Соус зі сливи на зиму - рецепти
Соус являє собою рідку приправу і подається він зазвичай до основних страв. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати на зиму соус із слив. Він чудово доповнить будь-яку страву, кардинально змінивши смак продукту, а його яскравий смак допоможе вам отримати справжнє задоволення від їжі.
Гострий соус з сливи на зиму
Інгредієнти:
зливу садова – 2 кг;
часник – 15 г;
гострий перець чилі – 2 шт.;
порошок каррі – 20 г;
сіль – 10 г;
цукор білий – 85 м;
мелений чорний і червоний перець – 25 г;
кориця мелена – 10 р.
Приготування
Сливи промиємо і виймемо акуратно кісточки. Опрацюємо часник, перець і перекрутимо всі інгредієнти через дрібну решітку м'ясорубки. Отриману масу приправимо сіллю, цукром і кинемо всі спеції за смаком. Ретельно перемішати вміст, прокип'ятимо і проваримо хвилин 30. Після цього розкладемо гарячий соус з сухим стерильним баночках і закотимо кришками.
Рецепт соусу сацебелі із слив на зиму
Інгредієнти:
зливу зелена – 3 кг;
часник – 2 головки;
цукор – 110 г;
мелена приправа каррі – 1 пакетик;
кінза свіжа – 1 пучок;
перець червоний гіркий – 2 шт.
Приготування
Фрукти ретельно промиємо, разломаем на половинки і виймемо акуратно кісточки. Гіркий перець опрацюємо, надівши на руки гумові рукавички, і дрібно наріжемо ножем. Підготовлені інгредієнти змішуємо в мисці, кинемо очищені зубчики часнику і перекрутимо все до однорідної маси через м'ясорубку. Отриману масу перекладемо в каструлю і проваримо півгодинки, не забуваючи помішувати. Тепер розіллємо гарячий соус зі сливами з пляшок, закотимо і приберемо на зиму в льох.
Рецепт соусу з жовтої сливи на зиму
Інгредієнти:
жовті стиглі сливи – 5 кг;
вода – 455 мл;
часник – 2 головки;
цукор білий – 40 г;
сіль велика – 20 г;
приправа хмелі-сунелі – 20 р;
перець гострий чилі – за смаком.
Приготування
Сливи промиємо, виймемо кісточки і перекладемо фрукти в каструлю. Заллємо водою і доведемо до кипіння на середньому вогні. Після цього перекладемо ягоди з рідиною в блендер, додати очищений часник, червоний перець без насіння і подрібнити все в пюре. Отриману масу знову перельем в каструлю, прокип'ятимо і кинемо спеції за смаком. Банки заздалегідь стерилізуємо, наповнимо їх гарячим соусом і закотимо кришками. Ось і все, соус ткемалі з жовтої сливи на зиму готовий!
Рецепт соусу з сливи на зиму
Інгредієнти:
яблуко кисле – 2 шт.;
гіркий перець – 1 стручок;
слива – 1250 г;
корінь імбиру – 5 шт.;
есенція оцтова – 10 мл;
сіль – 5 р.
Приготування
Фрукти промиємо, обсушим і виймемо кісточки. Потім перекрутимо їх через м'ясорубку разом з гострим перцем і часниковими часточками. Імбирний корінь очистимо, подрібнити за допомогою терки і кинемо в приготоване раніше сливове пюре. Дольем трохи оцтової кислоти і всиплемо за смаком цукрового піску і солі. Проваримо заготовку при слабкому кипінні, а потім розіллємо гарячий соус з чистим баночках і закрутимо кришками.
Кисло-солодкий соус із слив на зиму
Інгредієнти:
слива – 990 м;
цукор – 95 г;
оцет рисовий – 115 мл;
корінь імбиру – 30 г;
часник – 30 р;
кориця – 1 паличка;
бадьян – 2 шт.;
насіння коріандру – 10 г;
гвоздика суха – 4 шт.
