Консервована диня
Диня – річний, смачний і одночасно з цим корисний продукт. Багато господині роблять з неї на зиму різні заготовки у вигляді варення, компотів і джемів. А ми розповімо вам сьогодні, як в домашніх умовах консервувати диню. Використовувати такі ласощі можна по-різному: як оригінально десерту або додавати для пікантності в випічку, салати і другі страви.
Інгредієнти:
диня середня – 1 шт.;
цукор білий – 55 г;
свіжий імбирний корінь – за смаком;
лимонна кислота – 025 ч. ложки;
вода фільтрована.
Приготування
Отже, стиглу диню добре промиємо і разрежем гострим ножем на 2 половинки. Акуратно виймемо столовою ложкою все насіння, ополоснем її і нарубим тоненькими скибочками. Зріжемо обережно шкірку і подрібнити м'якоть невеликими шматочками. Корінь імбиру ополоснем, витремо кухонним рушником, очистимо від шкірки і подрібнити на тертці.
Кинемо імбир на дно чистих баночок, а потім щільно викладемо підготовлені кубики дині, засиплемо їх цукром і додамо трохи лимонної кислоти. В самому кінці заллємо до самого верху крутий окріп, нещільно прикриємо кришками і встановимо банки в каструлю, на дно якої постелимо тканину або марлю. Наповнимо посуд теплою водою, доведемо її до кипіння, убавим нагрівання і простерилизуем банки протягом 5-10 хвилин. Після цього закотимо їх кришками, укутаем ковдрою і залишаємо остигати, перевернувши догори дном. Готову консервовану диню використовуємо для приготування різних десертів чи їмо просто так з гарячим чаєм.
Інгредієнти:
диня середня – 3 шт.;
лимонна кислота – 5 г;
цукор – 415 г;
вода.
Приготування
Диню промиємо під холодною водою, витремо насухо і разрежем на 2 половинки. Потім за допомогою столової ложки, акуратно виймемо все насіння і зрізаємо шкірку. М'якоть знову ополоснем і промокнем сухим чистим рушником. Продукт наріжемо невеликими кубиками і кинемо в миску.
Далі зваримо сироп: візьмемо каструлю, наллємо в неї воду, кинемо цукор і трохи лимонної кислоти. Все ретельно перемішати і поставимо посуд на середній вогонь. Після закипання, зменшимо нагрів і проваримо вміст 5 хвилин. Тепер викладемо шматочки дині в чисті літрові баночки і заллємо гарячим солодким сиропом. Відразу ж закотимо їх кришками і накриємо чимось теплим. Залишимо консервовану в сиропі диню в такому стані до повного охолодження, а потім переставимо заготовку в льох або холодильник.
Інгредієнти:
диня середня – 1 шт.;
вода фільтрована – 220 мл;
мед рідкий – 20 мл;
оцет столовий 9% – 105 мл;
мелена кориця – 5 г;
мелений сухий імбир – 5 р.
Приготування
Для початку диню промиємо, высушим, очистимо від шкірки і насіння. Отриману м'якоть наріжемо однаковими невеликими шматочками.
Далі в каструлю наллємо кип'ячену воду, кинемо мелену корицю, імбир і покладемо мед. Усе ретельно перемішаємо, додамо оцет і поставимо посуд на середній вогонь. Доведемо вміст до закипання і, помішуючи, проваримо 5 хвилин.
Тим часом підготуємо банки: промиємо їх і высушим. Щільно викладемо в них підготовлені скибочки дині, заллємо повністю гарячим маринадом, прикриємо кришками і простерилизуем зручним для вас способом протягом 10 хвилин. Потім закотимо консервацію кришками, перевернемо догори дном і загорніть заготовку в теплий плед. Після охолодження переставимо банки у прохолодне місце. Через кілька днів ласощі повністю приготуватися і його можна подавати до столу. Готова консервована диня за смаком виходить як ананас і прекрасно підійде як десерт до чаю.
