Томати в желе на зиму
Томати в желе – дивовижне і яскраве доповнення до зимового столу. Поєднання надійності, простоти приготування і відмінного післясмаку, стане приємним сюрпризом для всіх господинь, які вирішили побалувати своїх рідних новими заготовками.
Інгредієнти:
помідори щільні – 700 г;
цибуля біла – 60 г;
сухий лист лавровий – 1 шт.;
запашний перець горошком – 5 г;
часник домашній – 2 зубчики.
Для маринаду:
вода фільтрована – 3 л;
желатин сухий – 15 г;
цукор – 10 г;
оцет 9% столовий – 20 мл;
сіль поварена – 90 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати томати, желатин розчинний у питній холодній воді і залишаємо на 35 хвилин. Помідори ретельно вимиємо і разрежем навпіл. Цибулини опрацюємо і нашинкуем тонкими кружками. Часточки часнику звільнимо від оболонки і крупно порубаємо ножем. На дно стерилізованих банок кинемо цибулю, часник, лавровий листок і перець. Щільно наповнимо банки підготовленими помідорами, укладаючи їх розрізом вниз.
Воду прокип'ятимо, розчинний у неї дрібний білий цукор і сіль. Потім знімемо посуд з плити, введемо оцет і набряклий желатин. Заллємо баночки з помідорами гарячим маринадом, зверху накриємо кришками і стерилізуємо протягом 15 хвилин. Далі герметично закриємо їх, перевернемо і залишимо томати в желе на зиму з цибулею так до повного охолодження.
Інгредієнти:
стиглі помідори – 990 м;
морква – 70 г;
вода питна – 990 мл;
цукор білий – 35 г;
сіль поварена – 50 г;
столовий 9% оцет – 20 мл;
желатин – 10 г;
перець дрібним горошком – 5 шт.
Приготування
Помідори промиємо, разрежем тонкими кружечками і викладемо на дно банки разом зі спеціями. Желатин розчинний у склянці теплої води. Морква очистимо й дрібно нашинкуем. Воду, що залишилася перельем в каструлю, кинемо цукор, сіль і введемо тонкою цівкою набряклий желатин і оцет. Доведемо все до кипіння і акуратно опустити підготовлену моркву. Проваримо вміст кілька хвилин, а потім розіллємо гарячий маринад в банки. Стерилізуємо помідори хвилин 10 і закатуємо герметично кришками.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 2 л;
цукор білий – 50 г;
сіль поварена – 35 г;
оцет – 15 мл;
сухий желатин – 10 г;
гвоздика суха – 2 шт.;
помідори – 810 г;
цибуля біла ріпчаста – 1 головка.
Приготування
Лук очистимо і нашинкуем кільцями, помідори порубаємо кружечками. Потім складемо, чергуючи, підготовлені овочі в банку. Желатин розчинний у склянці теплої води і залишимо розбухати.
Для маринаду закип'ятимо воду, кинемо всі спеції, сіль і трохи цукру. Проваримо 5 хвилин, введемо набряклий желатин, оцет і протушкуйте ще 3 хвилини. Заллємо овочі гарячим розчином, даємо їм постояти 5 хвилин, а потім маринад обережно зливаємо в каструлю і кип'ятимо. Так робимо 3 рази і закатуємо томати у власному соку в желе на зиму кришками.
Інгредієнти:
помідори щільні – 3 кг;
цибуля біла – 105 г;
желатин швидкорозчинний – 170 г;
вода для замочування желатину – 210 мл
Для маринаду:
кориця мелена – 5 г;
вода – 17 мл;
гвоздика – 8 шт.;
перець горошком – 15 шт.;
цукор – 105 г;
сіль – 135 г;
оцет – 210 мл
Приготування
Желатин заллємо на годину склянкою теплої води. Помідори промиємо, разрежем навпіл і щільними рядами укладемо в банки. Лук очистимо від лушпиння, нашинкуем кільцями і покладемо зверху на томати.
У каструлю виллємо воду, додаємо спеції, прянощі, сіль і цукор. Доведемо маринад до кипіння і введемо тонкою цівкою желатин, розмішуючи, поки він повністю не розчиниться. Проварюємо масу кілька хвилин, а потім введемо столовий оцет і перемішати. Розіллємося гарячий маринад по банках з помідорами, простерилизуем їх і закотимо кришками.
