Томати на зиму — рецепти
Консервовані помідори – чудова знахідка взимку. Рецепти заготовок томатів на зиму чекають вас нижче.
Томати з часником на зиму – рецепти
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
помідори;
часник подрібнений – 1 ст. ложка;
есенція оцтова – 70 мл;
пісок цукровий – 90 г;
сіль – 25 р.
Приготування
Вимиті помідори розподіляємо по банкам. Зверху заливаємо киплячою водою, зверху кладемо кришки і даємо постояти 10 хвилин. Потім воду зливаємо, солимо, додаємо цукор і даємо закипіти. Прямо в банку вливаємо оцтову есенцію, кладемо тертий часник і заливаємо зверху маринадом. Банки закатуємо, ставимо вгору денцем, вкриваємо чимось теплим і залишаємо так для остигання.
Томати в желе на зиму
Інгредієнти:
помідори «Сливка» – 800 м;
кухонна сіль – 30 г;
лавовий лист невеликого розміру – 2 шт.;
цибуля – 200 г;
часник – 3-4 зубчики;
пісок цукровий – 45 г;
перець горошком;
желатин – 20 г;
оцет столовий 9% – 10 мл
Приготування
Помідори миємо й вирізаємо плодоніжки. Після цього розрізаємо плоди на четвертинки. Цибулю шаткуємо кільцями, часник просто очищаємо. На дно пропареної банки викладаємо кільця цибулі і зубчики часнику. Потім до половини банки поміщаємо підготовлені помідори. Посипаємо желатином і зверху кладемо помідори. В 700 мл води розводимо сіль і цукор. Після закипання вливаємо рідина в банку, кладемо спеції. Банку з помідорами стерилізуємо на водяній бані чверть години. Тільки після цього вливаємо оцет і укупориваем.
Помідори в томаті на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
помідори – 15 кг;
корінь хрону подрібнений – 1 ст. ложка;
томатний сік – 13 літра;
цукор – 45 г;
перець болгарський червоного кольору – 1 шт.;
сіль поварена – 30 г;
подрібнений часник – 1 ст. ложка.
Приготування
Поміщаємо вимиті помідори в банки. Хвилин на 15 заливаємо їх окропом, потім воду зливаємо, кип'ятимо і заливаємо нею ще на 10 хвилин. Часник, корінь хрону, червоний перець подрібнюємо на м'ясорубці. Кип'ятимо томат в каструльці з товстим дном, кладемо в нього подрібнені інгредієнти. Також додаємо цукор, сіль і кип'ятимо 5 хвилин. Воду з банок виливаємо, заливаємо помідори томатним соком і закатуємо.
Томати черрі на зиму
Інгредієнти:
помідорчики черрі;
зелень петрушки;
часник;
гіркий перець;
очищена вода – 1 літр;
оцет 6% – 45 мл;
лавровий лист – 2 шт.;
парасольки кропу;
бутони гвоздики – 2 шт.;
пісок цукровий – 50 г;
листя чорної смородини;
сіль – 40 р.
Приготування
Кладемо пару зубчиків часнику в пропарені літрові банки. Додаємо по колечку гіркого перцю, парасольки кропу, листку чорної смородини і шматочку листки хрону. Помідори черрі моєму, біля плодоніжки проколюємо зубочисткою, щоб при заливці шкірка не полопалася. Поміщаємо помідори в банки, кладемо по гілочки зелені петрушки і парасольку кропу. Доводимо до кипіння воду для маринаду і заливаємо помідори в банки, зверху прикриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15. Потім воду зливаємо, кладемо цукор і сіль, знову кип'ятимо, вливаємо оцет, кладемо лаврові листочки і гвоздику, знову заливаємо помідори. Закриваємо бляшаними кришками, перевертаємо денцем вгору і закутуємо чимось теплим.
Мариновані помідори з цибулею на зиму – рецепт
Інгредієнти:
свіжі помідори – 2 кг;
олія рафінована рослинна – 50 мл;
лист лавровий – 3 шт.;
цукор – 45 г;
очищена вода – 1 літр;
цибуля – 280 м;
оцет – 55 мл;
перець чорний горошком – 5 шт.;
сіль – 30 р.
Приготування
Лук очищаємо і шаткуємо кільцями. Вимиті помідори ріжемо часточками. На денце пропареної банки кладемо трохи цибулі, чорний перець горошком і лавровий лист. Потім заповнюємо банку помідорів з цибулею. Заливаємо зверху рослинним маслом. Воду для маринаду солимо, сахарим. Маринад доводимо до кипіння, вливаємо оцет і тепер вже заливаємо ним помідори. На водяній бані стерилізуємо томати з цибулею на зиму близько 20 хвилин, а потім закриваємо.
Вдалих заготовок і приємного апетиту!
Томати з часником на зиму – рецепти
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
Приготування
Вимиті помідори розподіляємо по банкам. Зверху заливаємо киплячою водою, зверху кладемо кришки і даємо постояти 10 хвилин. Потім воду зливаємо, солимо, додаємо цукор і даємо закипіти. Прямо в банку вливаємо оцтову есенцію, кладемо тертий часник і заливаємо зверху маринадом. Банки закатуємо, ставимо вгору денцем, вкриваємо чимось теплим і залишаємо так для остигання.
Томати в желе на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідори миємо й вирізаємо плодоніжки. Після цього розрізаємо плоди на четвертинки. Цибулю шаткуємо кільцями, часник просто очищаємо. На дно пропареної банки викладаємо кільця цибулі і зубчики часнику. Потім до половини банки поміщаємо підготовлені помідори. Посипаємо желатином і зверху кладемо помідори. В 700 мл води розводимо сіль і цукор. Після закипання вливаємо рідина в банку, кладемо спеції. Банку з помідорами стерилізуємо на водяній бані чверть години. Тільки після цього вливаємо оцет і укупориваем.
Помідори в томаті на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Поміщаємо вимиті помідори в банки. Хвилин на 15 заливаємо їх окропом, потім воду зливаємо, кип'ятимо і заливаємо нею ще на 10 хвилин. Часник, корінь хрону, червоний перець подрібнюємо на м'ясорубці. Кип'ятимо томат в каструльці з товстим дном, кладемо в нього подрібнені інгредієнти. Також додаємо цукор, сіль і кип'ятимо 5 хвилин. Воду з банок виливаємо, заливаємо помідори томатним соком і закатуємо.
Томати черрі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Кладемо пару зубчиків часнику в пропарені літрові банки. Додаємо по колечку гіркого перцю, парасольки кропу, листку чорної смородини і шматочку листки хрону. Помідори черрі моєму, біля плодоніжки проколюємо зубочисткою, щоб при заливці шкірка не полопалася. Поміщаємо помідори в банки, кладемо по гілочки зелені петрушки і парасольку кропу. Доводимо до кипіння воду для маринаду і заливаємо помідори в банки, зверху прикриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15. Потім воду зливаємо, кладемо цукор і сіль, знову кип'ятимо, вливаємо оцет, кладемо лаврові листочки і гвоздику, знову заливаємо помідори. Закриваємо бляшаними кришками, перевертаємо денцем вгору і закутуємо чимось теплим.
Мариновані помідори з цибулею на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Лук очищаємо і шаткуємо кільцями. Вимиті помідори ріжемо часточками. На денце пропареної банки кладемо трохи цибулі, чорний перець горошком і лавровий лист. Потім заповнюємо банку помідорів з цибулею. Заливаємо зверху рослинним маслом. Воду для маринаду солимо, сахарим. Маринад доводимо до кипіння, вливаємо оцет і тепер вже заливаємо ним помідори. На водяній бані стерилізуємо томати з цибулею на зиму близько 20 хвилин, а потім закриваємо.
Вдалих заготовок і приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований гострий перець
Тим, хто любить розбавляти смак домашніх закусок гострою, пікантною ноткою, неодмінно знадобляться наші рекомендації. Далі розповімо, як зробити
Томати в желе на зиму
Баночку цієї неймовірної заготовки неодмінно потрібно зробити кожній хазяєчці. Томати в желе підкорять кожного любителя незвичайної консервації. Таку
Розсіл для солоних огірків
Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
Помідори в желе - рецепт
Овочеві заготовки взимку не раз виручають нас, прикрашаючи святковий стіл. Але іноді хочеться спробувати щось нове та оригінальне. Пропонуємо вам
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо