Перець, фарширований овочами на зиму
Перець, фарширований овочами, на зиму – одна з оригінальних і смачних заготовок. В результаті ви отримаєте відмінне доповнення до м'ясних страв, різних гарнірів і каш. Пропонуємо вам кілька найсмачніших рецептів фарширований овочами перцю, ви вибирайте для себе найбільш прийнятний і відповідний.
Інгредієнти:
перець різнобарвний солодкий – 35 шт.;
перець стручковий гіркий – 1 шт.;
олія – 125 мл;
білокачанна капуста – 3 кг;
часник – 11 зубчиків;
свіжа зелень – 2 пучка;
морква – 2 шт.
Для маринаду:
вода питна – 1 л;
оцет – 120 мл;
сіль поварена – 20 г;
цукор кристалічний – 10 р.
Приготування
Пропонуємо вам простий класичний рецепт приготування фаршированого овочами перцю на зиму. Солодкий перець промиємо, очистимо від насіння, опустимо в киплячу воду і засечем 5 хвилин. Потім рідину зіллємо, а овочі остудимо, виклавши на рушник. Морква опрацюємо, натремо на крупній терочке. Зелень подрібнити, капусту нашинкуем тоненькою соломкою, а часник і гіркий перчик порубаємо маленькими шматочками. Всі розмішуєм у великій мисці, підсолимо і нафаршируємо болгарські перці отриманою начинкою. Викладемо їх у банки і перейдемо до приготування маринаду.
У воду кинемо сіль, цукор, виллємо оцет і рослинне масло. Прокип'ятимо суміш і заллємо в банки з перцем. Закотимо консервацію кришками і залишаємо остигати.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 3 кг;
різнокольоровий болгарський перець – 3 кг;
кухонна сіль – 15 г;
морква – 1 кг
Для заливки:
сіль велика – 30 г;
томатний натуральний сік – 2 л;
масло рослинне – 405 мл;
оцет – 145 мл;
цукор – 185 р.
Приготування
Капусту і моркву опрацюємо і дрібно порубаємо ножем. Потім змішуємо овочі в мисці, підсолимо за смаком і помнем гарненько руками. Перець промиємо, виймемо акуратно насіння, наповнимо їх овочевий масою і викладемо в таз.
У каструлю виллємо сік, рослинне масло, оцет, кинемо одночасно сіль і цукор в зазначених пропорціях. Ретельно перемішати, прокип'ятимо на сильному вогні, і заллємо перці. Проваримо все разом протягом 35 хвилин, а потім розкладемо заготовку по стерильним банкам, щільно утрамбовувавши овочі. Закотимо банки кришками, закутаем в ковдру і залишаємо остигати приблизно на добу.
Інгредієнти:
болгарський різнобарвний перець – 10 шт.;
сирий рис – 125 г;
цибулина – 2 шт.;
морква – 3 шт.;
каррі – за смаком;
цукор – 10 г;
масло рослинне – 55 мл;
томатна паста – 20 мл;
вода;
оцет;
сіль – за смаком.
Приготування
Болгарський перець, цибулю і моркву заллємо на деякий час водою. Далі перці опрацюємо, виймемо все насіння, а морква з цибулею очистимо і подрібнити. Рис промиємо кілька разів, а потім заллємо окропом і залишимо для набухання. У сковороді розігріємо масло, кинемо цибулю, моркву і обсмажимо, помішуючи, 5-7 хвилин. Рис відваримо до готовності, змішаємо з овочами і наллємо трохи водички. Протушкуйте всі разом і знімемо посуд з плити. Підготовлений перець окунем на кілька секунд у гарячу воду, нафаршируємо приготовленої начинкою і складемо в стерильні банки.
Томатну пасту розведемо водою, кинемо трохи цукру, солі, каррі і подрібнену зелень. Доведемо томатний соус до кипіння і проваримо 5 хвилин, знімаючи пінку. Розіллємося гарячу заливку по банкам, додамо в кожну по ложечці оцту, прикриємо зверху кришкою і поставимо в аерогриль для стерилізації. Стерилізуємо консервацію 35 хвилин при температурі 155 градусів, закатуємо кришками, закутуємо в тепло і залишаємо перець, фарширований овочами на зиму в томаті остигати.
