Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус зі сливи на зиму - рецепти

Соус зі сливи на зиму - рецепти

21-09-2016, 11:55
872
Соус зі сливи на зиму - рецепти
Соус являє собою рідку приправу і подається він зазвичай до основних страв. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати на зиму соус із слив. Він чудово доповнить будь-яку страву, кардинально змінивши смак продукту, а його яскравий смак допоможе вам отримати справжнє задоволення від їжі.
Гострий соус з сливи на зиму
Інгредієнти:

  • зливу садова – 2 кг;

  • часник – 15 г;

  • гострий перець чилі – 2 шт.;

  • порошок каррі – 20 г;

  • сіль – 10 г;

  • цукор білий – 85 м;

  • мелений чорний і червоний перець – 25 г;

  • кориця мелена – 10 р.


  • Приготування
    Сливи промиємо і виймемо акуратно кісточки. Опрацюємо часник, перець і перекрутимо всі інгредієнти через дрібну решітку м'ясорубки. Отриману масу приправимо сіллю, цукром і кинемо всі спеції за смаком. Ретельно перемішати вміст, прокип'ятимо і проваримо хвилин 30. Після цього розкладемо гарячий соус з сухим стерильним баночках і закотимо кришками.
    Рецепт соусу сацебелі із слив на зиму
    Інгредієнти:

  • зливу зелена – 3 кг;

  • часник – 2 головки;

  • цукор – 110 г;

  • мелена приправа каррі – 1 пакетик;

  • кінза свіжа – 1 пучок;

  • перець червоний гіркий – 2 шт.


  • Приготування
    Фрукти ретельно промиємо, разломаем на половинки і виймемо акуратно кісточки. Гіркий перець опрацюємо, надівши на руки гумові рукавички, і дрібно наріжемо ножем. Підготовлені інгредієнти змішуємо в мисці, кинемо очищені зубчики часнику і перекрутимо все до однорідної маси через м'ясорубку. Отриману масу перекладемо в каструлю і проваримо півгодинки, не забуваючи помішувати. Тепер розіллємо гарячий соус зі сливами з пляшок, закотимо і приберемо на зиму в льох.
    Рецепт соусу з жовтої сливи на зиму
    Інгредієнти:

  • жовті стиглі сливи – 5 кг;

  • вода – 455 мл;

  • часник – 2 головки;

  • цукор білий – 40 г;

  • сіль велика – 20 г;

  • приправа хмелі-сунелі – 20 р;

  • перець гострий чилі – за смаком.


  • Приготування
    Сливи промиємо, виймемо кісточки і перекладемо фрукти в каструлю. Заллємо водою і доведемо до кипіння на середньому вогні. Після цього перекладемо ягоди з рідиною в блендер, додати очищений часник, червоний перець без насіння і подрібнити все в пюре. Отриману масу знову перельем в каструлю, прокип'ятимо і кинемо спеції за смаком. Банки заздалегідь стерилізуємо, наповнимо їх гарячим соусом і закотимо кришками. Ось і все, соус ткемалі з жовтої сливи на зиму готовий!
    Рецепт соусу з сливи на зиму
    Інгредієнти:

  • яблуко кисле – 2 шт.;

  • гіркий перець – 1 стручок;

  • слива – 1250 г;

  • корінь імбиру – 5 шт.;

  • есенція оцтова – 10 мл;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Фрукти промиємо, обсушим і виймемо кісточки. Потім перекрутимо їх через м'ясорубку разом з гострим перцем і часниковими часточками. Імбирний корінь очистимо, подрібнити за допомогою терки і кинемо в приготоване раніше сливове пюре. Дольем трохи оцтової кислоти і всиплемо за смаком цукрового піску і солі. Проваримо заготовку при слабкому кипінні, а потім розіллємо гарячий соус з чистим баночках і закрутимо кришками.
    Кисло-солодкий соус із слив на зиму
    Інгредієнти:

  • слива – 990 м;

  • цукор – 95 г;

  • оцет рисовий – 115 мл;

  • корінь імбиру – 30 г;

  • часник – 30 р;

  • кориця – 1 паличка;

  • бадьян – 2 шт.;

  • насіння коріандру – 10 г;

  • гвоздика суха – 4 шт.


  • Приготування
    Сливу промиємо, видалимо обережно кісточки і знімемо шкірку, затока плоди окропом на 15 хвилин. Потім фруктову м'якоть перекрутимо через м'ясорубку, перекладемо пюре в каструлю і кинемо цукор, подрібнений корінь імбиру, часник, аніс, гвоздику, кардамон і корицю. Додамо трохи оцту, доводимо суміш до кипіння і проваримо 20 хвилин, зрідка помішуючи дерев'яною лопаткою. Гарячий сливовий соус розіллємося по невеликих баночках і закриємо кришками. Загорнемо консервацію в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус із слив до м'яса на зиму
    Соус із слив до м'яса на зиму
    На відміну від магазинних кетчупів такий соус повністю натуральний і не містить шкідливих добавок. Якщо вам хочеться доповнити смак звичайного
    Соус з агрусу на зиму - рецепти
    Соус з агрусу на зиму - рецепти
    Більшість соусів використовують для доповнення м'ясних страв. Але ця приправа покликана перетворити буденне частування в щось незвичайне. Спробуйте
    Дуже смачний соус з помідорів на зиму
    Дуже смачний соус з помідорів на зиму
    Протягом сезону масової томатної консервації пропонуємо урізноманітнити ваш асортимент закруток незвичайним соусом. Спробуйте заготовити
    Ткемалі з терну на зиму - рецепти
    Ткемалі з терну на зиму - рецепти
    Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
    Сливи у власному соку
    Сливи у власному соку
    Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна