Сливовий компот з кісточками на зиму
Як же хочеться холодними зимовими днями згадати про літо. Пропонуємо вам вже зараз замислитися над цим питанням і навчитися готувати сливовий компот. Напій виходить дуже запашним, смачним і неймовірно насиченим.
Рецепт сливового компоту на зиму з кісточками
Інгредієнти:
зливу садова – 730 г;
вода фільтрована – 25 л;
цукор – 155 р.
Приготування
Отже, перед тим, як почати приготування компоту на зиму, сливи ретельно промиємо і викладемо в друшляк стікати. Трилітрову банку ополоснем, ошпарим окропом і кинемо туди підготовлені плоди.
Заллємо майже до самого верху фільтрованою водою і залишимо на 10 хвилин. Після, акуратно зіллємо рідину в каструлю, кинемо цукру і доведемо відвар до закипання. Готовий сироп перельем назад у банку, закотимо кришкою і укутаем заготівлю теплою ковдрою.
Грушево-сливовий компот на зиму
Інгредієнти:
вода фільтрована – 25 л;
слива синя – 510 г;
цукровий пісок – за смаком;
груші – 210 р.
Приготування
Груші промиємо, обріжемо кінці, разрежем фрукти навпіл і викладемо в каструлю з водою. Потім додамо сливи, засипаємо цукор за смаком і проваримо компот 20 хвилин при слабкому кипінні. Скляні банки заздалегідь промиємо, высушим і розіллємося гарячий компот. Закотимо заготівлю кришками, загорніть у ковдру і залишимо сливовий компот з кісточками до повного охолодження, а потім приберемо на зиму в льох.
Сливовий Компот з яблук на зиму
Інгредієнти:
яблука червоні – 245 г;
слива – 455 г;
вода – 530 мл;
цукор – 190 р.
Приготування
Всі фрукти ретельно промиємо і витремо насухо рушником. Яблука разрежем навпіл і видалити серединку. Потім розкладемо їх у банки, додамо сливу з кісточками і заллємо холодною водою. Через 10 хвилин, рідину з банок акуратно зіллємо в емальовану каструлю, кинемо за смаком цукор і прокип'ятимо сироп. Заллємо гарячим відваром фрукти, прикриємо зверху кришкою і залишимо на 15 хвилин настоятися. Остиглий сироп знову перельем в каструлю, поставимо на вогонь і прокип'ятимо ще 1 хвилину. Розіллємося його по банках, закотимо кришками і перевернемо догори денцями. Закутаем компот в теплу ковдру, а після остигання приберемо заготовку на зберігання в льох.
Компот грушево-сливовий на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
яблука зелені – 3 кг;
груші жовті – 3 кг;
зливу садова – 4 кг;
вода фільтрована – 5 л;
цукор кристалічний – за смаком.
Приготування
А ось ще один простий рецепт приготування смачного сливового компоту на зиму. Яблука і груші промиємо, очистимо від шкірки, насіння і наріжемо великими скибочками. Сливи просто ополоснем і обсушим на рушник. Потім викладемо всі фрукти в каструлю з водою, поставимо посуд на середній вогонь і доведемо рідину до закипання. Проваримо компот хвилин 15 а потім акуратно витиснемо з фруктів весь сік і процідимо напій. Перельем його в чисту каструлю, кинемо за смаком цукровий пісок, розмішуєм і прокип'ятимо. Отриманий ароматний компот можна пити відразу або ж розлити по стерилізованим банкам і закатати на зиму кришками.
Абрикосово-сливовий компот на зиму
Інгредієнти:
стиглі абрикоси – 510 г;
зливу садова – 515 м;
цукор – 245 г;
вода фільтрована.