Рецепт консервованої дині
Інгредієнти:
Приготування
Отже, стиглу диню добре промиємо і разрежем гострим ножем на 2 половинки. Акуратно виймемо столовою ложкою все насіння, ополоснем її і нарубим тоненькими скибочками. Зріжемо обережно шкірку і подрібнити м'якоть невеликими шматочками. Корінь імбиру ополоснем, витремо кухонним рушником, очистимо від шкірки і подрібнити на тертці.
Кинемо імбир на дно чистих баночок, а потім щільно викладемо підготовлені кубики дині, засиплемо їх цукром і додамо трохи лимонної кислоти. В самому кінці заллємо до самого верху крутий окріп, нещільно прикриємо кришками і встановимо банки в каструлю, на дно якої постелимо тканину або марлю. Наповнимо посуд теплою водою, доведемо її до кипіння, убавим нагрівання і простерилизуем банки протягом 5-10 хвилин. Після цього закотимо їх кришками, укутаем ковдрою і залишаємо остигати, перевернувши догори дном. Готову консервовану диню використовуємо для приготування різних десертів чи їмо просто так з гарячим чаєм.
Рецепт консервованої дині без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Диню промиємо під холодною водою, витремо насухо і разрежем на 2 половинки. Потім за допомогою столової ложки, акуратно виймемо все насіння і зрізаємо шкірку. М'якоть знову ополоснем і промокнем сухим чистим рушником. Продукт наріжемо невеликими кубиками і кинемо в миску.
Далі зваримо сироп: візьмемо каструлю, наллємо в неї воду, кинемо цукор і трохи лимонної кислоти. Все ретельно перемішати і поставимо посуд на середній вогонь. Після закипання, зменшимо нагрів і проваримо вміст 5 хвилин. Тепер викладемо шматочки дині в чисті літрові баночки і заллємо гарячим солодким сиропом. Відразу ж закотимо їх кришками і накриємо чимось теплим. Залишимо консервовану в сиропі диню в такому стані до повного охолодження, а потім переставимо заготовку в льох або холодильник.
Як консервувати диню на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Для початку диню промиємо, высушим, очистимо від шкірки і насіння. Отриману м'якоть наріжемо однаковими невеликими шматочками.
Далі в каструлю наллємо кип'ячену воду, кинемо мелену корицю, імбир і покладемо мед. Усе ретельно перемішаємо, додамо оцет і поставимо посуд на середній вогонь. Доведемо вміст до закипання і, помішуючи, проваримо 5 хвилин.
Тим часом підготуємо банки: промиємо їх і высушим. Щільно викладемо в них підготовлені скибочки дині, заллємо повністю гарячим маринадом, прикриємо кришками і простерилизуем зручним для вас способом протягом 10 хвилин. Потім закотимо консервацію кришками, перевернемо догори дном і загорніть заготовку в теплий плед. Після охолодження переставимо банки у прохолодне місце. Через кілька днів ласощі повністю приготуватися і його можна подавати до столу. Готова консервована диня за смаком виходить як ананас і прекрасно підійде як десерт до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перець в томатній заливці на зиму
Хороші варіанти заготовки перців описані в цій статті. Розповімо, як консервувати ці овочі в яскравій ароматною томатної заливки. Підкажемо тільки
Компот з дині на зиму – рецепти
По-справжньому незвичайну заготівлю пропонуємо створити за рецептами, які описані далі. Розповімо, як зварити дивовижно ароматний, насичений компот з
Сливовий компот з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб пустити в хід великий сливовий фруктовий врожай - консервування різних напоїв, в нашому випадку це буде компот. Далі підкажемо, як
Цукати з дині в домашніх умовах
Чудовий спосіб заготівлі дині на зиму - зробити дивовижні, неймовірно смачні цукати. Вони виходять на кшталт цукерок, які з задоволенням будуть їсти
Морозиво з дині в домашніх умовах
Найбільш смачним вийдуть морозиво, якщо зробити його з додаванням сезонних фруктів або ягід. Спробуйте пустити пару часточок ароматної дині на
Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,