредієнтів має бути широким, щоб волога випаровувалася і нержавіючої, щоб дно не пригорає.
Інгредієнти: яблука - 750 г; цукор - 550 г; вода - 950 мл; лимонна кислота - 5 р. Приготування Промийте перебрані яблука, обсушіть і зріжте хвостик з протилежного від плодоніжки боку. Наколіть яблука зубочисткою по всій площі. Розведіть цукор у воді, доведіть до кипіння і потримайте деякий час на плиті до повного його розчинення. Залийте яблука сиропом, остудіть, злийте сироп, знову розігрійте і залийте їм фрукти. Цю процедуру повторіть тричі. Додайте в сироп лимонну кислоту, перекладіть яблука в стерильну банку і залийте їх сиропом. Загорніть банку кришкою і після охолодження приберіть на зберігання.
Прозоре варення в сиропі з часточками яблук
Використовуючи фрукти і цукор в рівних пропорціях без додавання води, можна приготувати ароматне варення з яблук, порізаних часточками в сиропі. Саме така нарізка плодів дозволяє просочити цукровим сиропом кожен фруктовий шматочок.
Інгредієнти: цукор - 950 г; яблука - 950 р. Приготування Промиті яблука обсушити, видаліть насіння і наріжте часточками. Викладіть часточки яблук в широку ємність і пересипте цукром. Залиште фрукти на тривалий час для виділення соку, після чого проваріть протягом чверті години і залиште охолонути. Цю процедуру повторіть тричі. Готове варення ще гарячим розлийте по стерильним банкам і закрийте кришками. Зберігайте в прохолоді.
Консервовані яблука в цукровому сиропі
Інгредієнти: яблука -15 кг; цукор - 250 г; вода - 18 л. Приготування У підготовлених яблуках видаліть серцевину, не розрізаючи плід. Щільно укладіть яблука в стерильну банку. Залийте вміст ємності окропом і настоюйте протягом півгодини. Після чого знову повторіть заливку, витримуючи півгодинне наполягання. Злив воду з ємності, прокип'ятіть її пару хвилин, додайте цукор і трохи поваріть до повного його розчинення. Залийте яблука сиропом і закрийте чистої кришкою. Переверніть банку догори дном і укутайте. Після охолодження перемістіть заготовку на зберігання в прохолодне місце.
Консервовані шматочками яблука в сиропі
Інгредієнти: яблука - 2 кг; вода - 15 кг; цукор - 400 г; лимонна кислота - 5 р. Приготування Підготовлені яблука розріжте на чотири частини і вийміть серцевину, після чого наріжте на невеликі шматочки. Закип'ятіть воду з цукром, додайте лимонну кислоту і викладіть в сироп шматочки яблук. Потримайте яблука пару хвилин, а потім викладіть шматочки в стерильну ємність не заливаючи їх сиропом. Прокип'ятіть рідина ще раз і залийте фрукти. Закатані банки укутайте і залиште перевернутими на добу. Найкраще місце для зберігання яблучної заготовки - прохолодне місце.