» » Консервована диня

Консервована диня

Консервована диня
Диня – річний, смачний і одночасно з цим корисний продукт. Багато господині роблять з неї на зиму різні заготовки у вигляді варення, компотів і джемів. А ми розповімо вам сьогодні, як в домашніх умовах консервувати диню. Використовувати такі ласощі можна по-різному: як оригінально десерту або додавати для пікантності в випічку, салати і другі страви.

Рецепт консервованої дині


Інгредієнти:

  • диня середня – 1 шт.;

  • цукор білий – 55 г;

  • свіжий імбирний корінь – за смаком;

  • лимонна кислота – 025 ч. ложки;

  • вода фільтрована.


  • Приготування
    Отже, стиглу диню добре промиємо і разрежем гострим ножем на 2 половинки. Акуратно виймемо столовою ложкою все насіння, ополоснем її і нарубим тоненькими скибочками. Зріжемо обережно шкірку і подрібнити м'якоть невеликими шматочками. Корінь імбиру ополоснем, витремо кухонним рушником, очистимо від шкірки і подрібнити на тертці.
    Кинемо імбир на дно чистих баночок, а потім щільно викладемо підготовлені кубики дині, засиплемо їх цукром і додамо трохи лимонної кислоти. В самому кінці заллємо до самого верху крутий окріп, нещільно прикриємо кришками і встановимо банки в каструлю, на дно якої постелимо тканину або марлю. Наповнимо посуд теплою водою, доведемо її до кипіння, убавим нагрівання і простерилизуем банки протягом 5-10 хвилин. Після цього закотимо їх кришками, укутаем ковдрою і залишаємо остигати, перевернувши догори дном. Готову консервовану диню використовуємо для приготування різних десертів чи їмо просто так з гарячим чаєм.

    Рецепт консервованої дині без стерилізації


    Інгредієнти:

  • диня середня – 3 шт.;

  • лимонна кислота – 5 г;

  • цукор – 415 г;

  • вода.


  • Приготування
    Диню промиємо під холодною водою, витремо насухо і разрежем на 2 половинки. Потім за допомогою столової ложки, акуратно виймемо все насіння і зрізаємо шкірку. М'якоть знову ополоснем і промокнем сухим чистим рушником. Продукт наріжемо невеликими кубиками і кинемо в миску.
    Далі зваримо сироп: візьмемо каструлю, наллємо в неї воду, кинемо цукор і трохи лимонної кислоти. Все ретельно перемішати і поставимо посуд на середній вогонь. Після закипання, зменшимо нагрів і проваримо вміст 5 хвилин. Тепер викладемо шматочки дині в чисті літрові баночки і заллємо гарячим солодким сиропом. Відразу ж закотимо їх кришками і накриємо чимось теплим. Залишимо консервовану в сиропі диню в такому стані до повного охолодження, а потім переставимо заготовку в льох або холодильник.

    Як консервувати диню на зиму?


    Інгредієнти:

  • диня середня – 1 шт.;

  • вода фільтрована – 220 мл;

  • мед рідкий – 20 мл;

  • оцет столовий 9% – 105 мл;

  • мелена кориця – 5 г;

  • мелений сухий імбир – 5 р.


  • Приготування
    Для початку диню промиємо, высушим, очистимо від шкірки і насіння. Отриману м'якоть наріжемо однаковими невеликими шматочками.
    Далі в каструлю наллємо кип'ячену воду, кинемо мелену корицю, імбир і покладемо мед. Усе ретельно перемішаємо, додамо оцет і поставимо посуд на середній вогонь. Доведемо вміст до закипання і, помішуючи, проваримо 5 хвилин.
    Тим часом підготуємо банки: промиємо їх і высушим. Щільно викладемо в них підготовлені скибочки дині, заллємо повністю гарячим маринадом, прикриємо кришками і простерилизуем зручним для вас способом протягом 10 хвилин. Потім закотимо консервацію кришками, перевернемо догори дном і загорніть заготовку в теплий плед. Після охолодження переставимо банки у прохолодне місце. Через кілька днів ласощі повністю приготуватися і його можна подавати до столу. Готова консервована диня за смаком виходить як ананас і прекрасно підійде як десерт до чаю.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:58
    Переглядів: 331