Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Перець в томатній заливці на зиму

Перець в томатній заливці на зиму

23-09-2016, 09:05
1 091
Перець в томатній заливці на зиму
Взимку, коли на прилавках магазинів дуже мало свіжих овочів, так приємно відкрити баночку з домашньою консервацією і насолодитися чудовим смаком літніх овочів. В обов'язковому порядку господині зазвичай заготовляють помідори та огірки, а ще ми хочемо розповісти вам про приготуванні перцю в томатній заливці на зиму. Він вийде дуже смачним, яскравим, ароматним і прекрасно виступить в якості доповнення до повсякденних страв.

Гострий перець в томатній заливці на зиму


Інгредієнти:

  • перець червоний гіркий – 510 г;

  • помідори – 990 м;

  • цукор – 30 г;

  • сіль – 10 г;

  • мелений коріандр – 5 г;

  • гвоздика – 4 шт.;

  • сухий лист лавровий – 1 шт.;

  • олія рослинна – 20 мл


  • Приготування
    Для заготівлі візьмемо гострий червоний перець хорошої якості. Кладемо його в ємність з холодною питною водою і добре промиємо від забруднень. Далі відріжемо ножицями зелений хвостик. Помідори ополоснем, обсушим і перекрутимо кілька разів через м'ясорубку. Отримане пюре перельем в каструлю і поставимо посуд на середній вогонь. Прокип'ятимо вміст і кинемо сіль, цукор, мелений коріандр сухий, лавровий листок, кілька бутонів гвоздики і наллємо соняшникову олію. Перемішати масу, спробуємо на смак і проваримо 10 хвилин. Потім викладемо в отриманий соус гіркий перець, кип'ятимо 10 хвилин, і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин. Банки з кришками заздалегідь простерилизуем і розкладемо щільно гарячий перець. Заллємо все томатною заливкою, закотимо консервацію кришками, перевернемо догори денцем і добре укутаем чим-небудь теплим. Після охолодження переставимо баночки в льох.

    Рецепт перцю в томатній заливці на зиму


    Інгредієнти:

  • різнокольоровий болгарський перець – 5 кг;

  • томатний натуральний сік – 3 л;

  • масло рослинне – 215 мл;

  • цукор білий – 110 г;

  • сіль дрібна – 30 г;

  • оцтова есенція – 20 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Перці промиємо, акуратно видаліть плодоніжку і виймемо все насіння. Потім наріжемо овочі широкими смужками. Томатний сік виллємо в каструлю, кинемо за смаком цукор, сіль, спеції і введемо оцтову есенцію. Доведемо рідина на середньому вогні до закипання, викладемо підготовлений перець і додамо стакан рослинного масла. Проваримо вміст 15 хвилин, а потім розкладемо болгарський перець з томатною заливкою за чистим сухим баночках і закриємо кришками. Поставимо консервацію догори дном, укутаем в теплу ковдру і залишимо так до повного охолодження.

    Смажений перець в томатній заливці на зиму


    Інгредієнти:

  • болгарський різнобарвний перець – 610 г;

  • часник – 10 г;

  • помідори стиглі – 480 м;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • цукор білий – 20 г;

  • сіль йодована – 15 г;

  • оцет столовий 9% – 30 мл


  • Приготування
    Для приготування цієї чудесної заготовки в томатній заливці на зиму, перець ретельно промиємо, зріжемо капелюшки, виймемо акуратно все насіння і разрежем кожен овоч на 4 частини. Стиглі помідори ополоснем під проточною водою і подрібнити на невеликі шматочки, а часник опрацюємо і дрібно нашинкуем ножем. Далі викладаємо підготовлені інгредієнти, крім перцю, в чашу блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Тепер перельем томатний соус в глибоку каструлю, поставимо посуд на вогонь і прокип'ятимо вміст на середньому вогні протягом 5 хвилин. Потім підсолимо, кинемо цукор, додамо масло і проваримо масу ще 5 хвилин. Після цього викладемо перець і продовжимо готувати 20 хвилин. В самому кінці введемо столовий оцет і, періодично помішуючи, протомим всі 15 хвилин. Готовий перець розкладемо по банкам і заллємо томатно-часниковою підливкою. Закотимо консервацію кришками і, перевернувши банки, залишимо їх в такому стані до охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Томати в желе на зиму
    Томати в желе на зиму
    Баночку цієї неймовірної заготовки неодмінно потрібно зробити кожній хазяєчці. Томати в желе підкорять кожного любителя незвичайної консервації. Таку
    Перець, фарширований овочами на зиму
    Перець, фарширований овочами на зиму
    Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити за простими рецептами. Далі розповімо, як по-новому консервувати болгарські перці - закриємо їх
    Консервована диня
    Консервована диня
    Чудовий спосіб пустити в справу великий урожай дині - законсервувати її. Далі підкажемо, як цікаво заготовити солодкі плоди кількома простими
    Сливовий компот з кісточками на зиму
    Сливовий компот з кісточками на зиму
    Ідеальний спосіб пустити в хід великий сливовий фруктовий врожай - консервування різних напоїв, в нашому випадку це буде компот. Далі підкажемо, як
    Соус зі сливи на зиму - рецепти
    Соус зі сливи на зиму - рецепти
    Абсолютно незвичайну заготовку можна без клопоту зробити із звичайних злив. Далі розповімо, як створити смачний, ароматний соус, який чудово
    Дуже смачний соус з помідорів на зиму
    Дуже смачний соус з помідорів на зиму
    Протягом сезону масової томатної консервації пропонуємо урізноманітнити ваш асортимент закруток незвичайним соусом. Спробуйте заготовити