Рецепт солодких томатів в желе на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Перед тим, як приготувати томати, желатин розчинний у питній холодній воді і залишаємо на 35 хвилин. Помідори ретельно вимиємо і разрежем навпіл. Цибулини опрацюємо і нашинкуем тонкими кружками. Часточки часнику звільнимо від оболонки і крупно порубаємо ножем. На дно стерилізованих банок кинемо цибулю, часник, лавровий листок і перець. Щільно наповнимо банки підготовленими помідорами, укладаючи їх розрізом вниз.
Воду прокип'ятимо, розчинний у неї дрібний білий цукор і сіль. Потім знімемо посуд з плити, введемо оцет і набряклий желатин. Заллємо баночки з помідорами гарячим маринадом, зверху накриємо кришками і стерилізуємо протягом 15 хвилин. Далі герметично закриємо їх, перевернемо і залишимо томати в желе на зиму з цибулею так до повного охолодження.
Томати, консервовані в желе, латиською
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиємо, разрежем тонкими кружечками і викладемо на дно банки разом зі спеціями. Желатин розчинний у склянці теплої води. Морква очистимо й дрібно нашинкуем. Воду, що залишилася перельем в каструлю, кинемо цукор, сіль і введемо тонкою цівкою набряклий желатин і оцет. Доведемо все до кипіння і акуратно опустити підготовлену моркву. Проваримо вміст кілька хвилин, а потім розіллємо гарячий маринад в банки. Стерилізуємо помідори хвилин 10 і закатуємо герметично кришками.
Томати в желе без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Лук очистимо і нашинкуем кільцями, помідори порубаємо кружечками. Потім складемо, чергуючи, підготовлені овочі в банку. Желатин розчинний у склянці теплої води і залишимо розбухати.
Для маринаду закип'ятимо воду, кинемо всі спеції, сіль і трохи цукру. Проваримо 5 хвилин, введемо набряклий желатин, оцет і протушкуйте ще 3 хвилини. Заллємо овочі гарячим розчином, даємо їм постояти 5 хвилин, а потім маринад обережно зливаємо в каструлю і кип'ятимо. Так робимо 3 рази і закатуємо томати у власному соку в желе на зиму кришками.
Рецепт томатів в желе на зиму з корицею
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Желатин заллємо на годину склянкою теплої води. Помідори промиємо, разрежем навпіл і щільними рядами укладемо в банки. Лук очистимо від лушпиння, нашинкуем кільцями і покладемо зверху на томати.
У каструлю виллємо воду, додаємо спеції, прянощі, сіль і цукор. Доведемо маринад до кипіння і введемо тонкою цівкою желатин, розмішуючи, поки він повністю не розчиниться. Проварюємо масу кілька хвилин, а потім введемо столовий оцет і перемішати. Розіллємося гарячий маринад по банках з помідорами, простерилизуем їх і закотимо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томати на зиму — рецепти
Урізноманітнити звичні способи консервації томатів - неймовірно просто, і в цьому вам допоможуть наші докладні рекомендації. Розповімо, як по-новому
Солодкі томати на зиму – рецепт
Така заготівля неодмінно повинна бути присутня в коморі у кожної господині. Солодкі консервовані томати обов'язково підкорять всіх любителів
Перець в томатній заливці на зиму
Хороші варіанти заготовки перців описані в цій статті. Розповімо, як консервувати ці овочі в яскравій ароматною томатної заливки. Підкажемо тільки
Перець, фарширований овочами на зиму
Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити за простими рецептами. Далі розповімо, як по-новому консервувати болгарські перці - закриємо їх
Дуже смачний соус з помідорів на зиму
Протягом сезону масової томатної консервації пропонуємо урізноманітнити ваш асортимент закруток незвичайним соусом. Спробуйте заготовити
Помідори в желе - рецепт
Овочеві заготовки взимку не раз виручають нас, прикрашаючи святковий стіл. Але іноді хочеться спробувати щось нове та оригінальне. Пропонуємо вам