Як же хочеться холодними зимовими днями згадати про літо. Пропонуємо вам вже зараз замислитися над цим питанням і навчитися готувати сливовий компот. Напій виходить дуже запашним, смачним і неймовірно насиченим.
Рецепт сливового компоту на зиму з кісточками
Інгредієнти: зливу садова – 730 г; вода фільтрована – 25 л; цукор – 155 р. Приготування Отже, перед тим, як почати приготування компоту на зиму, сливи ретельно промиємо і викладемо в друшляк стікати. Трилітрову банку ополоснем, ошпарим окропом і кинемо туди підготовлені плоди.
Заллємо майже до самого верху фільтрованою водою і залишимо на 10 хвилин. Після, акуратно зіллємо рідину в каструлю, кинемо цукру і доведемо відвар до закипання. Готовий сироп перельем назад у банку, закотимо кришкою і укутаем заготівлю теплою ковдрою.
Грушево-сливовий компот на зиму
Інгредієнти: вода фільтрована – 25 л; слива синя – 510 г; цукровий пісок – за смаком; груші – 210 р. Приготування Груші промиємо, обріжемо кінці, разрежем фрукти навпіл і викладемо в каструлю з водою. Потім додамо сливи, засипаємо цукор за смаком і проваримо компот 20 хвилин при слабкому кипінні. Скляні банки заздалегідь промиємо, высушим і розіллємося гарячий компот. Закотимо заготівлю кришками, загорніть у ковдру і залишимо сливовий компот з кісточками до повного охолодження, а потім приберемо на зиму в льох.
Сливовий Компот з яблук на зиму
Інгредієнти: яблука червоні – 245 г; слива – 455 г; вода – 530 мл; цукор – 190 р. Приготування Всі фрукти ретельно промиємо і витремо насухо рушником. Яблука разрежем навпіл і видалити серединку. Потім розкладемо їх у банки, додамо сливу з кісточками і заллємо холодною водою. Через 10 хвилин, рідину з банок акуратно зіллємо в емальовану каструлю, кинемо за смаком цукор і прокип'ятимо сироп. Заллємо гарячим відваром фрукти, прикриємо зверху кришкою і залишимо на 15 хвилин настоятися. Остиглий сироп знову перельем в каструлю, поставимо на вогонь і прокип'ятимо ще 1 хвилину. Розіллємося його по банках, закотимо кришками і перевернемо догори денцями. Закутаем компот в теплу ковдру, а після остигання приберемо заготовку на зберігання в льох.
Компот грушево-сливовий на зиму без стерилізації
Інгредієнти: яблука зелені – 3 кг; груші жовті – 3 кг; зливу садова – 4 кг; вода фільтрована – 5 л; цукор кристалічний – за смаком. Приготування А ось ще один простий рецепт приготування смачного сливового компоту на зиму. Яблука і груші промиємо, очистимо від шкірки, насіння і наріжемо великими скибочками. Сливи просто ополоснем і обсушим на рушник. Потім викладемо всі фрукти в каструлю з водою, поставимо посуд на середній вогонь і доведемо рідину до закипання. Проваримо компот хвилин 15 а потім акуратно витиснемо з фруктів весь сік і процідимо напій. Перельем його в чисту каструлю, кинемо за смаком цукровий пісок, розмішуєм і прокип'ятимо. Отриманий ароматний компот можна пити відразу або ж розлити по стерилізованим банкам і закатати на зиму кришками.
Абрикосово-сливовий компот на зиму
Інгредієнти: стиглі абрикоси – 510 г; зливу садова – 515 м; цукор – 245 г; вода фільтрована. Приготування Сливи і абрикоси для приготування компоту, краще всього вибрати стиглі, але не сильно м'які. Потім фрукти переберемо, добре промиємо і обсушим на рушник. Далі викладемо їх у заздалегідь підготовлені чисті банки, заповнюючи їх рівно наполовину. Заллємо плоди до самого верху теплою кип'яченою водою і залишимо приблизно на 5-10 хвилин. Після цього рідину обережно зіллємо в каструлю, додаємо за смаком цукор і прокип'ятимо. Розіллємося гарячий сироп по банкам, закотимо їх дахами і перегорнемо компот догори дном, залишивши в такому стані до повного охолодження.