Приготування
Сливи і абрикоси для приготування компоту, краще всього вибрати стиглі, але не сильно м'які. Потім фрукти переберемо, добре промиємо і обсушим на рушник. Далі викладемо їх у заздалегідь підготовлені чисті банки, заповнюючи їх рівно наполовину. Заллємо плоди до самого верху теплою кип'яченою водою і залишимо приблизно на 5-10 хвилин. Після цього рідину обережно зіллємо в каструлю, додаємо за смаком цукор і прокип'ятимо. Розіллємося гарячий сироп по банкам, закотимо їх дахами і перегорнемо компот догори дном, залишивши в такому стані до повного охолодження.
Рецепт сливового компоту на зиму з кісточками
Інгредієнти:
Приготування
Отже, перед тим, як почати приготування компоту на зиму, сливи ретельно промиємо і викладемо в друшляк стікати. Трилітрову банку ополоснем, ошпарим окропом і кинемо туди підготовлені плоди.
Заллємо майже до самого верху фільтрованою водою і залишимо на 10 хвилин. Після, акуратно зіллємо рідину в каструлю, кинемо цукру і доведемо відвар до закипання. Готовий сироп перельем назад у банку, закотимо кришкою і укутаем заготівлю теплою ковдрою.
Грушево-сливовий компот на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Груші промиємо, обріжемо кінці, разрежем фрукти навпіл і викладемо в каструлю з водою. Потім додамо сливи, засипаємо цукор за смаком і проваримо компот 20 хвилин при слабкому кипінні. Скляні банки заздалегідь промиємо, высушим і розіллємося гарячий компот. Закотимо заготівлю кришками, загорніть у ковдру і залишимо сливовий компот з кісточками до повного охолодження, а потім приберемо на зиму в льох.
Сливовий Компот з яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Всі фрукти ретельно промиємо і витремо насухо рушником. Яблука разрежем навпіл і видалити серединку. Потім розкладемо їх у банки, додамо сливу з кісточками і заллємо холодною водою. Через 10 хвилин, рідину з банок акуратно зіллємо в емальовану каструлю, кинемо за смаком цукор і прокип'ятимо сироп. Заллємо гарячим відваром фрукти, прикриємо зверху кришкою і залишимо на 15 хвилин настоятися. Остиглий сироп знову перельем в каструлю, поставимо на вогонь і прокип'ятимо ще 1 хвилину. Розіллємося його по банках, закотимо кришками і перевернемо догори денцями. Закутаем компот в теплу ковдру, а після остигання приберемо заготовку на зберігання в льох.
Компот грушево-сливовий на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один простий рецепт приготування смачного сливового компоту на зиму. Яблука і груші промиємо, очистимо від шкірки, насіння і наріжемо великими скибочками. Сливи просто ополоснем і обсушим на рушник. Потім викладемо всі фрукти в каструлю з водою, поставимо посуд на середній вогонь і доведемо рідину до закипання. Проваримо компот хвилин 15 а потім акуратно витиснемо з фруктів весь сік і процідимо напій. Перельем його в чисту каструлю, кинемо за смаком цукровий пісок, розмішуєм і прокип'ятимо. Отриманий ароматний компот можна пити відразу або ж розлити по стерилізованим банкам і закатати на зиму кришками.
Абрикосово-сливовий компот на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Сливи і абрикоси для приготування компоту, краще всього вибрати стиглі, але не сильно м'які. Потім фрукти переберемо, добре промиємо і обсушим на рушник. Далі викладемо їх у заздалегідь підготовлені чисті банки, заповнюючи їх рівно наполовину. Заллємо плоди до самого верху теплою кип'яченою водою і залишимо приблизно на 5-10 хвилин. Після цього рідину обережно зіллємо в каструлю, додаємо за смаком цукор і прокип'ятимо. Розіллємося гарячий сироп по банкам, закотимо їх дахами і перегорнемо компот догори дном, залишивши в такому стані до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус зі сливи на зиму - рецепти
Абсолютно незвичайну заготовку можна без клопоту зробити із звичайних злив. Далі розповімо, як створити смачний, ароматний соус, який чудово
Грушевий компот на зиму
З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних
Компот з аличі з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
Компот з абрикосів на зиму
Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо