» » Груші в сиропі на зиму - простий рецепт

Груші в сиропі на зиму - простий рецепт

Груші в сиропі на зиму - простий рецепт
Пропонуємо вам на зиму закатати дуже оригінальний і смачний десерт – груші в сиропі. Таке ласощі буде зберігатися дуже довго, і його можна використовувати в якості начинки для пиріжків. Заготівля не забере багато вашого часу, а аромат і чудовий смак фруктів буде радувати вас ще довгий час. Давайте розглянемо декілька простих рецептів приготування груш в сиропі на зиму.

Груші на зиму в цукровому сиропі


Інгредієнти:

  • груші садові – 5 кг;

  • вода фільтрована – 7 л;

  • цукор – 7 ст.;

  • лимонна кислота – 3 ч. ложки.


  • Приготування

  • Отже, плоди ретельно промиємо, разрежем вздовж на 4 частини і акуратно видалити насінну коробочку. Великі груші подрібнити на шматочки, а дрібні залишимо як є. Тепер розкладемо підготовлені фрукти в стерильні банки, заллємо окропом і залишаємо хвилин на 15 трохи охолонути.

  • Далі обережно відвар зіллємо в каструлю, всыпем цукровий пісок і кинемо лимонну кислоту. Прокип'ятимо сироп 5 хвилин, перемішуючи, а потім розіллємо знову по баночках з грушами.

  • Відразу ж закотимо їх простерилизованными кришками і закутаем у вовняну ковдру.


  • Рецепт груш цілком на зиму в сиропі


    Інгредієнти:

  • груші стиглі – 2 кг;

  • вода питна – 2 л;

  • цукор – 400 г;

  • лимонна кислота – щіпка.


  • Приготування

  • Груші спочатку промиємо, видалити хвостики і наповнимо банку фруктами.

  • Тепер перекладемо їх в каструлю, пересыпем цукром, заллємо фільтрованою водою і поставимо на плиту, включивши середній вогонь.

  • Коли вода почне закипати, перекладемо груші в банку, додамо суху лимонну кислоту і заллємо киплячим сиропом. Прикриємо зверху кришкою і простерилизуем заготівлю близько 10 хвилин.

  • Закатуємо і залишимо до повного охолодження. Тепер переставимо цілі груші в сиропі на зиму в будь прохолодне місце.


  • Груші часточками в сиропі на зиму


    Інгредієнти:

  • груші зелені – 900 г;

  • цукор – 455 г;

  • вода – 990 мл;

  • лимонна кислота – за смаком;

  • кориця – за смаком;

  • ваніль, гвоздика, бадьян .


  • Приготування

  • Перед тим, як приготувати на зиму груші в сиропі фрукти переберемо, вимиємо і обсушим за допомогою рушника.

  • Потім очистимо від шкірки і разрежем на четвертинки. Видалимо акуратно насіннєві коробочки і перекладемо підготовлені фрукти в злегка підкислену воду, щоб вони не потемніли.

  • Після цього розкладемо їх щільно в заздалегідь підготовлені банки, зрізом вниз.

  • Воду закип'ятимо в каструлю, заллємо банки з грушами, прикриємо кришками і почекаємо 5-7 хвилин.

  • Далі обережно відвар зіллємо назад в каструлю, кинемо всі спеції, всыпем цукор за смаком і доведемо до кипіння.

  • Проваримо сироп 3-5 хвилин, помішуючи, і заллємо їм груші. Прикриємо знову кришками і дамо настоятися хвилин на 5. Потім знову зіллємо сироп в каструлю, доводимо його до кипіння, кинемо трохи лимонки і проваримо 5 хвилин.

  • Всі спеції акуратно виловимо шумівкою і заллємо киплячим сиропом груші в банках.

  • Закотимо кришками, перевернемо і тепло укутаем. Залишимо заготовку в такому стані до повного охолодження, а потім переставимо на зберігання в льох.


  • Груші в пряному сиропі на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • груша садова – 3 шт.;

  • гвоздика – 10 шт.;

  • сухий лист лавровий – 3 шт.;

  • цукор – 310 г;

  • вода питна – 250 мл;

  • запашний перець – 3 шт.;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • червоний пекучий перець – 1 шт.


  • Приготування

  • Для початку давайте зваримо сироп: у каструлю з холодною водою кинемо цукор, додамо трохи лимонного соку і поставимо посуд на середній вогонь.

  • Груші тим часом промиємо, очистимо й наріжемо невеликими шматочками.

  • У киплячий сироп кинемо всі прянощі, груші, зменшимо вогонь і проваримо вміст 30 хвилин.

  • Далі розкладемо ласощі по банках, закрутимо кришками і остудимо.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:10
    Переглядів: 168