Соус являє собою рідку приправу і подається він зазвичай до основних страв. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати на зиму соус із слив. Він чудово доповнить будь-яку страву, кардинально змінивши смак продукту, а його яскравий смак допоможе вам отримати справжнє задоволення від їжі.
Гострий соус з сливи на зиму
Інгредієнти: зливу садова – 2 кг; часник – 15 г; гострий перець чилі – 2 шт.; порошок каррі – 20 г; сіль – 10 г; цукор білий – 85 м; мелений чорний і червоний перець – 25 г; кориця мелена – 10 р. Приготування Сливи промиємо і виймемо акуратно кісточки. Опрацюємо часник, перець і перекрутимо всі інгредієнти через дрібну решітку м'ясорубки. Отриману масу приправимо сіллю, цукром і кинемо всі спеції за смаком. Ретельно перемішати вміст, прокип'ятимо і проваримо хвилин 30. Після цього розкладемо гарячий соус з сухим стерильним баночках і закотимо кришками.
Рецепт соусу сацебелі із слив на зиму
Інгредієнти: зливу зелена – 3 кг; часник – 2 головки; цукор – 110 г; мелена приправа каррі – 1 пакетик; кінза свіжа – 1 пучок; перець червоний гіркий – 2 шт. Приготування Фрукти ретельно промиємо, разломаем на половинки і виймемо акуратно кісточки. Гіркий перець опрацюємо, надівши на руки гумові рукавички, і дрібно наріжемо ножем. Підготовлені інгредієнти змішуємо в мисці, кинемо очищені зубчики часнику і перекрутимо все до однорідної маси через м'ясорубку. Отриману масу перекладемо в каструлю і проваримо півгодинки, не забуваючи помішувати. Тепер розіллємо гарячий соус зі сливами з пляшок, закотимо і приберемо на зиму в льох.
Рецепт соусу з жовтої сливи на зиму
Інгредієнти: жовті стиглі сливи – 5 кг; вода – 455 мл; часник – 2 головки; цукор білий – 40 г; сіль велика – 20 г; приправа хмелі-сунелі – 20 р; перець гострий чилі – за смаком. Приготування Сливи промиємо, виймемо кісточки і перекладемо фрукти в каструлю. Заллємо водою і доведемо до кипіння на середньому вогні. Після цього перекладемо ягоди з рідиною в блендер, додати очищений часник, червоний перець без насіння і подрібнити все в пюре. Отриману масу знову перельем в каструлю, прокип'ятимо і кинемо спеції за смаком. Банки заздалегідь стерилізуємо, наповнимо їх гарячим соусом і закотимо кришками. Ось і все, соус ткемалі з жовтої сливи на зиму готовий!
Рецепт соусу з сливи на зиму
Інгредієнти: яблуко кисле – 2 шт.; гіркий перець – 1 стручок; слива – 1250 г; корінь імбиру – 5 шт.; есенція оцтова – 10 мл; сіль – 5 р. Приготування Фрукти промиємо, обсушим і виймемо кісточки. Потім перекрутимо їх через м'ясорубку разом з гострим перцем і часниковими часточками. Імбирний корінь очистимо, подрібнити за допомогою терки і кинемо в приготоване раніше сливове пюре. Дольем трохи оцтової кислоти і всиплемо за смаком цукрового піску і солі. Проваримо заготовку при слабкому кипінні, а потім розіллємо гарячий соус з чистим баночках і закрутимо кришками.
Кисло-солодкий соус із слив на зиму
Інгредієнти: слива – 990 м; цукор – 95 г; оцет рисовий – 115 мл; корінь імбиру – 30 г; часник – 30 р; кориця – 1 паличка; бадьян – 2 шт.; насіння коріандру – 10 г; гвоздика суха – 4 шт. Приготування Сливу промиємо, видалимо обережно кісточки і знімемо шкірку, затока плоди окропом на 15 хвилин. Потім фруктову м'якоть перекрутимо через м'ясорубку, перекладемо пюре в каструлю і кинемо цукор, подрібнений корінь імбиру, часник, аніс, гвоздику, кардамон і корицю. Додамо трохи оцту, доводимо суміш до кипіння і проваримо 20 хвилин, зрідка помішуючи дерев'яною лопаткою. Гарячий сливовий соус розіллємося по невеликих баночках і закриємо кришками. Загорнемо консервацію в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.