Перець, фарширований овочами, на зиму – одна з оригінальних і смачних заготовок. В результаті ви отримаєте відмінне доповнення до м'ясних страв, різних гарнірів і каш. Пропонуємо вам кілька найсмачніших рецептів фарширований овочами перцю, ви вибирайте для себе найбільш прийнятний і відповідний.
Перець, фарширований овочами на зиму з капустою
Інгредієнти:
перець різнобарвний солодкий – 35 шт.; перець стручковий гіркий – 1 шт.; олія – 125 мл; білокачанна капуста – 3 кг; часник – 11 зубчиків; свіжа зелень – 2 пучка; морква – 2 шт. Для маринаду:
вода питна – 1 л; оцет – 120 мл; сіль поварена – 20 г; цукор кристалічний – 10 р. Приготування Пропонуємо вам простий класичний рецепт приготування фаршированого овочами перцю на зиму. Солодкий перець промиємо, очистимо від насіння, опустимо в киплячу воду і засечем 5 хвилин. Потім рідину зіллємо, а овочі остудимо, виклавши на рушник. Морква опрацюємо, натремо на крупній терочке. Зелень подрібнити, капусту нашинкуем тоненькою соломкою, а часник і гіркий перчик порубаємо маленькими шматочками. Всі розмішуєм у великій мисці, підсолимо і нафаршируємо болгарські перці отриманою начинкою. Викладемо їх у банки і перейдемо до приготування маринаду.
У воду кинемо сіль, цукор, виллємо оцет і рослинне масло. Прокип'ятимо суміш і заллємо в банки з перцем. Закотимо консервацію кришками і залишаємо остигати.
Перець, фарширований овочами на зиму, без стерилізації
Інгредієнти: білокачанна капуста – 3 кг; різнокольоровий болгарський перець – 3 кг; кухонна сіль – 15 г; морква – 1 кг Для заливки:
сіль велика – 30 г; томатний натуральний сік – 2 л; масло рослинне – 405 мл; оцет – 145 мл; цукор – 185 р. Приготування Капусту і моркву опрацюємо і дрібно порубаємо ножем. Потім змішуємо овочі в мисці, підсолимо за смаком і помнем гарненько руками. Перець промиємо, виймемо акуратно насіння, наповнимо їх овочевий масою і викладемо в таз.
У каструлю виллємо сік, рослинне масло, оцет, кинемо одночасно сіль і цукор в зазначених пропорціях. Ретельно перемішати, прокип'ятимо на сильному вогні, і заллємо перці. Проваримо все разом протягом 35 хвилин, а потім розкладемо заготовку по стерильним банкам, щільно утрамбовувавши овочі. Закотимо банки кришками, закутаем в ковдру і залишаємо остигати приблизно на добу.
Перець, фарширований овочами і рисом на зиму
Інгредієнти: болгарський різнобарвний перець – 10 шт.; сирий рис – 125 г; цибулина – 2 шт.; морква – 3 шт.; каррі – за смаком; цукор – 10 г; масло рослинне – 55 мл; томатна паста – 20 мл; вода; оцет; сіль – за смаком. Приготування Болгарський перець, цибулю і моркву заллємо на деякий час водою. Далі перці опрацюємо, виймемо все насіння, а морква з цибулею очистимо і подрібнити. Рис промиємо кілька разів, а потім заллємо окропом і залишимо для набухання. У сковороді розігріємо масло, кинемо цибулю, моркву і обсмажимо, помішуючи, 5-7 хвилин. Рис відваримо до готовності, змішаємо з овочами і наллємо трохи водички. Протушкуйте всі разом і знімемо посуд з плити. Підготовлений перець окунем на кілька секунд у гарячу воду, нафаршируємо приготовленої начинкою і складемо в стерильні банки.
Томатну пасту розведемо водою, кинемо трохи цукру, солі, каррі і подрібнену зелень. Доведемо томатний соус до кипіння і проваримо 5 хвилин, знімаючи пінку. Розіллємося гарячу заливку по банкам, додамо в кожну по ложечці оцту, прикриємо зверху кришкою і поставимо в аерогриль для стерилізації. Стерилізуємо консервацію 35 хвилин при температурі 155 градусів, закатуємо кришками, закутуємо в тепло і залишаємо перець, фарширований овочами на зиму в томаті остигати.