Перець в томатній заливці на зиму
Взимку, коли на прилавках магазинів дуже мало свіжих овочів, так приємно відкрити баночку з домашньою консервацією і насолодитися чудовим смаком літніх овочів. В обов'язковому порядку господині зазвичай заготовляють помідори та огірки, а ще ми хочемо розповісти вам про приготуванні перцю в томатній заливці на зиму. Він вийде дуже смачним, яскравим, ароматним і прекрасно виступить в якості доповнення до повсякденних страв.
Інгредієнти:
перець червоний гіркий – 510 г;
помідори – 990 м;
цукор – 30 г;
сіль – 10 г;
мелений коріандр – 5 г;
гвоздика – 4 шт.;
сухий лист лавровий – 1 шт.;
олія рослинна – 20 мл
Приготування
Для заготівлі візьмемо гострий червоний перець хорошої якості. Кладемо його в ємність з холодною питною водою і добре промиємо від забруднень. Далі відріжемо ножицями зелений хвостик. Помідори ополоснем, обсушим і перекрутимо кілька разів через м'ясорубку. Отримане пюре перельем в каструлю і поставимо посуд на середній вогонь. Прокип'ятимо вміст і кинемо сіль, цукор, мелений коріандр сухий, лавровий листок, кілька бутонів гвоздики і наллємо соняшникову олію. Перемішати масу, спробуємо на смак і проваримо 10 хвилин. Потім викладемо в отриманий соус гіркий перець, кип'ятимо 10 хвилин, і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин. Банки з кришками заздалегідь простерилизуем і розкладемо щільно гарячий перець. Заллємо все томатною заливкою, закотимо консервацію кришками, перевернемо догори денцем і добре укутаем чим-небудь теплим. Після охолодження переставимо баночки в льох.
Інгредієнти:
різнокольоровий болгарський перець – 5 кг;
томатний натуральний сік – 3 л;
масло рослинне – 215 мл;
цукор білий – 110 г;
сіль дрібна – 30 г;
оцтова есенція – 20 мл;
спеції.
Приготування
Перці промиємо, акуратно видаліть плодоніжку і виймемо все насіння. Потім наріжемо овочі широкими смужками. Томатний сік виллємо в каструлю, кинемо за смаком цукор, сіль, спеції і введемо оцтову есенцію. Доведемо рідина на середньому вогні до закипання, викладемо підготовлений перець і додамо стакан рослинного масла. Проваримо вміст 15 хвилин, а потім розкладемо болгарський перець з томатною заливкою за чистим сухим баночках і закриємо кришками. Поставимо консервацію догори дном, укутаем в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.
Інгредієнти:
болгарський різнобарвний перець – 610 г;
часник – 10 г;
помідори стиглі – 480 м;
масло рослинне – 30 мл;
цукор білий – 20 г;
сіль йодована – 15 г;
оцет столовий 9% – 30 мл
Приготування
Для приготування цієї чудесної заготовки в томатній заливці на зиму, перець ретельно промиємо, зріжемо капелюшки, виймемо акуратно все насіння і разрежем кожен овоч на 4 частини. Стиглі помідори ополоснем під проточною водою і подрібнити на невеликі шматочки, а часник опрацюємо і дрібно нашинкуем ножем. Далі викладаємо підготовлені інгредієнти, крім перцю, в чашу блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Тепер перельем томатний соус в глибоку каструлю, поставимо посуд на вогонь і прокип'ятимо вміст на середньому вогні протягом 5 хвилин. Потім підсолимо, кинемо цукор, додамо масло і проваримо масу ще 5 хвилин. Після цього викладемо перець і продовжимо готувати 20 хвилин. В самому кінці введемо столовий оцет і, періодично помішуючи, протомим всі 15 хвилин. Готовий перець розкладемо по банкам і заллємо томатно-часниковою підливкою. Закотимо консервацію кришками і, перевернувши банки, залишимо їх в такому стані до охолодження.
Гострий перець в томатній заливці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для заготівлі візьмемо гострий червоний перець хорошої якості. Кладемо його в ємність з холодною питною водою і добре промиємо від забруднень. Далі відріжемо ножицями зелений хвостик. Помідори ополоснем, обсушим і перекрутимо кілька разів через м'ясорубку. Отримане пюре перельем в каструлю і поставимо посуд на середній вогонь. Прокип'ятимо вміст і кинемо сіль, цукор, мелений коріандр сухий, лавровий листок, кілька бутонів гвоздики і наллємо соняшникову олію. Перемішати масу, спробуємо на смак і проваримо 10 хвилин. Потім викладемо в отриманий соус гіркий перець, кип'ятимо 10 хвилин, і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин. Банки з кришками заздалегідь простерилизуем і розкладемо щільно гарячий перець. Заллємо все томатною заливкою, закотимо консервацію кришками, перевернемо догори денцем і добре укутаем чим-небудь теплим. Після охолодження переставимо баночки в льох.
Рецепт перцю в томатній заливці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перці промиємо, акуратно видаліть плодоніжку і виймемо все насіння. Потім наріжемо овочі широкими смужками. Томатний сік виллємо в каструлю, кинемо за смаком цукор, сіль, спеції і введемо оцтову есенцію. Доведемо рідина на середньому вогні до закипання, викладемо підготовлений перець і додамо стакан рослинного масла. Проваримо вміст 15 хвилин, а потім розкладемо болгарський перець з томатною заливкою за чистим сухим баночках і закриємо кришками. Поставимо консервацію догори дном, укутаем в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.
Смажений перець в томатній заливці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цієї чудесної заготовки в томатній заливці на зиму, перець ретельно промиємо, зріжемо капелюшки, виймемо акуратно все насіння і разрежем кожен овоч на 4 частини. Стиглі помідори ополоснем під проточною водою і подрібнити на невеликі шматочки, а часник опрацюємо і дрібно нашинкуем ножем. Далі викладаємо підготовлені інгредієнти, крім перцю, в чашу блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Тепер перельем томатний соус в глибоку каструлю, поставимо посуд на вогонь і прокип'ятимо вміст на середньому вогні протягом 5 хвилин. Потім підсолимо, кинемо цукор, додамо масло і проваримо масу ще 5 хвилин. Після цього викладемо перець і продовжимо готувати 20 хвилин. В самому кінці введемо столовий оцет і, періодично помішуючи, протомим всі 15 хвилин. Готовий перець розкладемо по банкам і заллємо томатно-часниковою підливкою. Закотимо консервацію кришками і, перевернувши банки, залишимо їх в такому стані до охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томати в желе на зиму
Баночку цієї неймовірної заготовки неодмінно потрібно зробити кожній хазяєчці. Томати в желе підкорять кожного любителя незвичайної консервації. Таку
Перець, фарширований овочами на зиму
Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити за простими рецептами. Далі розповімо, як по-новому консервувати болгарські перці - закриємо їх
Консервована диня
Чудовий спосіб пустити в справу великий урожай дині - законсервувати її. Далі підкажемо, як цікаво заготовити солодкі плоди кількома простими
Сливовий компот з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб пустити в хід великий сливовий фруктовий врожай - консервування різних напоїв, в нашому випадку це буде компот. Далі підкажемо, як
Соус зі сливи на зиму - рецепти
Абсолютно незвичайну заготовку можна без клопоту зробити із звичайних злив. Далі розповімо, як створити смачний, ароматний соус, який чудово
Дуже смачний соус з помідорів на зиму
Протягом сезону масової томатної консервації пропонуємо урізноманітнити ваш асортимент закруток незвичайним соусом. Спробуйте заготовити