Пропонуємо вам на зиму закатати дуже оригінальний і смачний десерт – груші в сиропі. Таке ласощі буде зберігатися дуже довго, і його можна використовувати в якості начинки для пиріжків. Заготівля не забере багато вашого часу, а аромат і чудовий смак фруктів буде радувати вас ще довгий час. Давайте розглянемо декілька простих рецептів приготування груш в сиропі на зиму.
Груші на зиму в цукровому сиропі
Інгредієнти: груші садові – 5 кг; вода фільтрована – 7 л; цукор – 7 ст.; лимонна кислота – 3 ч. ложки. Приготування Отже, плоди ретельно промиємо, разрежем вздовж на 4 частини і акуратно видалити насінну коробочку. Великі груші подрібнити на шматочки, а дрібні залишимо як є. Тепер розкладемо підготовлені фрукти в стерильні банки, заллємо окропом і залишаємо хвилин на 15 трохи охолонути. Далі обережно відвар зіллємо в каструлю, всыпем цукровий пісок і кинемо лимонну кислоту. Прокип'ятимо сироп 5 хвилин, перемішуючи, а потім розіллємо знову по баночках з грушами. Відразу ж закотимо їх простерилизованными кришками і закутаем у вовняну ковдру. Рецепт груш цілком на зиму в сиропі
Інгредієнти: груші стиглі – 2 кг; вода питна – 2 л; цукор – 400 г; лимонна кислота – щіпка. Приготування Груші спочатку промиємо, видалити хвостики і наповнимо банку фруктами. Тепер перекладемо їх в каструлю, пересыпем цукром, заллємо фільтрованою водою і поставимо на плиту, включивши середній вогонь. Коли вода почне закипати, перекладемо груші в банку, додамо суху лимонну кислоту і заллємо киплячим сиропом. Прикриємо зверху кришкою і простерилизуем заготівлю близько 10 хвилин. Закатуємо і залишимо до повного охолодження. Тепер переставимо цілі груші в сиропі на зиму в будь прохолодне місце. Груші часточками в сиропі на зиму
Інгредієнти: груші зелені – 900 г; цукор – 455 г; вода – 990 мл; лимонна кислота – за смаком; кориця – за смаком; ваніль, гвоздика, бадьян . Приготування Перед тим, як приготувати на зиму груші в сиропі фрукти переберемо, вимиємо і обсушим за допомогою рушника. Потім очистимо від шкірки і разрежем на четвертинки. Видалимо акуратно насіннєві коробочки і перекладемо підготовлені фрукти в злегка підкислену воду, щоб вони не потемніли. Після цього розкладемо їх щільно в заздалегідь підготовлені банки, зрізом вниз. Воду закип'ятимо в каструлю, заллємо банки з грушами, прикриємо кришками і почекаємо 5-7 хвилин. Далі обережно відвар зіллємо назад в каструлю, кинемо всі спеції, всыпем цукор за смаком і доведемо до кипіння. Проваримо сироп 3-5 хвилин, помішуючи, і заллємо їм груші. Прикриємо знову кришками і дамо настоятися хвилин на 5. Потім знову зіллємо сироп в каструлю, доводимо його до кипіння, кинемо трохи лимонки і проваримо 5 хвилин. Всі спеції акуратно виловимо шумівкою і заллємо киплячим сиропом груші в банках. Закотимо кришками, перевернемо і тепло укутаем. Залишимо заготовку в такому стані до повного охолодження, а потім переставимо на зберігання в льох. Груші в пряному сиропі на зиму без стерилізації
Інгредієнти: груша садова – 3 шт.; гвоздика – 10 шт.; сухий лист лавровий – 3 шт.; цукор – 310 г; вода питна – 250 мл; запашний перець – 3 шт.; лимонний сік – 1 ст. ложка; червоний пекучий перець – 1 шт. Приготування Для початку давайте зваримо сироп: у каструлю з холодною водою кинемо цукор, додамо трохи лимонного соку і поставимо посуд на середній вогонь. Груші тим часом промиємо, очистимо й наріжемо невеликими шматочками. У киплячий сироп кинемо всі прянощі, груші, зменшимо вогонь і проваримо вміст 30 хвилин. Далі розкладемо ласощі по банках, закрутимо кришками і остудимо.