Приготування
Сливу промиємо, видалимо обережно кісточки і знімемо шкірку, затока плоди окропом на 15 хвилин. Потім фруктову м'якоть перекрутимо через м'ясорубку, перекладемо пюре в каструлю і кинемо цукор, подрібнений корінь імбиру, часник, аніс, гвоздику, кардамон і корицю. Додамо трохи оцту, доводимо суміш до кипіння і проваримо 20 хвилин, зрідка помішуючи дерев'яною лопаткою. Гарячий сливовий соус розіллємося по невеликих баночках і закриємо кришками. Загорнемо консервацію в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.
Гострий соус з сливи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиємо і виймемо акуратно кісточки. Опрацюємо часник, перець і перекрутимо всі інгредієнти через дрібну решітку м'ясорубки. Отриману масу приправимо сіллю, цукром і кинемо всі спеції за смаком. Ретельно перемішати вміст, прокип'ятимо і проваримо хвилин 30. Після цього розкладемо гарячий соус з сухим стерильним баночках і закотимо кришками.
Рецепт соусу сацебелі із слив на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти ретельно промиємо, разломаем на половинки і виймемо акуратно кісточки. Гіркий перець опрацюємо, надівши на руки гумові рукавички, і дрібно наріжемо ножем. Підготовлені інгредієнти змішуємо в мисці, кинемо очищені зубчики часнику і перекрутимо все до однорідної маси через м'ясорубку. Отриману масу перекладемо в каструлю і проваримо півгодинки, не забуваючи помішувати. Тепер розіллємо гарячий соус зі сливами з пляшок, закотимо і приберемо на зиму в льох.
Рецепт соусу з жовтої сливи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиємо, виймемо кісточки і перекладемо фрукти в каструлю. Заллємо водою і доведемо до кипіння на середньому вогні. Після цього перекладемо ягоди з рідиною в блендер, додати очищений часник, червоний перець без насіння і подрібнити все в пюре. Отриману масу знову перельем в каструлю, прокип'ятимо і кинемо спеції за смаком. Банки заздалегідь стерилізуємо, наповнимо їх гарячим соусом і закотимо кришками. Ось і все, соус ткемалі з жовтої сливи на зиму готовий!
Рецепт соусу з сливи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти промиємо, обсушим і виймемо кісточки. Потім перекрутимо їх через м'ясорубку разом з гострим перцем і часниковими часточками. Імбирний корінь очистимо, подрібнити за допомогою терки і кинемо в приготоване раніше сливове пюре. Дольем трохи оцтової кислоти і всиплемо за смаком цукрового піску і солі. Проваримо заготовку при слабкому кипінні, а потім розіллємо гарячий соус з чистим баночках і закрутимо кришками.
Кисло-солодкий соус із слив на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Сливу промиємо, видалимо обережно кісточки і знімемо шкірку, затока плоди окропом на 15 хвилин. Потім фруктову м'якоть перекрутимо через м'ясорубку, перекладемо пюре в каструлю і кинемо цукор, подрібнений корінь імбиру, часник, аніс, гвоздику, кардамон і корицю. Додамо трохи оцту, доводимо суміш до кипіння і проваримо 20 хвилин, зрідка помішуючи дерев'яною лопаткою. Гарячий сливовий соус розіллємося по невеликих баночках і закриємо кришками. Загорнемо консервацію в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус із слив до м'яса на зиму
На відміну від магазинних кетчупів такий соус повністю натуральний і не містить шкідливих добавок. Якщо вам хочеться доповнити смак звичайного
Соус з агрусу на зиму - рецепти
Більшість соусів використовують для доповнення м'ясних страв. Але ця приправа покликана перетворити буденне частування в щось незвичайне. Спробуйте
Дуже смачний соус з помідорів на зиму
Протягом сезону масової томатної консервації пропонуємо урізноманітнити ваш асортимент закруток незвичайним соусом. Спробуйте заготовити
Ткемалі з терну на зиму - рецепти
Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна