Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томати на зиму — рецепти

Томати на зиму — рецепти

23-09-2016, 09:11
817
Томати на зиму — рецепти
Консервовані помідори – чудова знахідка взимку. Рецепти заготовок томатів на зиму чекають вас нижче.
Томати з часником на зиму – рецепти
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:

  • помідори;

  • часник подрібнений – 1 ст. ложка;

  • есенція оцтова – 70 мл;

  • пісок цукровий – 90 г;

  • сіль – 25 р.


  • Приготування
    Вимиті помідори розподіляємо по банкам. Зверху заливаємо киплячою водою, зверху кладемо кришки і даємо постояти 10 хвилин. Потім воду зливаємо, солимо, додаємо цукор і даємо закипіти. Прямо в банку вливаємо оцтову есенцію, кладемо тертий часник і заливаємо зверху маринадом. Банки закатуємо, ставимо вгору денцем, вкриваємо чимось теплим і залишаємо так для остигання.
    Томати в желе на зиму
    Інгредієнти:

  • помідори «Сливка» – 800 м;

  • кухонна сіль – 30 г;

  • лавовий лист невеликого розміру – 2 шт.;

  • цибуля – 200 г;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • пісок цукровий – 45 г;

  • перець горошком;

  • желатин – 20 г;

  • оцет столовий 9% – 10 мл


  • Приготування
    Помідори миємо й вирізаємо плодоніжки. Після цього розрізаємо плоди на четвертинки. Цибулю шаткуємо кільцями, часник просто очищаємо. На дно пропареної банки викладаємо кільця цибулі і зубчики часнику. Потім до половини банки поміщаємо підготовлені помідори. Посипаємо желатином і зверху кладемо помідори. В 700 мл води розводимо сіль і цукор. Після закипання вливаємо рідина в банку, кладемо спеції. Банку з помідорами стерилізуємо на водяній бані чверть години. Тільки після цього вливаємо оцет і укупориваем.
    Помідори в томаті на зиму без стерилізації
    Інгредієнти:

  • помідори – 15 кг;

  • корінь хрону подрібнений – 1 ст. ложка;

  • томатний сік – 13 літра;

  • цукор – 45 г;

  • перець болгарський червоного кольору – 1 шт.;

  • сіль поварена – 30 г;

  • подрібнений часник – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Поміщаємо вимиті помідори в банки. Хвилин на 15 заливаємо їх окропом, потім воду зливаємо, кип'ятимо і заливаємо нею ще на 10 хвилин. Часник, корінь хрону, червоний перець подрібнюємо на м'ясорубці. Кип'ятимо томат в каструльці з товстим дном, кладемо в нього подрібнені інгредієнти. Також додаємо цукор, сіль і кип'ятимо 5 хвилин. Воду з банок виливаємо, заливаємо помідори томатним соком і закатуємо.
    Томати черрі на зиму
    Інгредієнти:

  • помідорчики черрі;

  • зелень петрушки;

  • часник;

  • гіркий перець;

  • очищена вода – 1 літр;

  • оцет 6% – 45 мл;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • парасольки кропу;

  • бутони гвоздики – 2 шт.;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • листя чорної смородини;

  • сіль – 40 р.


  • Приготування
    Кладемо пару зубчиків часнику в пропарені літрові банки. Додаємо по колечку гіркого перцю, парасольки кропу, листку чорної смородини і шматочку листки хрону. Помідори черрі моєму, біля плодоніжки проколюємо зубочисткою, щоб при заливці шкірка не полопалася. Поміщаємо помідори в банки, кладемо по гілочки зелені петрушки і парасольку кропу. Доводимо до кипіння воду для маринаду і заливаємо помідори в банки, зверху прикриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15. Потім воду зливаємо, кладемо цукор і сіль, знову кип'ятимо, вливаємо оцет, кладемо лаврові листочки і гвоздику, знову заливаємо помідори. Закриваємо бляшаними кришками, перевертаємо денцем вгору і закутуємо чимось теплим.
    Мариновані помідори з цибулею на зиму – рецепт
    Інгредієнти:

  • свіжі помідори – 2 кг;

  • олія рафінована рослинна – 50 мл;

  • лист лавровий – 3 шт.;

  • цукор – 45 г;

  • очищена вода – 1 літр;

  • цибуля – 280 м;

  • оцет – 55 мл;

  • перець чорний горошком – 5 шт.;

  • сіль – 30 р.


  • Приготування
    Лук очищаємо і шаткуємо кільцями. Вимиті помідори ріжемо часточками. На денце пропареної банки кладемо трохи цибулі, чорний перець горошком і лавровий лист. Потім заповнюємо банку помідорів з цибулею. Заливаємо зверху рослинним маслом. Воду для маринаду солимо, сахарим. Маринад доводимо до кипіння, вливаємо оцет і тепер вже заливаємо ним помідори. На водяній бані стерилізуємо томати з цибулею на зиму близько 20 хвилин, а потім закриваємо.
    Вдалих заготовок і приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований гострий перець
    Маринований гострий перець
    Тим, хто любить розбавляти смак домашніх закусок гострою, пікантною ноткою, неодмінно знадобляться наші рекомендації. Далі розповімо, як зробити
    Томати в желе на зиму
    Томати в желе на зиму
    Баночку цієї неймовірної заготовки неодмінно потрібно зробити кожній хазяєчці. Томати в желе підкорять кожного любителя незвичайної консервації. Таку
    Розсіл для солоних огірків
    Розсіл для солоних огірків
    Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
    Помідори в желе - рецепт
    Помідори в желе - рецепт
    Овочеві заготовки взимку не раз виручають нас, прикрашаючи святковий стіл. Але іноді хочеться спробувати щось нове та оригінальне. Пропонуємо вам
    Мариновані помідори на зиму
    Мариновані помідори на зиму
    Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо