» » Томати в желе на зиму

Томати в желе на зиму

Томати в желе на зиму
Томати в желе – дивовижне і яскраве доповнення до зимового столу. Поєднання надійності, простоти приготування і відмінного післясмаку, стане приємним сюрпризом для всіх господинь, які вирішили побалувати своїх рідних новими заготовками.

Рецепт солодких томатів в желе на зиму


Інгредієнти:

  • помідори щільні – 700 г;

  • цибуля біла – 60 г;

  • сухий лист лавровий – 1 шт.;

  • запашний перець горошком – 5 г;

  • часник домашній – 2 зубчики.


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 3 л;

  • желатин сухий – 15 г;

  • цукор – 10 г;

  • оцет 9% столовий – 20 мл;

  • сіль поварена – 90 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати томати, желатин розчинний у питній холодній воді і залишаємо на 35 хвилин. Помідори ретельно вимиємо і разрежем навпіл. Цибулини опрацюємо і нашинкуем тонкими кружками. Часточки часнику звільнимо від оболонки і крупно порубаємо ножем. На дно стерилізованих банок кинемо цибулю, часник, лавровий листок і перець. Щільно наповнимо банки підготовленими помідорами, укладаючи їх розрізом вниз.
    Воду прокип'ятимо, розчинний у неї дрібний білий цукор і сіль. Потім знімемо посуд з плити, введемо оцет і набряклий желатин. Заллємо баночки з помідорами гарячим маринадом, зверху накриємо кришками і стерилізуємо протягом 15 хвилин. Далі герметично закриємо їх, перевернемо і залишимо томати в желе на зиму з цибулею так до повного охолодження.

    Томати, консервовані в желе, латиською


    Інгредієнти:

  • стиглі помідори – 990 м;

  • морква – 70 г;

  • вода питна – 990 мл;

  • цукор білий – 35 г;

  • сіль поварена – 50 г;

  • столовий 9% оцет – 20 мл;

  • желатин – 10 г;

  • перець дрібним горошком – 5 шт.


  • Приготування
    Помідори промиємо, разрежем тонкими кружечками і викладемо на дно банки разом зі спеціями. Желатин розчинний у склянці теплої води. Морква очистимо й дрібно нашинкуем. Воду, що залишилася перельем в каструлю, кинемо цукор, сіль і введемо тонкою цівкою набряклий желатин і оцет. Доведемо все до кипіння і акуратно опустити підготовлену моркву. Проваримо вміст кілька хвилин, а потім розіллємо гарячий маринад в банки. Стерилізуємо помідори хвилин 10 і закатуємо герметично кришками.

    Томати в желе без стерилізації


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 2 л;

  • цукор білий – 50 г;

  • сіль поварена – 35 г;

  • оцет – 15 мл;

  • сухий желатин – 10 г;

  • гвоздика суха – 2 шт.;

  • помідори – 810 г;

  • цибуля біла ріпчаста – 1 головка.


  • Приготування
    Лук очистимо і нашинкуем кільцями, помідори порубаємо кружечками. Потім складемо, чергуючи, підготовлені овочі в банку. Желатин розчинний у склянці теплої води і залишимо розбухати.
    Для маринаду закип'ятимо воду, кинемо всі спеції, сіль і трохи цукру. Проваримо 5 хвилин, введемо набряклий желатин, оцет і протушкуйте ще 3 хвилини. Заллємо овочі гарячим розчином, даємо їм постояти 5 хвилин, а потім маринад обережно зливаємо в каструлю і кип'ятимо. Так робимо 3 рази і закатуємо томати у власному соку в желе на зиму кришками.

    Рецепт томатів в желе на зиму з корицею


    Інгредієнти:

  • помідори щільні – 3 кг;

  • цибуля біла – 105 г;

  • желатин швидкорозчинний – 170 г;

  • вода для замочування желатину – 210 мл


  • Для маринаду:

  • кориця мелена – 5 г;

  • вода – 17 мл;

  • гвоздика – 8 шт.;

  • перець горошком – 15 шт.;

  • цукор – 105 г;

  • сіль – 135 г;

  • оцет – 210 мл


  • Приготування
    Желатин заллємо на годину склянкою теплої води. Помідори промиємо, разрежем навпіл і щільними рядами укладемо в банки. Лук очистимо від лушпиння, нашинкуем кільцями і покладемо зверху на томати.
    У каструлю виллємо воду, додаємо спеції, прянощі, сіль і цукор. Доведемо маринад до кипіння і введемо тонкою цівкою желатин, розмішуючи, поки він повністю не розчиниться. Проварюємо масу кілька хвилин, а потім введемо столовий оцет і перемішати. Розіллємося гарячий маринад по банках з помідорами, простерилизуем їх і закотимо кришками.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:05
    Переглядів: 41