Перець, фарширований овочами на зиму з капустою
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Пропонуємо вам простий класичний рецепт приготування фаршированого овочами перцю на зиму. Солодкий перець промиємо, очистимо від насіння, опустимо в киплячу воду і засечем 5 хвилин. Потім рідину зіллємо, а овочі остудимо, виклавши на рушник. Морква опрацюємо, натремо на крупній терочке. Зелень подрібнити, капусту нашинкуем тоненькою соломкою, а часник і гіркий перчик порубаємо маленькими шматочками. Всі розмішуєм у великій мисці, підсолимо і нафаршируємо болгарські перці отриманою начинкою. Викладемо їх у банки і перейдемо до приготування маринаду.
У воду кинемо сіль, цукор, виллємо оцет і рослинне масло. Прокип'ятимо суміш і заллємо в банки з перцем. Закотимо консервацію кришками і залишаємо остигати.
Перець, фарширований овочами на зиму, без стерилізації
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Капусту і моркву опрацюємо і дрібно порубаємо ножем. Потім змішуємо овочі в мисці, підсолимо за смаком і помнем гарненько руками. Перець промиємо, виймемо акуратно насіння, наповнимо їх овочевий масою і викладемо в таз.
У каструлю виллємо сік, рослинне масло, оцет, кинемо одночасно сіль і цукор в зазначених пропорціях. Ретельно перемішати, прокип'ятимо на сильному вогні, і заллємо перці. Проваримо все разом протягом 35 хвилин, а потім розкладемо заготовку по стерильним банкам, щільно утрамбовувавши овочі. Закотимо банки кришками, закутаем в ковдру і залишаємо остигати приблизно на добу.
Перець, фарширований овочами і рисом на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець, цибулю і моркву заллємо на деякий час водою. Далі перці опрацюємо, виймемо все насіння, а морква з цибулею очистимо і подрібнити. Рис промиємо кілька разів, а потім заллємо окропом і залишимо для набухання. У сковороді розігріємо масло, кинемо цибулю, моркву і обсмажимо, помішуючи, 5-7 хвилин. Рис відваримо до готовності, змішаємо з овочами і наллємо трохи водички. Протушкуйте всі разом і знімемо посуд з плити. Підготовлений перець окунем на кілька секунд у гарячу воду, нафаршируємо приготовленої начинкою і складемо в стерильні банки.
Томатну пасту розведемо водою, кинемо трохи цукру, солі, каррі і подрібнену зелень. Доведемо томатний соус до кипіння і проваримо 5 хвилин, знімаючи пінку. Розіллємося гарячу заливку по банкам, додамо в кожну по ложечці оцту, прикриємо зверху кришкою і поставимо в аерогриль для стерилізації. Стерилізуємо консервацію 35 хвилин при температурі 155 градусів, закатуємо кришками, закутуємо в тепло і залишаємо перець, фарширований овочами на зиму в томаті остигати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширований перець на зиму
Не варто відмовляти собі в улюблених стравах, які звичайно готують тільки влітку. Наприклад, фарширований перець успішно консервують. В результаті
Перець в томатній заливці на зиму
Хороші варіанти заготовки перців описані в цій статті. Розповімо, як консервувати ці овочі в яскравій ароматною томатної заливки. Підкажемо тільки
Томати в желе на зиму
Баночку цієї неймовірної заготовки неодмінно потрібно зробити кожній хазяєчці. Томати в желе підкорять кожного любителя незвичайної консервації. Таку
Сливовий компот з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб пустити в хід великий сливовий фруктовий врожай - консервування різних напоїв, в нашому випадку це буде компот. Далі підкажемо, як
Як приготувати фарширований перець в мультиварці?
Приготувати улюблену страву - фаршировані перці, можна без клопоту, якщо використовувати в процесі диво помічницю - мультиварку. Вам потрібно лише
Соус зі сливи на зиму - рецепти
Абсолютно незвичайну заготовку можна без клопоту зробити із звичайних злив. Далі розповімо, як створити смачний, ароматний соус, який чудово